Openen in browser

        

Coronanieuws: hoogste aantal coronapatiënten op de ic's sinds 17 juni

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Schilder valt van ladder en raakt zwaargewond: 'Viel meters naar beneden'

Een schilder is donderdagmiddag zwaargewond geraakt nadat die van een ladder viel tijdens werkzaamheden aan een huis aan de Willem-Alexanderstraat in Drunen. Het ongeluk gebeurde rond een uur.

Lees meer

6 pientere uitvindingen van de slimste vierkante kilometer van Europa

De 'slimste vierkante kilometer van Europa' komt in handen van de Amerikaanse investeerder Oaktree Capital Management. Miljardair Marcel Boekhoorn heeft de High Tech Campus in Eindhoven van de hand gedaan. Daarmee zou een bedrag van meer dan een miljard euro gemoeid zijn. Maar wat bedenken ze daar nou eigenlijk? We zetten aantal spraakmakende uitvindingen uit het Brabantse innovatiecentrum op een rij.

Lees meer

PSV-fans walgen van derde tenue: 'Het lelijkste PSV-shirt ooit!'

Witte shirts met rode accenten. Veel blauw en in sommige jaren ook het nodige zwart. Smaken verschillen, maar op het uitshirt van PSV was, pak 'm beet de laatste twintig jaar, heel weinig aan te merken. Wat shirtsponsor Puma woensdagavond presenteerde, viel echter beduidend minder in de smaak.

Lees meer

High Tech Campus Eindhoven verkocht: mogelijk voor meer dan 1 miljard euro

Miljardair Marcel Boekhoorn heeft de High Tech Campus in Eindhoven verkocht. De kantoorlocatie waar verschillende grote techbedrijven als Philips, NXP, Intel, ASML en IBM een vestiging hebben, wordt overgedaan aan de Amerikaanse investeerder Oaktree Capital Management.

Lees meer

Terrassen moeten wijken voor kermisattracties: 'Wij zijn not amused'

Plots staan er gele strepen op de Markt in Roosendaal. Sinds kort weten horecaondernemers dat het om de afmetingen van de aankomende kermisattracties gaat. Zonder berichtgeving lijken de terrassen op de Markt te moeten wijken voor kermisattracties wat een kostenplaatje van enkele duizenden euro’s oplevert. Horecaondernemers willen in gesprek met de gemeente en kermisexploitanten om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Lees meer

Date (41) licht bejaarde man op en plundert zijn bankrekening

Een 41-jarige vrouw uit Megen heeft woensdag vier maanden celstraf gekregen omdat ze een bejaarde man heeft opgelicht en zijn bankrekening heeft geplunderd. Ze kreeg ook vier maanden voorwaardelijke celstraf die ze moet uitzitten als ze opnieuw in de fout gaat.

Lees meer

Laatste Wil stopt bijeenkomsten vanwege illegale handel in zelfmoordpoeder

De Coöperatie Laatste Wil (CLW) stopt met huiskamerbijeenkomsten. De organisatie die mensen de mogelijkheid wil geven om vrijwillig uit het leven te stappen, heeft aanwijzingen gekregen dat na deze bijeenkomsten afspraken werden gemaakt over de aan- en verkoop van zelfmoordpoeder. De organisatie schrijft altijd binnen de grenzen van de wet te willen blijven en daarom te stoppen met de bijeenkomsten zolang er mogelijk strafbare feiten worden gepleegd.

Lees meer

PSV houdt Champions League-droom in leven ondanks nederlaag in Lissabon

PSV heeft de eerste wedstrijd in de play-offs in de Champions League verloren van Benfica. In Lissabon was de thuisploeg met 2-1 te sterk voor de Eindhovenaren. PSV deed zichzelf tekort met deze nederlaag, maar het vertoonde spel en de gemaakte goal zullen vertrouwen geven. De groepsfase van de Champions League is nog allesbehalve uit zicht.

Lees meer

Unieke zege voor PSV Vrouwen in de Women's Champions League

De vrouwen van PSV hebben woensdagavond hun eerste overwinning ooit geboekt in de Champions League. Lokomotiv Moskou werd in eigen huis met 3-1 verslagen.

Lees meer

PSV na nederlaag bij Benfica: ‘We speelden goed, maar hadden meer verdiend'

PSV reist met gemengde gevoelens terug naar Eindhoven. Enerzijds is er tevredenheid over de manier van spelen en de veerkracht, anderzijds baalt de club logischerwijs van 2-1 nederlaag tegen Benfica en het feit dat er veel meer in zat voor de Eindhovenaren in de Portugese hoofdstad. “Zij tonen efficiëntie en wij laten dat na.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan