Openen in browser

        

Bewoners voorlopig niet terug naar flatgebouw waarvan balkons afbraken

De bewoners van het complex waarvan donderdagmorgen vroeg twee balkons instortten, mogen in ieder geval donderdag niet terug naar huis. Dat laat burgemeester Roks weten. Het lukt de beheerder van het pand niet om de keuring van het gebouw op tijd rond te krijgen.

Lees meer

Experts reageren op de ingestorte balkons in Oudenbosch: 'Verroest staal'

Hoe kwam het dat twee balkon van een appartementencomplex aan de Luitenant Looymanshof in Oudenbosch woensdagnacht finaal afbraken? Onderzoek zal dat uit moeten wijzen, maar deskundigen hebben er wel direct wat eerste gedachten bij. "Dit is betonrot."

Lees meer

Bianca (15) al weken vermist: mannen opgepakt die zouden weten waar ze is

De politie heeft twee mannen opgepakt vanwege de vermissing van Bianca (15) uit Ossendrecht. De politie vermoedt dat ze weten waar het meisje is. Bianca wordt al ruim twee weken vermist en is nog altijd spoorloos.

Lees meer

Balkons naar beneden gestort in Oudenbosch: 'We hoorden een luide knal'

Aan het Luitenant Looymanshof in Oudenbosch zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee balkons van een appartementengebouw naar beneden gestort. Er raakte niemand gewond. De burgemeester van Halderberge zegt geschrokken te zijn door de gebeurtenissen en zegt te gaan zorgen dat de eigenaar van het pand maatregelen neemt.

Lees meer

Alle 32 appartementen ontruimd na neerstorten van balkons

Het appartementencomplex in Oudenbosch waarvan woensdagnacht twee balkons zijn neergestort, is helemaal ontruimd. Dat bevestigt de gemeente Halderberge aan Omroep Brabant. 45 bewoners van 32 appartementen worden tijdelijk ondergebracht in nabijgelegen sporthal de Beuk.

Lees meer

Man (60) overleden bij ongeluk op bouwplaats in Eindhoven

Een man is donderdagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op een bouwplaats aan de Otterstraat in Eindhoven. Dat bevestigt de politie. De 60-jarige bouwvakker uit Helmond kwam rond half negen bekneld te zitten bij het plaatsen of weghalen van een bekistingsplaat om een betonnen muur te storten.

Lees meer

Straten lopen onder en huizen zonder water door gesprongen leiding

In de nacht van woensdag op donderdag zorgt een gesprongen waterleiding voor veel overlast in de wijk Geeren-Zuid in Breda. Meerdere straten in het noordoosten van de stad stonden blank. Nog altijd zitten 'vijftig tot honderd' huizen zonder water, meldt de veiligheidsregio.

Lees meer

Roel en Mike half naakt op 'Horse and Hunk'-kalender

Roel van Mierlo uit Dongen en Mike van Wijk uit Sint-Michielsgestel staan dit jaar als Brabantse hunks op de 'Horse and Hunk'-kalender. De mannen zien dit als een enorm compliment. "Er zijn al wat kalenders opgeëist door mensen in mijn omgeving."

Lees meer

Coronanieuws: 260 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Ook scheuren in andere balkons van flat in Oudenbosch

Het gevaar is mogelijk nog niet geweken na het instorten van twee balkons aan het Luitenant Looymanshof in Oudenbosch. Ook meerdere andere balkons van de flat hebben scheuren, meldt de veiligheidsregio donderdagochtend.

Lees meer

Bewoners na neerstorten van balkons: ‘We hadden allemaal dood kunnen zijn'

Bewoners van het appartementengebouw in Oudenbosch waarvan twee balkons zijn neergestort, zijn woedend en bang. Maar ze zijn niet verrast. Al jaren geleden trokken bewoners aan de bel met zorgen over de balkons. "We hadden allemaal dood kunnen zijn."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan