Openen in browser

        

Vechtpartij met buschauffeur op station Breda: drie arrestaties

Drie mensen zijn opgepakt na een vechtpartij op station Breda maandag. Dat meldt de politie dinsdag. Twee jongens (15 en 16) zouden een buschauffeur een klap hebben gegeven. De chauffeur zou de jongeren een duw hebben gegeven.

Lees meer

Staking hangt in de lucht bij bierbrouwer Bavaria: 'We zijn uitgepraat'

Een staking hangt in de lucht bij Bavaria in Lieshout. Vakbond CNV eist voor vrijdag onder andere een loonsverhoging voor de medewerkers van Royal Swinkels Family Brewers. "De actiebereidheid is zeer hoog", stelt onderhandelaar René Jongen van CNV Vakmensen.

Lees meer

Sluiting dreigt voor sterrenrestaurant Monarh in Tilburg

De gemeente Tilburg is van plan de vergunning van sterrenrestaurant Monarh in te trekken. Dat bevestigen de advocaat van de sterrenzaak en een woordvoerder van de gemeente. Aanleiding hiervoor is een integriteitsonderzoek naar de handel en wandel van het bedrijf.

Lees meer

Boete en stadionverbod voor Amin (13) die veld oprende in PSV-stadion

Amin (13) die zaterdag tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro in het Philips Stadion het veld oprende om een selfie met Memphis Depay te maken, krijgt een stadionverbod. Ook krijgt hij een boete van 100 euro. Een schrale troost: de selfie heeft hij nog.

Lees meer

Overal Bossche bollen scannen: 'Je hebt er niks aan maar het is wel leuk'

Is het een Bossche bol of niet? Een speciaal detectie-programma van D-Data uit Den Bosch, kan het automatisch vaststellen. "Op foto's en video's laat het realtime zien of er ergens een Bossche bol in beeld is", zegt Gijs Dekkers lachend.

Lees meer

Oudere man en vrouw op fiets gewond na botsing met auto

Twee fietsers zijn dinsdagochtend gewond geraakt bij een botsing met een auto in Gilze. Een oudere man en vrouw zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren volgens een ooggetuige aanspreekbaar.

Lees meer

Coronanieuws: 270 besmettingen, scholen meteen broeinest na vakantie

Ook deze dinsdag houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op coronagebied in én buiten Brabant.

Lees meer

Felle brand leidt tot grote schade aan huis en schuurtjes in Sint-Oedenrode

De tuin van een huis en twee schuurtjes aan de Frederikstraat en de Wilhelminastraat in Sint-Oedenrode zijn afgelopen nacht zwaar beschadigd bij een brand. Het vuur brak tegen drie uur uit en begon door nog onbekende oorzaak in een van die schuurtjes. Binnen de kortste keren was er sprake van een felle brand. Er raakte niemand gewond.

Lees meer

Konijnen en vogels in extreem vervuild gebouw: 'Centimeters poep op grond'

Ruim 20 konijnen, 27 parkieten en 12 duiven zijn in beslag genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De dieren werden gevonden in een extreem vervuild pand in de gemeente Sint-Michielsgestel. "De konijnen zaten op centimeters van hun eigen uitwerpselen", zo was de omschrijving van de inspecteur.

Lees meer

Denise kreeg haar vaccinaties in België, maar de corona-app werkt nergens

De 32-jarige Denise Luijpen woont in Woensdrecht en werkt over de grens in een Antwerps ziekenhuis. Daar kreeg ze dan ook haar coronavaccinaties, maar veel kan ze er niet mee. Zowel in Nederland als in België krijgt ze de speciale corona-app namelijk niet aan de praat. "De GGD adviseerde dan maar een derde prik te gaan halen."

Lees meer

Woensdag wordt de warmste en mooiste dag in weken

Maandag was het prima en ook dinsdag wordt zomers. Maar woensdag pakt september pas écht uit. In de hele provincie kan het wel 27 graden worden en zo warm is het sinds half juli niet meer geweest.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan