Openen in browser

        

Verbodentoegang-bordje weerhoudt Brabanders met schaatskoorts niet: 'Ik moet het ijs op'

Verboden toegang op het ijs, staat op een bord bij De Flaes bij Esbeek. Maar de schaatsliefhebbers trekken zich daar niets van aan. Een lange rij geparkeerde auto's diep in de Brabantse bossen laat zien dat het op donderdag al druk is op het ijs. En de komende dagen worden nog veel meer mensen op het natuurijs verwacht.

Lees meer

Bij ons staat op de keukendeur: 'Wat er ook gebeuren zal, in Raamsdonk vieren ze carnaval'

Elke straat in Raamsdonk telt minstens één versierde keukendeur. Er zijn ook straten waar vrijwel alle bewoners zich uitgeleefd hebben. Carnaval leeft in Raamsdonk en daarmee is de missie van bedenker Ard Janssens geslaagd. "Toen ik doorkreeg dat er dit jaar een streep door carnaval getrokken zou worden, dacht ik: "Wat er bij ons ooit gebeuren zal, wij vieren altijd carnaval."

Lees meer

Digitaal feest, bingo of verbod op carnavalspekske? Basisscholen worstelen met carnaval

Een ‘Vastelavendfilm’, verkleed feestvieren in de klas of gewoon een jaartje helemaal niet. Brabantse basisscholen gaan verschillend om met carnaval . Als vanouds hossen op het schoolplein of in de gymzaal lijkt er dit jaar in ieder geval niet in te zitten. “We zouden het liefst feestvieren met elkaar, maar dat gaat niet”, zo klinkt het.

Lees meer

Dure Audi gestolen tijdens proefrit: 'Gouden tip wordt beloond'

De Audi SQ5 was maar net van de autotrailer af, of een gewiekste oplichter ging er woensdagochtend in Oisterwijk mee vandoor. De autohandelaar bleef vol verbazing achter. “Dit hebben we in de 15 jaar dat we bestaan nog nooit meegemaakt", zegt Loes Klok, mede-eigenaar van het gedupeerde autobedrijf.

Lees meer

Arrestatieteam haalt man uit huis in Asten: 'Dit gebeurde met het nodige geweld'

Een man is woensdagavond door een arrestatieteam uit een huis aan de Kesselcamp in Asten gehaald. Dit gebeurde vanwege 'een dreigende situatie', laat een woordvoerster van de politie weten.

Lees meer

Coronanieuws: weer minder patiënten in Brabantse ziekenhuizen, 666 nieuwe besmettingen

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

PSV ligt na dramatische eerste helft tegen Ajax uit de beker

Het is PSV niet gelukt om door te bekeren. De ploeg van Roger Schmidt verloor in Amsterdam met 2-1 van Ajax. De Eindhovenaren hebben het vooral laten liggen in de eerste helft, aangezien PSV tijdens die eerste 45 minuten kansloos was en van geluk mocht spreken dat het nog 'maar' 2-0 stond. Welke 4 zaken vielen er op?

Lees meer

Mooiste monumentale boerderij van Brabant in de knel door nieuwbouw

Een van Brabants oudste boerderijen, aan de Nassau Dwarsstraat in Vlijmen staat op de nominatie om verkwanseld te worden. Tenminste dat zegt de Stichting De Brabantse Boerderij. De boerderij zelf wordt gewoon in tact gelaten , maar naast dit monument worden twee nieuwe woningen gebouwd. Die veranderen de omgeving en het uitzicht van de boerderij voorgoed. “Aanranding noem ik het", zegt voorzitter Strouken. "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar het is aanranding. En dat kunnen we straks niet meer ongedaan maken.”

Lees meer

Man zakt door het ijs op het kanaal in Eindhoven

Een man is donderdagmiddag door de hulpdiensten uit het Eindhovens Kanaal gehaald. Vermoedelijk is de man door het dunne ijs gezakt. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Man (33) voor 2e keer in twee dagen aangehouden: dit keer na achtervolging die eindigt tegen viaduct

Een man van 33 uit Tilburg is woensdag voor de tweede keer in twee dagen aangehouden voor onder meer het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van drugs. Dit keer werd de man aangehouden in Oosterhout, na een korte achtervolging door de politie. Hierbij crashte de Tilburger tegen de betonnen wand van een viaduct. Vervolgens nam hij de benen.

Lees meer

Doorzoeking in Eindhoven vanwege miljoenenfraude

In een onderzoek naar miljoenenfraude zijn donderdag vier huizen en gebouwen doorzocht, onder meer in Eindhoven. Dat maakte de FIOD donderdagochtend bekend. Het zou volgens de FIOD gaan om btw-fraude voor een bedrag van negen miljoen euro. Er is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en op bankrekeningen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant