Openen in browser

        

Voor het eerst meer dan 100.000 coronabesmettingen in een week in Brabant

Voor het eerst in deze coronapandemie zijn er in één week tijd meer dan 100.000 coronabesmettingen geconstateerd in onze provincie. 107.049 Brabanders kregen een positieve coronatestuitslag. Dat is bijna een kwart van de coronagevallen in heel Nederland. Ook de ziekenhuizen zien een toename aan coronapatiënten.

Lees meer

Dochter doodgereden Peter Stolzenbach: 'Voor ons ben je een moordenaar'

Vier jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, dat eist justitie tegen de man die afgelopen zomer Peter Stolzenbach doodreed in Den Bosch. Ook zou H. zich verplicht psychiatrisch moeten laten behandelen en mag hij niet in de buurt komen van GroenRijk, het familiebedrijf van Stolzenbach. De dochter van het slachtoffer had eerder tijdens de rechtszitting in Den Bosch al gezegd: "Ik ben ontzettend verdrietig en boos. Geen straf zal hoog genoeg zijn."

Lees meer

Kellan (21) reed met een oude Citroën vol hulpgoederen Oekraïne in

Veel Brabanders rijden dezer dagen met hulpgoederen naar de grens van Polen met Oekraïne, maar Kellan van den Heijkant uit Veghel ging nog een stap verder. Hij reed afgelopen vrijdag naar de Oekraïense stad Lviv om daar spullen af te geven. "Mijn familie had het liefst mijn banden lek gestoken."

Lees meer

Honderden auto's in de rij voor benzinestunt, handhaving ingezet

Het was dinsdagmorgen zo druk bij het TinQ-tankstation in Waalwijk dat er handhavers en verkeersregelaars ingezet moesten worden. Wat wil je, tussen tien en elf uur kan er voor extreem lage prijzen getankt worden. “Ik had mijn wekker om halfzeven gezet en afspraken verzet”, vertelt Jolanda Traa uit Kaatsheuvel.

Lees meer

Dode en twee gewonden bij brand in een huis in Tilburg

Bij een brand in een huis aan de Bieslookweg in Tilburg is dinsdagmorgen iemand overleden. Ook raakten twee mensen gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en de identiteit van het omgekomen slachtoffer. Dat gaat waarschijnlijk nog lange tijd duren.

Lees meer

Coronanieuws: in de Brabantse ziekenhuizen liggen 230 coronapatiënten

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Giel en Lieke willen natuurvriendelijk boeren, maar de provincie zit dwars

Giel van Nunen en Lieke Huijbers uit Diessen willen hun melkveebedrijf duurzaam maken. Ze maakten er een mooi plan voor, met hulp van de provincie. Maar toen puntje bij paaltje kwam, werden ze door diezelfde provincie gedwarsboomd. Een extra stuk grond dat ze nodig hadden voor hun plannen, werd voor hun neus weggekaapt door een organisatie die door dezelfde provincie wordt betaald. Lieke is woest: “We worden geschoffeerd."

Lees meer

112-nieuws: criminele server uit lucht gehaald • dode bij brand

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Verdachte Hugo H. over doodrijden Peter Stolzenbach: 'Ik was heel bang'

"De angst overheerste, ik was psychotisch." Dat zegt Hugo H. uit Geldrop dinsdag in de rechtszaal in Den Bosch. H. zag de auto pas toen hij de klap voelde, vertelt hij. Die klap, dat was de botsing met de geliefde en bekende Bosschenaar Peter Stolzenbach. H. reed hem op een zondagochtend in augustus dood met een gestolen auto. Tijdens de rechtszaak lijkt alles te draaien om de vraag: hoe was H. er geestelijk aan toe die dag?

Lees meer

Willem II ontslaat trainer Fred Grim en zet Joris Mathijsen op non-actief

Fred Grim is niet langer trainer van Willem II. Na het gelijkspel tegen sc Heerenveen was er in het weekend crisisberaad bij de Tilburgse club, zojuist werd de oefenmeester op straat gezet. Technisch directeur Joris Mathijsen is op non-actief gezet.

Lees meer

Carlo reed met hulpgoederen naar Oekraïne en nam vluchtelingen mee terug

Hij kon de beelden uit Oekraïne niet langer aanzien. Dus vertrok Carlo van Hout uit Boekel afgelopen zondag richting de grens met Polen om daar spullen af te leveren én vluchtelingen mee terug te nemen. "Ik hield het niet meer droog."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan