Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: besmettingen met 3252 gestegen, 360 miljoen voor verbetering ventilatie op scholen

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Meeste mensen vinden mondkapje geen probleem, maar ze doen het nog niet

Een paar uur na het dringende advies van het kabinet om in winkels en horeca een mondkapje te dragen, winkelt bijna iedereen nog zonder mondkapje. Bij de Albert Heijn in winkelcentrum Haagdijk in Eindhoven zijn de klanten met mondkapje op op één hand te tellen.

Lees meer

Sexy tweeling schittert op Boerenkalender: Erwin en Wouter zijn Brabants trots

Ze zijn sexy, stoer en voelen zich nog een heel klein beetje boer. Erwin en Wouter van Wezel (25) zijn te vinden in de nieuwe editie van de Boerenkalender. De Roosendaalse tweeling moet de trots van Brabant redden want op de editie van de Boerinnenkalender voor komend jaar staat geen enkele Brabantse.

Lees meer

Veel regen op komst in eerste oktoberweek

Het gaat veel regenen in de eerste oktoberweek. Donderdag wordt de natste dag, maar ook komend weekend, dinsdag en woensdag zijn er (langdurige) periodes met regen.

Lees meer

'Beter wietplantage dan een feestzaal', horecabroers balen van coronaregels en overwegen 'overstap'

Een boete van 10.000 euro omdat je teveel mensen in je horecazaak hebt. Of een taakstraf van zo’n 180 uur en een voorwaardelijke celstraf riskeren en de hele ruimte vol zetten met wietplanten. Horecabroers Piet en Kees van Strijp (26 en 25) uit Sint Hubert zouden dat laatste bijna overwegen. Ze balen van alle horecaregels vanwege corona. Helemaal nu ze net een grote feestzaal hadden omgetoverd tot binnentuin met ruimte voor 120 man.

Lees meer

Twee oudere bewoners in hun huis in Helmond overvallen door gemaskerde en gewapende daders

Twee gemaskerde en gewapende daders hebben donderdagochtend een ouder echtpaar in hun huis aan de Scheepstal in het buitengebied van Helmond overvallen. De overvallers gingen er daarna vandoor. De politie is op zoek naar hen. De bewoners zijn niet gewond geraakt. De politie geeft aan dat ze geschrokken zijn.

Lees meer

Mondkapjes niet aan te slepen: 'Het is echt al de hele dag plunderen'

De mondkapjes vliegen de deur uit nu het ‘dringende advies’ geldt om er één te dragen in publieke ruimtes. Omroep Brabant belde in de vijf grote steden (Den Bosch, Eindhoven, Breda, Tilburg en Helmond) vijftien filialen van Hema, Zeeman en Etos. Daarvan hadden er acht helemaal geen mondkapjes meer. In de andere winkels was de keuze beperkt.

Lees meer

Bestelbusje schiet door op kruising en belandt tegen boom in Eindhoven, man en vrouw zwaargewond

Een bestelbusje is donderdagmorgen in Eindhoven tegen een boom gebotst. Bij het ongeluk op de Beemdstraat raakten een man en vrouw zwaargewond.

Lees meer

Van Hooijdonk-soap eindigt bij NAC, spits en club spreken intentie uit voor nieuw contract

Sydney van Hooijdonk blijft bij NAC, zo laat hij weten. De spits en de club gaan de komende maand om de tafel zitten om een nieuw contract op te stellen. Lange tijd was onduidelijk wat Van Hooijdonk zou doen. De aanvaller voelde te weinig vertrouwen vanuit NAC en liet doorschemeren weg te willen. Met de nieuwe afspraak vervalt de eerder afgedwongen transfervrije status en kan de liefde tussen beide partijen weer helemaal opbloeien. "Ik heb zin om te knallen", zo zegt de jonge spits.

Lees meer

Corona-sneltest wordt onderzocht in het ziekenhuis in Breda: 'Dit kan een groot verschil maken'

In Breda wordt sinds deze week onderzocht of een sneltest op het coronavirus de capaciteitsproblemen bij GGD's en ziekenhuizen kan oplossen. In het Amphia Ziekenhuis wordt drie weken lang de betrouwbaarheid van deze manier getest. "Als dit werkt, dan kan het een groot verschil maken in het opsporen van coronabesmettingen", zegt arts-microbioloog Jan Kluytmans van het Bredase ziekenhuis.

Lees meer

Politie maakt einde aan illegaal feestje in Tilburgse kroeg

De politie heeft woensdagnacht een illegaal feestje in een kroeg aan de Piusstraat in Tilburg beëindigd. Er was geluidsoverlast en binnen overtraden de elf aanwezigen de coronaregels. Ook gebruikten meerdere mensen lachgas.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant