Openen in browser

        

Ook ellende op A16: meerdere vrachtwagens botsen bij knooppunt Galder

Meerdere vrachtwagens zijn donderdagmiddag op elkaar gebotst op de A16, ter hoogte van knooppunt Galder. Het ongeluk gebeurde in de richting van Rotterdam. Volgens een ooggetuige is niemand gewond geraakt.

Lees meer

'Levensgevaarlijke' hennepkwekerij ontdekt, alleen tijgerend bereikbaar

Na een anonieme tip heeft de politie aan de Jules de Beerstraat in Tilburg een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Onder een bedrijfspand zijn enkele honderden planten gevonden. Om de kwekerij te bereiken, moest een flink stuk getijgerd worden.

Lees meer

Zwaar ongeluk op A2: twee zwaargewonden, weg hele middag dicht

Op de A2 bij knooppunt de Hogt is donderdagmiddag een ernstig ongeluk met vier vrachtwagens, een camper en een auto gebeurd. De twee inzittenden van de camper zijn zwaargewond naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Lees meer

Voetganger (63) overleden na aanrijding op zebrapad

Een man is donderdagochtend overleden na een aanrijding met een auto op de Claudius Prinsenlaan in Breda. Hij liep over een zebrapad en werd daar geschept door een 24-jarige automobilist uit Breda. Het slachtoffer is een 63-jarige man uit Rucphen.

Lees meer

Kloosterzusters gaan kleiner wonen en dus gaat de inboedel in de verkoop

De zusters van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout zetten binnenkort een deel van hun inboedel te koop. Ze gaan kleiner wonen en dat betekent dat er opgeruimd moet worden. “We zetten overbodige spullen in de verkoop”, vertelt zuster Simone. “Schatten? Ja, die zitten er ook bij”, vertelt ze. “Bijvoorbeeld een heel bijzondere waskom, die de laatste Oostenrijkse keizerin Zita hier nog heeft gebruikt.”

Lees meer

Drugsafval geloosd in natuurgebied Oostelbeers, tienduizenden euro's schade

Op Landgoed Baest in Oostelbeers is woensdagmiddag een lading drugsafval geloosd. Het gaat vermoedelijk om duizenden liters. De kosten voor het opruimen kunnen volgens Brabants Landschap, de eigenaar van het natuurgebied, wel eens hoog oplopen. "De ervaring leert dat zoiets duizenden al dan niet tienduizenden euro's kost", zegt Arjen Simons van Brabants Landschap. Dit is volgens hem de zoveelste keer dat er drugsafval wordt gevonden in een natuurgebied.

Lees meer

Brand in stal met kalveren, brandweer rukt uit met ploegen uit hele regio

Bij een brand in een schuur met zestig kalveren aan de Oijense Bovendijk in Oijen is donderdagochtend veel rook vrijgekomen. De melding van de brand kwam rond zeven uur binnen, een halfuur later was het sein brandmeester al gegeven.

Lees meer

Snollebollekes Live in Concert gaat eindelijk door: 'Gruwelijk blij mee'

Fans hebben er anderhalf jaar op moeten wachten, maar Snollebollekes Live in Concert gaat door in oktober 2021. Vier concerten die voor eind maart en begin april 2020 op de agenda stonden, gaan nu in oktober door in het Gelredome in Arnhem.

Lees meer

Coronanieuws: 206 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Brand in glasfabriek in Dongen houdt brandweer hele nacht bezig

In een glasfabriek in Dongen heeft woensdagnacht een grote brand gewoed. De brand woedde onder andere in een oven en was door de enorm hoge temperaturen lastig te bestrijden.

Lees meer

Straten in Vlijmen onder water door gesprongen leiding

In de wijk Vliedberg in Vlijmen stonden de straten woensdagavond blank. Het water stroomde door de Oranjelaan en omliggende straten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan