Openen in browser

        

School rouwt om Valerie (14) die omkwam bij spoorwegongeluk in Prinsenbeek

Het Bredero College in Breda rouwt om Valerie (14) die dinsdag verongelukte bij de spoorwegovergang in Prinsenbeek. Ze was met de fiets toen ze door een trein geraakt werd. Volgens ProRail waren de spoorbomen gesloten. "Dinsdag zijn we geconfronteerd met het plotselinge overlijden van een van onze dierbare leerlingen Valerie", schrijft de school van het meisje in een bericht.

Lees meer

Sophie kreeg al 7 oproepen voor een prik en het einde is nog niet in zicht

Terwijl veel mensen nog reikhalzend uitkijken naar hun oproep voor een coronavaccinatie, kan Sophie uit Helmond er ondertussen bijna een plakboek mee vullen. Ze kreeg al zeven uitnodigingen voor een prik en het einde is nog niet in zicht. "Ze hebben helemaal geen idee wie er al geprikt is."

Lees meer

Asperges uit de 3D-printer: 'Handig als je niet goed kunt slikken'

Aspergeliefhebbers in verzorgingshuis De Bosgaard in Halsteren konden hun hart ophalen. De bewoners daar kregen twee gloednieuwe versies van het witte goud voorgeschoteld: de feestelijke 'aspergandel' en zelfs een variant uit de 3D-printer.

Lees meer

Politiemacht naar 'verdachte situatie' in Helftheuvelpassage in Den Bosch

Twee mensen zijn woensdagavond laat in Den Bosch door een enorme politiemacht aangehouden. Acht politieauto's, een helikopter en een arrestantenbus gingen naar winkelcentrum de Helftheuvelpassage voor een 'verdachte situatie' bij Boulangerie Broodnodig.

Lees meer

Coronanieuws: 907 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws met betrekking tot de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Laatste priklocatie gaat open: GGD's streven naar 266.500 prikken per week

De GGD’s in onze provincie schalen de coronavaccinatie verder op. De laatste Brabantse priklocatie gaat donderdagochtend open in Roosendaal. In totaal wordt vanaf nu op zestien plekken geprikt. Op het hoogtepunt kunnen later maximaal 266.500 Brabantse prikken per week worden gezet. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep Brabant.

Lees meer

Vrouw met veel geweld verkracht in park in Breda: 4 jaar cel en tbs

De rechtbank heeft een man (28) uit Breda veroordeeld omdat hij een vrouw met zeer veel geweld heeft verkracht in een park in Breda. De man moet vier jaar de cel in en krijgt daarna tbs met dwangverpleging. Dat was ook wat het OM voor ogen had.

Lees meer

Nieuwe bestuurscrisis in Brabant: VVD en CDA staken samenwerking met Forum

De Brabantse VVD, CDA en Lokaal Brabant hebben het vertrouwen in coalitiegenoten Forum voor Democratie en de afgesplitste 'Groep Rutjens' opgezegd. Volgens de partijen is er te veel gebeurd rondom het Forum, waardoor de stabiliteit ontbreekt 'die nodig is voor een slagvaardig provinciebestuur'.

Lees meer

Ook het CDA breekt met Forum: 'Het morele kompas was zoek'

Ook het CDA beëindigt de samenwerking met Forum voor Democratie in Brabant. Het vertrek volgt kort op het nieuws dat de Brabantse VVD het vertrouwen in coalitiegenoot Forum heeft opgezegd.

Lees meer

Mestverwerker Den Ouden stinkt nog steeds: 'Ik moet er bijna van overgeven'

Er is de afgelopen jaren van alles geprobeerd om de stankoverlast van mestverwerker Den Ouden in Helmond terug te dringen, maar volgens de bewoners van de nabijgelegen wijk Brouwhuis stinkt het bedrijf nog steeds. Controles, het stilleggen van de productie, een forse dwangsom en protesterende omwonenden, het lijkt allemaal niets uit te halen. “Je laat de hond uit met een wasknijper op je neus.”

Lees meer

Politiemacht uitgerukt voor overval die geen overval bleek te zijn

De politiemacht die woensdagavond laat bij de Helftheuvelpassage in Den Bosch in actie kwam, was daar vanwege een overval die geen overval bleek te zijn. Dat laat de politie donderdag weten. Twee mannen zijn in een bakkerij aangehouden, omdat ze geen ID-bewijs konden laten zien.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant