Openen in browser

        

Kans op witte kerst, maar schaatsen zit er deze maand niet in

Het zou zo maar kunnen dat we dit jaar een witte kerst krijgen in Brabant. Vanaf dinsdag gaat het namelijk vriezen, voorspelt Diana Woei van Weerplaza. “Als het koud blijft en er valt wat neerslag dan kan er zomaar sneeuw vallen.”

Lees meer

Coronamoeheid slaat toe tijdens kerst: 'Zonder omikron was het nog erger'

Meer Brabanders smokkelen dit jaar met het aantal bezoekers tijdens de kerstdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van Newcom, maar hoe komt dat? Neuropsycholoog Erik Matser uit Helmond weet het wel: “Iedereen is totaal coronamoe.”

Lees meer

Auto vliegt uit de bocht bij afslag op A59, twee gewonden

Bij een verkeersongeval op de Rietveldenweg in Den Bosch zijn woensdagavond twee gewonden gevallen. De bestuurder van een auto nam op de A59 de afslag Engelen en vloog uit de bocht.

Lees meer

Coronanieuws: GGD kreeg woensdag bijna miljoen telefoontjes prikafspraak

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Stormloop op vakantieparken nu de basisscholen eerder dichtgaan

Veel mensen kiezen ervoor om volgende week tijdens de vervroegde kerstvakantie voor basisscholen naar een vakantiepark te gaan. Parken als de Kempervennen in Westerhoven en Beekse Bergen in Hilvarenbeek zien sinds een paar dagen een opvallende stijging in het aantal boekingen.

Lees meer

Meer Brabanders smokkelen dit jaar met aantal bezoekers tijdens kerstdagen

We houden ons dit jaar onder de kerstboom iets minder goed aan de coronaregels die gelden voor bezoek dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom in opdracht van Omroep Brabant. 9 procent van de ondervraagde Brabanders geeft aan dat ze met kerst thuis méér bezoekers ontvangen dan volgens de regels mag. Vorig jaar zei 8 procent dat ze de regels gingen overtreden.

Lees meer

112 nieuws: botsing in Oss • schuurtjes in brand door bankstel

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Horeca doordeweeks massaal dicht, maar het is druk bij wie wel open is

Horecazaken houden hun deuren doordeweeks massaal gesloten. Volgens Koninklijk Horeca Nederland is het voor veel ondernemers niet rendabel om voor die paar gasten een paar uur open te zijn. Toch zijn er ook cafés en restaurants die daar heel anders over denken. Zij willen juist openblijven voor mensen die er even uit willen en ook hopen ze zo het personeel te behouden voor later.

Lees meer

Julia is al op en top een echt K3'tje: 'Het voelde meteen heel vertrouwd'

Ze heeft nog maar amper tijd gehad om te wennen: Julia Boschman uit Bergen op Zoom. Nog geen drie weken geleden werd ze verkozen tot hét nieuwe K3'tje. "Voor mij is er echt wel een droom uitgekomen."

Lees meer

PSV rekent in beker op halve kracht af met Fortuna Sittard

PSV had woensdag weinig moeite met Fortuna Sittard. In de tweede ronde van de KNVB Beker werden de Limburgers eenvoudig verslagen met 2-0. Ritsu Doan was tweemaal trefzeker voor de Eindhovenaren.

Lees meer

Natuurbeheerders blij met regeerakkoord: 'Er gaat veel geld naar Brabant'

Natuurbeheerders in Brabant reageren verheugd op het woensdag gepresenteerde regeerakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. In het coalitieakkoord wordt hoog ingezet op het klimaat. Zo moet de stikstofuitstoot in 2030 zijn gehalveerd ten opzichte van 2019.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan