Openen in browser

        

Man (31) opgepakt voor verdacht pakketje bij politiebureau in Den Bosch

Een 31-jarige man uit Bosch is opgepakt voor het neerleggen van een verdacht pakketje bij het politiebureau op de Vogelstraat in zijn woonplaats.

Lees meer

Hele dag geen treinen van en naar Den Bosch door kapotte bovenleiding

Een vrachtwagen met een kraan heeft bij de spoorwegovergang aan de Loonsebaan in Vught drie bovenleidingen kapotgetrokken. Daardoor kunnen er drie sporen niet worden gebruikt. Volgens ProRail duurt het zeker tot elf uur vanavond voordat de bovenleiding is gerepareerd.

Lees meer

Storm Eunice wordt veel heftiger dan storm Dudley: 'Neem dit serieus!'

Storm Eunice gaat vrijdag voor hele zware windstoten en veel problemen zorgen in Brabant. Dat voorspelt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza. "Ik waarschuw Brabanders: neem dit serieus." Eunice is volgens Klaasen 'andere koek' dan Dudley, die ook al voor veel schademeldingen zorgde. Het KNMI heeft vanaf vrijdagmiddag drie uur code oranje afgegeven.

Lees meer

Handrem vergeten: auto rolt kanaal in

Een avondwandeling is woensdag niet goed afgelopen voor een man in Tilburg. Hij parkeerde zijn auto aan het kanaal aan de Dongenseweg, maar vergat de handrem erop te zetten. Toen hij terugkwam, dreef zijn auto in het water. Hulpdiensten rukten massaal uit.

Lees meer

Robot geeft uitsluitsel, verdacht pakketje Den Bosch is geen explosief

Het verdachte pakketje dat donderdagochtend bij het politiebureau Den Bosch werd gevonden, blijkt geen explosief te zijn. Het zwarte pakketje 'met draden eruit' lag voor de hoofdingang van het bureau aan de Vogelstraat. Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft röntgenfoto's gemaakt van het pakketje. Uit deze beelden is gebleken dat het geen explosief is. Het politiebureau is om elf uur weer vrijgegeven.

Lees meer

112-nieuws: schapen op het spoor • stormschade in Dorst

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie

Lees meer

Hond Duko zorgt voor gezelligheid in de klas: 'Hij komt kusjes geven'

Groep 7 van basisschool Oost in Bergen op Zoom heeft er sinds kort een nieuwe klasgenoot bij. Duko, een labradoodlepup van twaalf weken, wordt opgeleid tot klassenhond. ‘’Het doel is dat Duko straks steun biedt aan de kinderen als ze even niet lekker in hun vel zitten.’’

Lees meer

Coronanieuws: 209 coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Burgemeester over gedoe ontslagen wethouder: 'Ambtenaren serieus genomen'

De burgemeester van Someren, Dilia Blok, heeft gereageerd op de verhalen van drie ambtenaren in de rechtbank van Den Bosch. De ambtenaren werden gehoord in de zaak van de ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters. Die werd vorig jaar door de gemeenteraad naar huis gestuurd omdat hij niet integer gehandeld zou hebben.

Lees meer

Lindsay van Zundert laat Sjoukje Dijkstra genieten met persoonlijk record

Lindsay van Zundert heeft donderdag indruk gemaakt tijdens de vrije kür in de olympische finale bij het kunstrijden. Haar optreden werd beoordeeld met 116,67 punten, samen met de score van de korte kür op dinsdag kwam ze op een totaalscore van 175,81 en dat leverde haar een achttiende plaats op. "Hier ben ik superblij mee."

Lees meer

Ireen Wüst sluit na 16 jaar olympische carrière af zonder medaille

Ireen Wüst heeft donderdag haar laatste olympische meters geschaatst. Op de 1000 meter zette de schaatsster uit Goirle de zesde tijd neer. Na haar eigen race stond Wüst derde, maar in de laatste ritten wisten er nog drie schaatssters sneller te rijden.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan