Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Veel wateroverlast na hevige onweersbuien in de omgeving van Helmond

Grote delen van de provincie hadden woensdagavond te kampen met flinke regenval. Vooral in de omgeving van Helmond veroorzaakte de regen op verschillende plekken overlast.

Lees meer

'Van veur tot achter één groot zwembad!', waterballet in Patricks nieuwe huis in Someren

De pechvogel van de dag qua wateroverlast gaat deze woensdagavond zonder twijfel naar Patrick Dircks uit Someren. Hij is sinds dinsdag de trotse bezitter van een huis aan de Munnekenstraat in Someren, ware het niet dat zijn woonkamer momenteel eerder lijkt op een vijver dan een fijn woongedeelte.

Lees meer

De regen valt met bakken uit de lucht, maar het noodweer helpt weinig tegen verdroging

Verdroging? Hoe zo, verdroging. Er kwam dinsdagmiddag op veel plaatsen in Brabant nogal wat water uit de lucht vallen. Automobilisten hadden er last van en in Chaam stroomde het water de huiskamers in. Op sommige plekken viel er 50 millimeter in een uur, schat Jos Kruit van het Waterschap Aa en Maas. En vanaf woensdagmiddag vier uur geldt alweer code geel van het KNMI.

Lees meer

'Twee jongens vragen meisje van 5 zichzelf te betasten in ruil voor een Happy Meal'

Twee jongens zouden zondag in Helmond een meisje van 5 jaar oud hebben gevraagd haar broekje uit te doen en zichzelf te betasten. Dat zou rond vier uur ’s middags in een plantsoen langs het Theo Driessenhof zijn gebeurd. Dat beweert de vader van het meisje. De politie bevestigt dat hier een melding over is binnengekomen.

Lees meer

De extreme wateroverlast van woensdagavond in beeld

Het noodweer dat woensdag over de provincie trok, heeft op veel plaatsen voor overlast gezorgd. Een overzicht in zeventien foto's en een samenvattende video.

Lees meer

Ramptoeristen vermaken zich kostelijk in ondergelopen tunnel: 'Och vrouwke toch'

De wateroverlast in Helmond trok veel bekijks van mensen die hun ogen niet konden geloven. De Henri Dunanttunnel onder het spoor in het centrum van de stad en de tunnel bij het station waren helemaal ondergelopen. En dat leverde beelden op van stuntmannen die het water probeerden te trotseren, maar ook van mensen die vast kwamen te zitten met hun auto in het hoge water.

Lees meer

Politieheli ingezet bij achtervolging gestolen auto in Eindhoven: inzittenden weten te ontkomen

Een politie-achtervolging is woensdagmiddag geëindigd op de High Tech Campus Eindhoven. Agenten reden achter een gestolen auto aan. Ook de politiehelikopter werd ingezet. Twee inzittenden wisten te ontkomen.

Lees meer

Classic cars zijn in crisistijd niet aan te slepen in de 'speelgoedzaak voor grote mensen'

Door corona balanceren bedrijfstakken als de evenementenbranche, horeca en kermisexploitanten op de rand van de economische afgrond. Het CBS verwacht dat dit jaar het aantal werklozen verdubbelt en de verkoop van nieuwe auto’s is ingestort. Gaat het dan overal slecht? Nee! De verkoop van oldtimers gaat juist ‘skyhigh’. “Classic cars zijn niet aan te slepen”, bevestigen liefhebbers en bedrijven.

Lees meer

Coronanieuws: kabinet denkt aan versimpeling coronaregels

In deze liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis.

Lees meer

Auto rijdt tegen boom en belandt in een sloot in Schijndel: twee zwaargewonden

Bij een verkeersongeluk op de Steeg in Schijndel zijn woensdagavond twee zwaargewonden gevallen. Een auto is via een boom in een sloot beland. De twee inzittenden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Jens is geslaagd met acht negens en één tien, maar wil toch herkansen

Lekker luieren na het eindexamen is niet aan de 17-jarige Jens van Dongen besteed. Ook al staan er acht negens en één tien op de eindcijferlijst van de havoscholier uit Oosteind, toch gaat hij herkansen. De negen voor Engels zit hem dwars.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant