Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Aantal nieuwe coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen neemt af, landelijk 166 nieuwe sterfgevallen

Het aantal nieuwe coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen neemt geleidelijk af. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). In de afgelopen 24 uur zijn zo'n 160 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Ter vergelijking: vorige week waren dat er nog 300 op een dag.

Lees meer

Treurnis om afgebrande frietzaak Tra: 'Groot verlies voor Goirle'

Goirle treurt om de afgebrande kwalitaria Tra, die donderdagmorgen helemaal in vlammen opging. De frietzaak is al zeventig jaar een begrip in het dorp. 'Dit is verschrikkelijk voor de ondernemer.'

Lees meer

Mannen bedreigen jongen (18) met pistool en beroven hem van dure jas

Een jongen van 18 uit Bergen op Zoom is woensdagnacht in zijn woonplaats door twee mannen bedreigd met een pistool en geslagen. Het duo dwong hem zo zijn jas af te geven. Een duur exemplaar, laat de politie weten. Het slachtoffer raakte bij de beroving gewond aan zijn gezicht.

Lees meer

Coronacrisis maakt begripvol: contributie voor sportclub doorbetalen is voor velen geen probleem

Een groot deel van de sportverenigingen in onze provincie gaat gewoon door met het innen van contributie, ook al kan er niet gesport worden door de coronamaatregelen. Het begrip onder de sporters is groot, zo blijkt uit een steekproef van Omroep Brabant. "Een compliment aan onze leden."

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: Rouwkaarten op in Prinsenbeek, oproep vouchers van reisbranche te accepteren

Ook deze donderdag houden we je in dit liveblog op de hoogte van allerlei nieuws rondom het coronavirus uit de provincie en daarbuiten. Zo is er een overleg tussen NU91 en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De beroepsorganisatie voor mensen in de zorg lanceerde onlangs een meldpunt om het tekort aan beschermende middelen als mondmaskers in kaart te brengen.

Lees meer

Condoleancekaarten uitverkocht in door corona getroffen Prinsenbeek

De condoleancekaarten zijn op in Prinsenbeek. Bij verschillende winkels zijn de schappen helemaal leeg. Het dorp ligt in één van de door Corona zwaarst getroffen regio's in onze provincie.

Lees meer

Eindhovense zanger (39) is weer 'bijna de oude' na gevecht in het ziekenhuis tegen corona

“Ik voel me weer bijna de oude. Een show van een uur geven, gaat me nog niet lukken. Maar verder kan ik bijna alles weer.” Dit vertelt de Eindhovense entertainer Joel Boreel (39). Acht dagen vocht hij in het ziekenhuis tegen het coronavirus. Inmiddels is hij ruim een week thuis.

Lees meer

Spannend in Brabantse ziekenhuizen, maar net een plekje voor vrouw die spoed-keizersnede nodig heeft

De enorme druk op de ziekenhuizen in Brabant vanwege de coronacrisis, brengt af en toe enorm spannende momenten met zich mee. In een van de ziekenhuizen kon een hoogzwangere vrouw in nood maar ternauwernood hulp krijgen.

Lees meer

Verpleegkundige Karin in coronadagboek: ‘Ik wil ze zo graag met meer familie afscheid laten nemen’

Karin van der Staak (33) vertelt op verzoek van Omroep Brabant over haar werk bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ze werkt als verpleegkundige op de intensive care, waar de meest verzwakte coronapatiënten belanden. En ook sterven tijdens haar dienst.

Lees meer

Steek met jouw video iemand een 'Hart Onder de Riem'

We kunnen elkaar deze dagen niet begroeten met drie zoenen, zoals we dat in Brabant gewend zijn. Ook kunnen we geen arm om iemand heen slaan die dat nodig heeft. Laat daarom in een videobericht op Omroep Brabant weten dat je aan iemand denkt. In 'Hart Onder de Riem' laten we de filmpjes zien en we vermaken je met programma's uit de oude doos.

Lees meer

Alleen in een lege basisschool: ‘Conciërge zijn is nu heel eenzaam’

Lege klassen, geen jassen en tassen aan de kapstokken en geen rennende kinderen in de gangen. Conciërge Frans Peeters van basisschool De Watermolen brengt zijn dagen door in een uitgestorven school. En hij mist ‘zijn’ kinderen enorm. Om ze een hart onder de riem te steken, heeft hij een boodschap voor ze op de ramen van de school geplakt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant