Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Bekijk hier de inval in de gruwelijke martelkamer in Wouwse Plantage

Criminelen hadden in Wouwse Plantage zes gevangeniscellen in zeecontainers staan. In één container zat een martelkamer. Dat werd 'de behandelkamer' genoemd. Er stond een tandartsstoel en er lagen allerlei gereedschappen om mensen mee te folteren. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. De politie zette beelden van de inval op YouTube.

Lees meer

Boeren blokkeerden transportbedrijf en stonden voor de Amercentrale

Zeker tachtig landbouwvoertuigen hebben maandag tot laat in de avond enkele uren alle in- en uitgangen van Kuehne + Nagel, een grote logistieke dienstverlener aan de Kennedylaan in Veghel, geblokkeerd. De bestuurders van de tractors kregen steun van veel sympathisanten. Het ging om een van de diverse acties deze avond van boeren in Brabant.

Lees meer

Enorme scheet van een neushoorn als je net lekker zit te eten

Waren het de naweeën van de heerlijke groentetaart? Een typisch gevalletje buikpijn of gewoon even ontluchten? We zullen het nooit weten, maar feit is wel dat een neushoorn in Dierenrijk in Mierlo enkele bezoekers ‘trakteerde’ op een enorme scheet.

Lees meer

EOD heeft handen vol aan magneetvissers, maar weinig Brabantse gemeentes verbieden deze hobby

De EOD heeft er haar handen vol aan. Regelmatig moeten de specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in actie komen als een magneetvisser een granaat aan de haak slaat. In Boxtel werden zondagavond nog woningen ontruimd, omdat een magneetvisser gevonden munitie mee naar huis had genomen.

Lees meer

Zo voorkom je dat inbrekers je auto 'hacken'

Hoe voorkom je dat criminelen er met slinkse wijze met je nieuwe auto met 'keyless entry' vandoor gaan? Inbrekers hebben het de laatste tijd in de Haagse Beemden in Breda namelijk voorzien op deze auto's die van het slot gaan als de sleutel in de buurt is. 'Hackspecialist' Stan Hegt uit Rosmalen legt uit wat je daartegen kunt doen.

Lees meer

Gewonde bij schietpartij aan de Nispenseweg in Roosendaal

In de omgeving van sportpark Vierhoeven aan de Nispenseweg in Roosendaal heeft maandagavond rond kwart over tien een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is een persoon gewond geraakt.

Lees meer

Coronanieuws: zestig coronabesmettingen in Brabant in één week

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van al het nieuws rondom de coronacrisis in Brabant.

Lees meer

Auto-inbrekers teisteren wijk Breda, auto's van het slot zonder braaksporen

Een groep auto-inbrekers is actief in de Haagse Beemden in Breda. Ze hebben het voorzien op moderne auto's met zogeheten 'keyless entry'. Daarbij gaat de auto van het slot als de sleutel in de buurt is. Maar ook zijn bij auto's ruiten ingeslagen of is de deur opengebroken.

Lees meer

Farmers Defence Force geeft 'te rooskleurig beeld' van veehouderij, Wakker Dier blij met uitspraak

Een reclamespot van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) is volgens de Reclame Code Commissie (RCC) ‘misleidend en oneerlijk’. In het filmpje, dat de laatste tijd onder meer te zien was bij de Nederlandse Publieke Omroep, vragen de makers om respect en een eerlijke prijs voor hun producten.

Lees meer

Regen, regen, regen: kletsnatte dagen voordat de zomer terugkeert

Het wordt vanaf dinsdagavond een kletsnatte bedoening in Brabant. Tot donderdagavond gaat het bijna non-stop regenen en vrijdag krijgen we te maken met de restanten van de tropische storm Edouard.

Lees meer

Man gaat met hakbijl te keer in Oirschot

De politie heeft zondagmiddag een man met een hakbijl aangehouden in Oirschot. Er was een melding binnengekomen dat de verdachte met zijn bijl huishield in een appartementencomplex.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant