Openen in browser

        

Veel overlast door rook Den Bosch: teststraat, cellencomplex en ROC's dicht

Alle acht locaties van het Koning Willem I College en het cellencomplex van het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch zijn dinsdag ontruimd. Ook is de coronatestraat van de GGD in de Brabanthallen gesloten. Dit vanwege de rook die opstijgt bij recyclingbedrijf Gerrits, waar dinsdagochtend een zeer grote brand uitbrak.

Lees meer

Man die zwaargewond raakte bij bedrijfsongeval Hank is overleden

De 60-jarige man die maandagmiddag zwaargewond raakte bij een bedrijfsongeluk in Hank, is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf Janson Bridging, waar de man voor werkte.

Lees meer

Boze omwonenden N279 zijn flinke kluif voor Raad van State, meer tijd nodig

De een wil meer asfalt, de ander juist minder. De mensen die bezwaar maken tegen de ombouw van de provinciale weg tussen Asten en Veghel hebben niet allemaal hetzelfde doel voor ogen en dat is niet makkelijk voor de Raad van State. Die behandelt deze week 65 bezwaren in een monsterzitting die eigenlijk 4 dagen had moeten duren. Maar de Raad van State heeft na twee dagen behoefte aan tijd om na te denken en heeft de rest van de zittingen voorlopig geschrapt.

Lees meer

Vuurzee bij schrootverwerker in Den Bosch, brandend rubber zorgt voor stank en dikke zwarte rook

Bij een bedrijf aan de Rietveldenkade in Den Bosch woedt sinds dinsdagochtend vroeg een zeer grote brand. De brand zorgt voor een enorme vuurzee. Vlammen slaan zo'n twintig meter de lucht in en dikke zwarte rookpluimen stijgen op. Er raakte niemand gewond.

Lees meer

Psycholoog over coronamaatregelen: 'Marathon moet ook eindstreep hebben'

Het is goed dat het kabinet met perspectief op versoepelingen komt. Dit benadrukt de Bossche psycholoog Najla Edriouch. "Perspectief is nodig om de maatregelen te kunnen volhouden."

Lees meer

Zware windstoten op komst, vooral donderdag gaat het spoken

Het gaat donderdag flink waaien in Brabant. Zeker in het westen van de provincie trekt de wind aan. Daar wordt makkelijk windkracht 7 gehaald. In de hele provincie krijgen we te maken met windvlagen van 90 kilometer per uur.

Lees meer

Coronanieuws: 683 nieuwe besmettingen, steun voor avondklok keldert

Ook deze dinsdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Ventilatiesysteem Koning Willem I College moet uit vanwege rook, gebouw ontruimd

Het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg in Den Bosch is dinsdagochtend rond kwart over elf ontruimd. Als gevolg van de zeer grote brand aan de Rietveldenkade in Den Bosch moest de school het ventilatiesysteem uitschakelen. Coronatechnisch is het daardoor niet meer verantwoord om in de verschillende klassen les te geven.

Lees meer

Coronanieuws: mogelijk 31 maart opening terrassen, verlenging huidige maatregelen

Ook deze maandag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Ooievaar wandelde donderdag ook al 100 meter mee met Cees (71) en Thea (67)

Ineens landde-ie donderdagmiddag op amper een meter van Cees (71) en Thea Peeters (67) uit Schijf: een ooievaar. Die tot hun grote verbazing ook nog eens honderd meter met hen meeliep. "We hebben een leuke wandelaar ontmoet", vertelt Cees lachend na.

Lees meer

Grote brand leegstaand kantoor in Eindhoven, dakloze gezond en wel uit gebouw gehaald

Er woedde dinsdagochtend een grote brand in een kantoor aan het Stadhuisplein in Eindhoven, zo meldde de brandweer rond halfzeven. Het ging om een brand in het leegstaande oude kantoor van de ABN AMRO. De brandweer was met meerdere wagens aanwezig. Een dakloze man die in het gebouw sliep, is er volgens de brandweer in 'goede gezondheid' uitgehaald.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant