Openen in browser

        

School De Rooi Pannen in Tilburg beschoten, vier kogelinslagen in ruit

Een locatie van De Rooi Pannen aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg is beschoten. In een ruit zaten vier kogelinslagen en in het gebouw van de school heeft de politie meerdere kogelpunten gevonden.

Lees meer

Twee meisjes bijna verkracht door man uit Diessen: vier jaar cel en tbs

Een man uit Diessen heeft van de rechtbank in Den Bosch vier jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden gekregen. Er is bewezen dat deze 36-jarige Thomas van W. heeft geprobeerd om twee meisjes te verkrachten. De slachtoffers, van 18 en 13, werden afgelopen voorjaar misbruikt in Casteren en Hulsel. Van W. heeft zijn daden bekend.

Lees meer

Coronanieuws: Brabant telt 1371 nieuwe coronabesmettingen, grootste stijging in bijna twee maanden

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Drie auto's botsen op bank op A58 bij Moergestel

Drie auto's zijn woensdagavond laat op de A58 bij de afslag Moergestel op een bank, of wat daarvan over was, gebotst. Niemand raakte gewond, maar de auto's liepen wel behoorlijke schade op. Een automobilist had de bank iets na elf uur verloren en zou vervolgens zijn doorgereden.

Lees meer

Tienduizenden euro's en zwaarden gevonden bij inval in Eindhoven

De politie heeft bij een inval in Eindhoven tienduizenden euro's en een aantal zwaarden in beslag genomen. Ze deed de inval naar aanleiding van een anonieme tip over illegaal gokken. Vier mensen zijn aangehouden.

Lees meer

Kat Rudy at de kerstversiering op en ging bijna dood

Het komt rond de feestdagen steeds vaker voor: huisdieren die kerstversiering opeten. Dat is levensgevaarlijk, want het moet er vaak middels een operatie weer uit worden gehaald. Kat Rudy uit Vlijmen at kerstslingers en moest direct onder het mes. "Het was een levensgevaarlijk klusje", zegt dierenarts Rimi Koch. Na vijf dagen revalideren is het diertje weer thuis bij zijn baasje.

Lees meer

Pam en Cato (11) zijn echte kerstengeltjes en verrassen patiënten in ziekenhuis

Pam Ponte uit Ulvenhout en Cato Suurland uit Breda zijn een soort kerstengeltjes voor de patiënten in het Amphia Ziekenhuis in Breda. De 11-jarige meisjes delen er ieder jaar op kerstavond zelfgemaakte kerstballen uit. Woensdag mocht het tweetal de knutselwerken alvast in de grote kerstboom van het ziekenhuis hangen én de lichtjes ontsteken.

Lees meer

Borrelende en rokende vaten drugsafval gedumpt in Cromvoirt

Een beveiliger van de kazerne in Vught heeft woensdagavond laat op zijn ronde een groot aantal vaten met drugsafval ontdekt. De vaten waren gedumpt op een zandpad aan het Pepereind tussen Vught en Cromvoirt. Verschillende vaten lekten, de rommel is dus in de bodem terechtgekomen. "Het goedje borrelde en rookte", laat een woordvoerder namens de gemeente Vught donderdagochtend vroeg weten.

Lees meer

Ambulance raakt op weg naar ongeluk vast in modder, boer met trekker schiet te hulp

Een ambulance die donderdagmiddag op weg was naar een ongeluk in Gastel is vast komen te zitten in de modder. De ambulance kon pas bij de gewonde komen toen een tractor de wagen uit het slijk had getrokken.

Lees meer

Twee supporters van FC Den Bosch gezocht voor racistisch gejoel bij wedstrijd tegen Excelsior

In elk geval twee supporters van FC Den Bosch worden ervan verdacht tijdens de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior vorig jaar discriminerende opmerkingen te hebben gemaakt naar een speler van Excelsior. Dit blijkt volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie uit bestudering van de beelden van de racistische spreekkoren tijdens de wedstrijd. De toeschouwers, twee mannen, staan duidelijk op beeld.

Lees meer

Voor het eerst een wachtlijst voor buurtbemiddeling: 'In coronatijd zijn buren dichterbij dan ooit'

Nu we allemaal meer thuis zijn, krijgen mensen ook steeds meer te maken met hun buren. Dat dat soms voor problemen zorgt, merkt ook de buurtbemiddeling van ContourdeTwern in Tilburg. “We bestaan al twintig jaar en hebben nu voor het eerst een echte wachtlijst”, aldus Janneke van Berkom-Quirijnen. Zo'n tachtig conflicten wachten nu op hulp van een buurtbemiddelaar.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant