Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Eigenaar hevig geëmotioneerd als hij zijn loodsen in vlammen ziet opgaan: 'Alles is weg'

Met tranen in zijn ogen kijkt Harrie naar zijn twee uitgebrande loodsen aan de Plantagebaan in Wouwse Plantage. “Alles is weg, alles is verloren”, zegt hij geëmotioneerd.

Lees meer

Medewerker bevrijd uit jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda, drie gevangenen opgepakt

Een arrestatieteam heeft donderdagmiddag een medewerker bevrijd uit jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda. Dat vertelt een woordvoerder van de gevangenis. Drie jongeren zijn opgepakt. Wat precies is voorgevallen, is nog onduidelijk. Getuigen geven aan meerdere harde knallen te hebben gehoord.

Lees meer

Oranje-heldin en beste keeper van de wereld Sari van Veenendaal komt naar PSV

Een zeer opvallende transfer in het vrouwenvoetbal. Sari van Veenendaal ruilt Atletico Madrid in voor PSV. Van Veenendaal is de vaste keeper van Oranje en werd vorig jaar uitgeroepen tot beste van de wereld. Met PSV speelt ze komend seizoen onder andere in de Champions League.

Lees meer

Valse meldingen steek- en schietpartij zorgen dat politie binnen 24 uur twee keer uitrukt naar kamp

Binnen 24 uur zijn twee valse meldingen gedaan van een steekpartij en schietpartij op het woonwagenkamp aan het Scherpenzeelerf in Tilburg.

Lees meer

Wordt KLM Open in Cromvoirt eerste grote sportevenement na corona? 'Gezondheid staat voorop'

Er is een reële kans dat het KLM Open het eerste grote sportevenement in Brabant wordt na de coronacrisis. Het prestigieuze golftoernooi wordt van 17 tot 20 september in Cromvoirt georganiseerd. Normaal gesproken zouden er 50.000 toeschouwers komen. Toernooidirecteur Daan Slooter houdt rekening met diverse scenario’s. “Het gaat niet zo zijn als in andere jaren.”

Lees meer

Onderzoek naar huisvesting van statushouder die Rik van de Rakt doodstak

Een onderzoeksbureau gaat uitzoeken hoe het kon dat een asielzoeker de 18-jarige Rik van de Rakt doodstak in Oss. Dat zegt burgemeester Marieke Moorman donderdag tegen Omroep Brabant. Het onderzoek moet vooral duidelijkheid geven of de gemeente fouten heeft gemaakt met het huisvesten en begeleiden van de statushouder.

Lees meer

Moeder tegen de man die haar zoon doodreed: 'Ik haat je en wens je het allerergste toe'

De moeder van de 14-jarige jongen die in juli 2018 in Tilburg werd doodgereden, zegt dat ze de 24-jarige verdachte haat: "Ik wens je het allerergste toe." Dat heeft ze geschreven in een slachtofferverklaring voor de rechtbank in Breda. Volgens getuigen reed de verdachte te hard en door rood toen hij de fietser raakte. Tegen de man werd zes maanden cel en twee jaar rijontzegging geëist.

Lees meer

Militaire missie ging niet door, dus staat de mobiele keuken nu bij een zorginstelling

Eigenlijk zouden de Nederlandse militairen op missie zijn in Belize, maar door de coronacrisis ging de trip naar Midden-Amerika niet door. Omdat er al volop proviand was ingeslagen, besloten de militairen dan maar te gaan koken op plekken in Nederland waar ze wel een verzetje kunnen gebruiken. Dus staan de containers en de mobiele keuken nu onder meer voor enkele dagen in de tuin bij De Schans in Tilburg.

Lees meer

'Stalbezettingen schieten alle doelen voorbij', dierenactivist krijgt weinig begrip

Een dierenactivist die deelnam aan de geruchtmakende stalbezetting in Boxtel, deed precies een jaar later zijn verhaal tegenover Omroep Brabant. De Brabantse politiek toont geen begrip voor zijn daden en sommige partijen eisen zwaardere straffen en maatregelen om escalatie te voorkomen als het nog een keer voorkomt.

Lees meer

Aantal nertsen dat sterft aan corona lijkt beperkt: 'Maar het blijft best spannend'

Het lijkt erop dat het aantal met coronavirus besmette nertsen meevalt. Het gaat voor zover bekend alleen om de dieren op de eerder gemelde bedrijven in Milheeze, Beek en Donk, Deurne en De Mortel. Daarna hebben zich er op de bedrijven waar ze gehuisvest waren, geen andere ziektegevallen voorgedaan.

Lees meer

Aanhanger vol boomstammen gekanteld in Gemert

De aanhanger van een vrachtwagen vol met boomstammen is woensdag gekanteld op de Zuid-Om in Gemert.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant