Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Uren gezocht naar man in Galderse Meren, maar hij lag helemaal niet in het water

Bij de Galderse Meren in Breda is woensdagavond uren gezocht naar een vermiste man. Er werd gevreesd dat de man in het water zou liggen, maar rond halfelf werd de man levend en wel teruggevonden in de buurt van het meer.

Lees meer

Superhittegolf: nooit eerder was het op 13 augustus zo warm

Nog even volhouden, ook vandaag: maar het einde van de extreme hitte is in zicht. De code oranje vanwege de extreme hitte werd door het KNMI woensdagavond ingetrokken. Nu geldt nog code geel voor aanhoudende hitte en later vanmiddag stevige onweersbuien. Volg alle ontwikkelen via dit liveblog.

Lees meer

Weer relletjes na kermis in Rosmalen: vuurwerk gooien en politie uitdagen

De sluiting van de kermis in Rosmalen ging woensdagavond weer gepaard met opstootjes. Op de Dorpsstraat, vlakbij het kermisterrein, gooiden jongeren met vuurwerk en beledigden ze agenten.

Lees meer

Vrouw en twee kinderen gewond bij aanrijding met vrachtwagen

Een vrouw en twee kinderen zijn gewond geraakt bij een aanrijding tussen hun auto en een vrachtwagen. Dat gebeurde donderdag vroeg in de middag op de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom.

Lees meer

Kermisexploitanten balen van rellende jongeren in Rosmalen: 'Waar is dat voor nodig?'

De organisatie van de kermis in Rosmalen is boos op de jongeren die al twee avonden voor ongeregeldheden zorgen in het dorp. "Als de kermis sluit en iedereen buiten het terrein staat, slaat de vlam in de pan", zegt André Vonk woensdag. Het zorgt flink wat irritatie bij de kermisexploitanten, want zij doen hun uiterste best om de Rosmalense kermis tot een succes te maken in coronatijd.

Lees meer

Waarschuwing voor forse buien met onweer en grote hagelstenen

Er worden forse buien verwacht in Brabant aan het begin van de donderdagavond. Deze buien gaan gepaard met onweer en windstoten. Ook kunnen er flinke hagelstenen vallen.

Lees meer

Piet Fiets bleef 45 jaar plakken op de KMA in Breda, maar nu gaat hij met pensioen

Piet de Graauw uit Breda moet in dik 45 jaar duizenden banden hebben geplakt voor de officieren in opleiding van de Koninklijke Militaire Academie, maar het waren vooral de kromme spaken waar hij zijn handen vol aan had. In de loop der jaren kreeg hij de bijnaam 'Piet Fiets', maar nu gaat hij met pensioen.

Lees meer

10.000 euro en twaalf airco’s voor oma Dieni in snikhete hospice

Tiffanny en Melani hoopten 500 euro op te halen met een crowdfundingsactie voor een mobiele airco voor hun oma in de hospice De Sporen in Tilburg. De gezondheid van oma Dieni ging door de extreme hitte snel achteruit en dus wilden haar kleindochters iets doen. Na anderhalve dag staat de teller op bijna 10.000 euro en ligt er een aanbod om vandaag nog twaalf airco’s te leveren.

Lees meer

Groene deelscooters zorgen voor veel parkeeroverlast en het worden er nog meer

Midden op het fietspad, in voetgangersgebieden of zelfs in een winkelkarretje. De groene deelscooters van Go Sharing zie je overal opduiken en parkeren blijkt vaak een probleem. Gemeenten zijn terughoudend. Zo deelt Helmond geen boetes uit, maar vraagt ze Go Sharing foutgeparkeerde scooters te verplaatsen. Eindhoven verwijst klagers door naar het bedrijf. Brabant telt nu 700 deelscooters, maar dat worden er meer: “In Eindhoven gaat een tweede partij ook scooters aanbieden.”

Lees meer

Zo viert Brabant vakantie: camping in eigen tuin en met de auto naar Spanje

Hoe viert Brabant in coronatijd vakantie. Blijven we thuis, kamperen we in eigen land of gaan we toch de grens over? Omroep Brabant vraagt het vandaag aan Sem (11), Floortje (14) en Pim en Renske Doomen uit Tilburg.

Lees meer

Geen zwembad, maar een minibos in je achtertuin: 'Scheelt al snel 8 graden'

Vijf Brabanders krijgen binnenkort een 'tiny forest', oftewel een minibos, in hun achtertuin om de droogte en de hitte te bestrijden. Zo’n dichtbegroeid bos zo groot als een tennisveld, zorgt voor verkoeling en houdt water vast. Bovendien trekt het heel veel dieren en insecten aan. Voor Bart en zijn vrouw is het ook nog eens een bijzondere nieuwe hobby. En op een warme dag is het er al snel acht graden koeler dan op het terras.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant