Openen in browser

        

Man die zoontje (6 maanden) doodschudde moet 8 jaar de cel in

Een man van 38 uit Rosmalen moet acht jaar de cel in voor doodslag op zijn zoontje. Hij schudde het jongetje van zes maanden hard door elkaar. Het kindje overleed aan zwaar hersenletsel.

Lees meer

Bart (46) zag boom op vrouwen en kindje vallen: ‘Krak en weg was 'ie’

De 46-jarige Bart uit Den Bosch is nog niet bekomen van de schrik. Hij stond op enkele meters afstand van de grote boom die donderdagmiddag op twee vrouwen en een kindje viel in het centrum van Den Bosch.

Lees meer

Coronanieuws: 845 nieuwe besmettingen in Brabant

Ook deze donderdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Man (45) en vrouw (40) komen om bij eenzijdig ongeluk in Schijndel

Op de Structuurweg in Schijndel zijn woensdagavond twee mensen om het leven gekomen: een 40-jarige vrouw uit Schijndel en een 45-jarige man uit Den Bosch. Zij zaten in een auto die rond elf uur een lantaarnpaal raakte, kantelde en op een boom langs de weg botste.

Lees meer

Windstoten: gewonden door vallende boom, schade en verkeersoverlast

Harde windstoten zorgen sinds donderdagochtend tien uur voor veel meldingen van stormschade in onze provincie. De piek van de storm lag volgens het KNMI rond het middaguur. Even later, om halftwee, waaide op het Hinthamereinde in het centrum van Den Bosch een enorme boom om. Drie voorbijgangers werden geraakt en raakten gewond.

Lees meer

Mannen gedragen zich verdacht in de buurt van kinderen in Bladel, Eindhoven en Veldhoven

Bij de politie zijn vier meldingen binnengekomen van verdachte situaties waarbij één of twee mannen zich verdacht lijken te gedragen op plekken waar kinderen samenkomen. Het gaat om twee situaties in Bladel en één in Veldhoven en Eindhoven. Op social media worden beelden van een man in een auto gedeeld, maar de politie benadrukt dat hij niks met de meldingen te maken heeft.

Lees meer

Twee vrouwen en een kind gewond door vallende boom

Drie voorbijgangers zijn donderdag gewond geraakt nadat een grote boom op het Hinthamereinde in het centrum van Den Bosch omwaaide. Het ongeluk gebeurde rond halftwee. Volgens de brandweer ter plekke gaat het om twee vrouwen en een kind die gewond raakten.

Lees meer

'Politiehonden in opleiding mishandeld bij Brabantse trainingsvereniging'

Bij een Brabantse vereniging die politiehonden opleidt, zijn honden mishandeld. Het tv-programma Zembla laat daar donderdagavond actuele beelden van zien. De voorzitter van de club zegt dat de mishandelingen nodig zijn omdat 'je de honden anders niet de baas kunt'. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Waar in Brabant de vereniging zit, wil Zembla niet zeggen in verband met bronbescherming.

Lees meer

Botsing met 7 auto's en een motorrijder op A67 richting Eindhoven

Een ongeluk met zeven auto's en een motorrijder zorgde donderdagochtend op de A67 voor meer dan een uur vertraging in de richting Eindhoven. Het ongeluk gebeurde rond acht uur tussen de afrit Someren en knooppunt Leenderheide bij Eindhoven. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Lees meer

Nout en Brecht hebben de eerste asperges: 'Gisteren zagen we witte kopjes’

De eerste asperges in Brabant zijn gestoken. De broers Nout en Brecht Tielemans uit Bavel zagen dinsdag voor het eerst de witte kopjes boven de grond uitsteken en wisten het: "Wij hebben de eerste asperges uit de volle grond. En dus ging er een telefoontje naar het Brabantse Asperge Genootschap. Na het steken van tien kilo asperges en een inspectie was het officieel: het aspergeseizoen is begonnen.

Lees meer

Tientallen jongeren vrijuit na oudejaarsrellen Breda, justitie baalt

Tientallen relschoppers die tijdens de jaarwisseling 2019-2020 een chaos veroorzaakten in de Bredase wijk Hoge Vucht, worden daar niet voor gestraft. Er is te weinig bewijs om alle verdachten voor de rechter te slepen, zegt het Openbaar Ministerie. “Het is echt heel erg zuur.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant