Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Opnieuw explosieve stijging Brabantse coronapatiënten, met name in grote steden

Ook deze donderdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de verspreiding van het coronavirus. Het aantal coronapatiënten in de provincie is explosief toegenomen, vooral in Tilburg, Eindhoven en Den Bosch.

Lees meer

Dochters moeten uit zolderraam springen bij felle woningbrand in Schijndel: 'Echt vreselijk'

Grote paniek dinsdagnacht in een huis aan de Planetenlaan in Schijndel. Bij een felle woningbrand raakten de bewoners, een gezin met drie kinderen, gewond. “De twee dochters moesten uit het zolderraam springen. Het was echt verschrikkelijk.”

Lees meer

Laatste rondje voor de lockdown: 'Genieten nu het nog kan'

Kroegtijgers nemen het er woensdag van, op de vooravond van de gedeeltelijke lockdown. Restaurants en cafés stunten met prijzen en gaan vroeger van start. Het is dan ook drukker dan op een normale woensdagavond.

Lees meer

A59 tot vier uur 's middags deels dicht door geschaarde vrachtwagen

Op de snelweg A59 richting Den Bosch is donderdagochtend bij knooppunt Zonzeel een vrachtwagen geschaard na een botsing met een andere vrachtwagen. De rechterrijstrook is tot vier uur 's middags dicht ter hoogte van Terheijden. De linkerrijstrook is weer beschikbaar.

Lees meer

Ouders schrikken van honderden kilo's verborgen vuurwerk: 'Er komt hier geen sterretje meer in!'

"Als ik had geweten wat hier op zolder lag, dan had ik het één voor één uitgepakt en in een bak water gelegd. Hij is niet eerlijk tegen ons geweest." Verslagen en in tranen zitten moeder en stiefvader donderdagochtend aan de keukentafel in Oeffelt. Woensdagavond stond ineens de politie voor de deur. Hun 20-jarige (stief)zoon bleek 286 kilo vuurwerk te hebben opgeslagen op een zoldertje boven de garage. "Er komt hier geen vuurwerk meer binnen. Nog geen sterretje!"

Lees meer

300 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Oeffelt: 'Een garage vol bommen!'

In een garage bij een huis aan het Brakels Eng in Oeffelt is woensdagavond een grote partij illegaal vuurwerk gevonden. Volgens de politie ging het om een levensgevaarlijke situatie. Eén van de bewoners is opgepakt.

Lees meer

Huisarts baalt van feestende cafébezoekers: 'Het gaat mis in mijn praktijk, dit raakt mij'

Mensen die nog massaal de kroeg in doken en de coronaregels aan hun laars lapten, huisarts Lammert Hoeve snapt er niks van. In zijn praktijk in Sprang-Capelle is het nu ‘echt mis’ met patiënten die zijn overleden of op sterven liggen door het coronavirus. “Dor hout of oud, hoe je het ook wil noemen. Het zijn gewoon leuke mensen die erachter zitten. Dit raakt mij.”

Lees meer

Een biertje laten bezorgen in de nachtelijke uurtjes zit er voorlopig niet in

Wie denkt het verkoopverbod op alcohol te kunnen omzeilen door ’s avonds of 's nachts een biertaxi te bellen, komt waarschijnlijk bedrogen uit. De biertaxi’s laten de auto voorlopig staan omdat ze geen boete willen riskeren. “Het is vervelend, maar gezondheid gaat voor.”

Lees meer

'Mensonterende en koelbloedige' moord op Bart Hillen: 24 jaar cel voor zoon (44) in hoger beroep

Een man moet 24 jaar de cel in voor de moord op zijn vader, Bart Hillen uit Helmond. Dit heeft het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep bepaald. Volgens het hof was de man uit op geld en andere bezittingen van zijn 67-jarige vader. De moord wordt in de uitspraak koelbloedig, mensonterend en respectloos genoemd.

Lees meer

Moeierboom in Etten-Leur de mooiste van ons land

Voor het derde jaar op rij heeft Brabant de Boom van het Jaar-verkiezing gewonnen. De meeste stemmen, bijna 3600, gingen namelijk naar de Moeierboom in Etten-Leur. Deze grootbladige linde staat in het centrum van het dorp, aan de Markt, en won met een overweldigende meerderheid.

Lees meer

15 extra standplaatsen voor woonwagens om wachtlijst terug te dringen in Roosendaal

Roosendaal krijgt vijftien extra standplaatsen voor woonwagens. Dat hebben Burgemeester en Wethouders woensdag bekendgemaakt. Nu zijn er 87 standplaatsen in de stad. Met de nieuwe plekken wil het college de wachtlijst voor woonwagenbewoners verder terugdringen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant