Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

A27 bij Oosterhout weer open richting Breda na ongeluk

De A27 is donderdagmiddag rond een uur 's middags ongeveer twee uur lang afgesloten voorbij Gorinchem in de rijrichting Breda. Inmiddels is de weg weer open. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Oosterhout.

Lees meer

Meisjes die dwangarbeid moesten verrichten bij de nonnen, krijgen excuses van de minister

De meisjes van de Goede Herder krijgen 'excuses, erkenning, hulp en ondersteuning' van de overheid. Dat zegt minister Dekker van Rechtsbescherming in reactie op de uitkomst van een onafhankelijk onderzoek. Daarin wordt het opsluiten en gedwongen laten werken van minderjarige meisjes door katholieke nonnen omschreven als 'dwangarbeid. De kloosterorde Zusters van de Goede Herder zat tot vorige eeuw onder meer in Tilburg.

Lees meer

Zoektocht naar vermiste Max Meijer (23) in Antwerpen levert niets op

Een nieuwe zoektocht naar de vermiste Max Meijer (23) uit Ossendrecht heeft niets opgeleverd. De politie doorzocht donderdag een stuk water bij een museum in Antwerpen, waar hij voor het laatst op camerabeeld gezien is.

Lees meer

Fietsster rijdt oudere voetgangster aan en laat haar zwaargewond achter in Roosendaal

Een oudere vrouw is donderdag aan het begin van de middag zwaargewond geraakt nadat zij door een fietsster werd aangereden bij een busstation in Roosendaal. De fietsster ging ervandoor. De politie is naar haar op zoek.

Lees meer

Man die inreed op agent en er daarna vandoor ging, is advocaat die eerder zijn minnares mishandelde

De 33-jarige man uit Veghel die vrijdagnacht met zijn auto inreed op een agent, blijkt een advocaat te zijn die werkzaam is in Eindhoven. Dat bevestigt zijn advocaat aan Omroep Brabant na berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. Eerder kwam de advocaat ook in opspraak vanwege mishandeling van de moeder en zus van zijn minnares. Ook werd hij begin dit jaar door een ex-cliënt neergestoken en is zijn shishalounge in augustus beschoten.

Lees meer

Zo ziet de EBI in Vught eruit, de plek waar Ridouan Taghi gevangen zit [VIDEO]

Ridouan Taghi is overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar alleen zeer gevaarlijke gedetineerden verblijven. Hij landde in alle vroegte op Eindhoven Airport en vanuit daar is hij naar zijn cel gebracht.

Lees meer

Dronken brokkenmaker wil agenten bespugen, maar die trekken zijn trui over zijn hoofd

Een dronken man (40) heeft woensdagmiddag stennis geschopt in Esbeek. Na een ongeluk probeerde hij weg te rijden in zijn zwaarbeschadigde auto. Ook bedreigde hij agenten en ambulancepersoneel. Hij is opgepakt. De man probeerde hen ook te bespugen, daarom trokken ze zijn trui over zijn hoofd.

Lees meer

Nicole gaf haar baan op om babylevens te redden in Malawi

Nicole van Elteren uit Zundert had een goede baan op het hoofdkantoor van het modemerk Tommy Hilfiger in Amsterdam en was druk bezig met haar carrière. Toen ze 26 was, gaf ze het allemaal op om te gaan werken in een van de armste landen ter wereld. "Malawi is inmiddels mijn thuis en ik ben nog niet klaar daar. Ik wil gewoon nog meer kinderen helpen", vertelt ze.

Lees meer

Loslopende staffordshireterriër bijt man in armen en benen

Een 45-jarige man uit Rosmalen is vrijdag aangevallen door een loslopende Amerikaanse staffordshireterriër. Hij heeft hierdoor flinke bijtwonden opgelopen aan zijn benen en armen.

Lees meer

Vier zeldzame wilde honden geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn vier Afrikaanse wilde honden geboren. Deze diersoort wordt in het wild met uitsterven bedreigd. De pups zijn enkele weken geleden geboren, maar verbleven al die tijd in een ondergronds hol en waren niet te zien. De eerste weken zijn ze blind en hulpeloos en komen daarom nog niet naar buiten. Daardoor was het lang niet duidelijk om hoeveel dieren het ging.

Lees meer

Vier jongeren uit jeugdbende opgepakt na straatroven, geweld en bedreigingen

De politie wil korte metten maken met een criminele groep jongeren uit Oss en omliggende dorpen. De afgelopen maand zijn er al vier jongeren opgepakt. De groep, waarin de leeftijden uiteenlopen van 12 tot 20 jaar, zorgt voor veel overlast en maakt zich schuldig aan straatroven, geweldsmisdrijven en bedreigingen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant