Openen in browser

        

Fors minder positieve tests, risiconiveau niet meer overal 'zeer ernstig'

Het aantal positieve coronatest in onze provincie is 28,8 procent lager dan vorige week. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De afgelopen week werden 2520 coronabesmettingen in onze provincie gemeld, ten opzicht van 3538 vorige week.

Lees meer

Zoon Arie den Dekker bekogelt gemeentehuis met eieren: 'Woest over rapport'

Anthony, de zoon van Arie den Dekker, heeft maandagavond tijdens de raadsvergadering het gemeentehuis van Oss bekogeld met zestig eieren. De zoon was na het lezen van het rapport over het handelen van de gemeente tegenover zijn vader woest. ''Ik kreeg kortsluiting.''

Lees meer

Ruzie over honden aanleiding voor doodsteken broer: 'Ik was in paniek'

Een ware schokgolf ging vorig jaar door Duizel na een heftig familiedrama. In de rechtbank vertelde Peter F. (51) dinsdag waarom hij zijn eigen broer doodstak. De twee hadden ruzie gehad over de honden. Justitie eiste 8 jaar cel.

Lees meer

A50 bij Veghel weer vrij, weg was uren dicht door gekantelde vrachtwagen

De problemen op de A50 bij Veghel, waar dinsdagochtend vroeg een vrachtwagen kantelde, duurde uren. Rijkswaterstaat verwachtte dat de snelweg in de richting van Oss waarschijnlijk tot vanmiddag vier uur dicht blijft, maar de weg ging rond kwart over drie 's middags weer open.

Lees meer

De hond van Jan en José werd doodgeschopt door een buurman

"We zijn inmiddels wat rustiger geworden, het is behoorlijk heftig geweest", vertelt Jan Bartels uit Lierop. Hij doet aan Omroep Brabant zijn verhaal over de mishandeling van zijn hond Neeltje. De hond werd geschopt door de buurman en overleefde dat niet. Bij de deur van de dierenarts is ze overleden.

Lees meer

Nabestaanden Arie den Dekker zijn heel boos na rapport, zegt advocaat

De nabestaanden van Arie Den Dekker zijn heel boos over het rapport dat maandag verscheen, zegt advocaat Richard Laatsman. In het rapport staat weliswaar dat het beleid van de gemeente Oss zwabberde, voorafgaande aan zijn zelfdoding. Maar er staat niet in dat de gemeente onzorgvuldig handelde.

Lees meer

Coronanieuws: laagste aantal patiënten opgenomen op de intensive cares

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Gekantelde vrachtwagen blokkeert de A50 bij Veghel

Een gekantelde vrachtwagen zorgt sinds dinsdagochtend kwart over zes voor problemen op de A50 bij Veghel. De vrachtwagen ligt dwars over de snelweg. Vanaf acht uur werd verkeer dat achter het ongeluk vast kwam te staan, via de linkerrijstrook langs de gekantelde vrachtwagen geleid. Verder blijft de weg bij Veghel dicht, zo meldt de ANWB. De problemen gaan uren duren.

Lees meer

Politie leest opnieuw mee in criminele chats, meerdere invallen in Brabant

De politie in zestien landen heeft stiekem een chat-app aan criminelen gegeven en ze afgeluisterd. Door die methode zijn er alleen al in Nederland 49 mensen opgepakt. In Overloon ontdekte de politie een drugslab. Agenten kwamen ook in actie in Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Herpt en Eindhoven. Daar werden vooral geld en goederen gevonden die mogelijk uit misdaad afkomstig is. In Geertruidenberg werd iemand gepakt die in de pillen zou zitten.

Lees meer

Straffen voor avondklokrellen maar vier Bosschenaren hoeven niet de cel in

Een man (23) uit Den Bosch die ervan verdacht werd dat hij bij de avondklokrellen in Den Bosch de Primera had geplunderd, hoeft niet terug de cel in. Hij moet 16 dagen zitten, maar omdat hij die tijd al in voorarrest zat, komt hij vrij.

Lees meer

RBC-fans na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over faillissement

Voetbalclub RBC Roosendaal ging op 8 juni 2011 failiet. Een zwarte bladzijde in het leven van de supporters en een herinnering die nog altijd pijn doet. Zoals bij Floyd Aanen en Eric Konings. Tien jaar na dato houden zij met podcast De Luijten de herinnering aan de overleden profclub levend. "Want ik heb er nog slapeloze nachten van."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant