Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Rutte kan borst natmaken in Deurne: stikstofdiscussie met honderden boeren, bouwvakkers en politici

Natuurpoort De Peel in Deurne zal donderdagavond uitpuilen van boeren en mensen uit onder meer de bouw en de regionale en de landelijke politiek. De VVD houdt er vanaf acht uur een bijeenkomst over de stikstofproblematiek.

Lees meer

Nance blijkt Slave To The Music en gaat weer optreden met Twenty 4 Seven

Grote oorringen, kuif in het platinablonde haar, naveltruitje, kort rokje en een sigaretje in de mond: je hoeft het geluid bij het liedje I Can't Stand It van Twenty 4 Seven niet aan te zetten, om te constateren dat het niet van vandaag is. Sterker nog, de clip waarin Nance (later onder meer Lingo) uit Asten de vrouwelijke hoofdrol speelt, is bijna 30 jaar oud. Ze verliet de danceformatie in 1995 en maakte furore als presentatrice. Maar donderdag was daar ineens het nieuws: Nance keert terug naar dance.

Lees meer

Gloednieuwe muurschildering over Van Gogh moet weer worden weggehaald in Den Bosch

De kunstenaars van Kings of Colors waren zich donderdagmiddag van geen kwaad bewust. Ze legden de laatste hand aan een muurschildering in de Korte Putstraat in Den Bosch toen ze te horen kregen dat ze meteen moesten stoppen. Het duo maakte het kunstwerk in opdracht van de ondernemersvereniging, maar de gemeente is er niet blij mee.

Lees meer

Tropische regenbui uit een giertank in straat in Den Dungen

Een giertank achter een tractor die in korte tijd 4000 liter water de straat in spuit. Het gebeurde donderdagochtend in de Jonkheer van Rijckevorselstraat in Den Dungen. Het was een initiatief van Jozef van de Oetelaar, die in de straat woont en wel mee wilde werken aan dit experiment met de opvang en afvoer van regenwater.

Lees meer

Bewoners woonwagenkamp Oss voorlopig nog niet naar huis

De bewoners van het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss mogen donderdag nog niet naar huis. Dat laat de politie weten. Het gaat om ongeveer 20 tot 30 bewoners die woensdag hun huis moesten verlaten in verband met een groot politieonderzoek genaamd 'operatie Alfa' naar de criminele familie R..

Lees meer

John wil ondanks alle ophef graag Songfestivalvrijwilliger zijn: 'Uit liefde, niet voor geld'

"Je doet zoiets omdat je het leuk vindt, niet omdat je er wat voor terug wil." John Vermeer (50) uit Tilburg houdt van het Songfestival én is er niet vies van de handen uit de mouwen te steken met als enige beloning: voldoening. Hij snapt de ophef over de vacature voor Songfestivalvrijwilligers dan ook niet. Deze week stak een socialmediastorm op vanwege die vacature, waarin veel van vrijwilligers gevraagd wordt, maar een reiskostenvergoeding er niet vanaf kan.

Lees meer

Opvallend vaak honden gedumpt in omgeving Oss: 'Dit is geen toeval meer'

Niet alleen in Sint Agatha blijken honden gedumpt te zijn. Ook in Oss werd vorige week woensdag een teef met opgezette melkklieren gevonden. De dierenambulance en opvangcentra zijn het erover eens: die moeten gedumpt zijn door een broodfokker. Bij Dierenopvang Maasland in Oss kregen ze de afgelopen maand zes waarschijnlijk gedumpte akita's en husky's binnen. “Dit is geen toeval meer.”

Lees meer

Raadslid Sjef van Creij gaat in hoger beroep tegen straf voor het lekken rond benoeming burgemeester

Gemeenteraadslid Sjef van Creij gaat in hoger beroep tegen de veroordeling voor zijn bijdrage aan het lekken rondom de benoemingsprocedure van de burgemeester in Den Bosch. Van Creij kreeg daarvoor begin november 60 uur werkstraf waarvan 20 voorwaardelijk opgelegd.

Lees meer

Getuige die doelwit was van brandstichtingen 'niet opgelucht' na arrestatie Martien en Anton R.

De arrestaties van Martien en Anton R. zijn niet direct een opluchting voor Arie den Dekker. Dit laat zijn advocaat Richard Laatsman weten. De Ossenaar kreeg twee keer te maken met een aanslag op zijn leven. De opdrachtgever daarvan zou de familie R. zijn. “Hij voelt zich niet beschermd, door niemand.”

Lees meer

Voor 43 cent koop je op AliExpress een nep Oeteldonks carnavalsembleem

's-Hertogenbosch draagt tijdens het carnaval de naam Oeteldonk. Daar horen ook carnavalstradities bij zoals het bekende Oeteldonkse embleem. Ze worden door carnavalvierders steevast opgespeld op kielen, jassen en dassen. Maar wat als er opeens emblemen te koop zijn via de spotgoedkope webwinkel AliExpress. Betekent dat strop voor de Bossche ontwerpers en ondernemers of is er geen paniek?

Lees meer

Slachtoffer van schietpartij in flat Best is niet in levensgevaar

De 53-jarige man die woensdagavond werd neergeschoten in een flat aan de Willem de Zwijgerweg in Best is niet in levensgevaar. Dat laat de politie donderdagochtend weten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant