Openen in browser

        

92-jarige Jo vindt haar gestolen rollator terug en haalt hem zelf uit een sloot

De 92-jarige Jo van der Linden barst in tranen uit als onze verslaggever voor de deur staat. Ze is nog helemaal overstuur na de diefstal van haar rollator. "Ik kan ‘m niet missen, hè", vertelt ze. Gelukkig staat de rollator weer binnen want na een zoekactie heeft ze hem teruggevonden in een sloot. "Mijn boodschappen zijn wel weg."

Lees meer

Avondklok-adverteerders op Marktplaats weten hoe je straks je avonden moet doorkomen

Hoewel het nog niet helemaal zeker is dat de avondklok er komt, beheerst hij al dagen onze gedachten en gesprekken. Want wat moeten we toch tijdens die lange avonden thuis? Je zou bijvoorbeeld de Bouquetroman 'Verraderlijke kussen' kunnen kopen, die tweedehands wordt aangeboden met de begeleidende tekst: "Fijn lezen als de avondklok ingaat." Er lijkt een nieuw fenomeen geboren op Marktplaats: avondklok-adverteerders.

Lees meer

Coronanieuws: Rutte tegen partijen die avondklok later willen: 'Alleen effect tussen acht en negen'

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Omgewaaide bomen in de hele provincie, afrit Den Bosch Maaspoort (A59) nog uren dicht

Verkeer moest donderdagochtend vroeg rekening houden met zware windstoten tot tachtig kilometer per uur. Dat maakte het rijden met lege vrachtwagens en aanhangers lastig, gaf de ANWB aan. Code geel was tot ongeveer halfacht in Brabant van kracht. Vanuit de hele provincie kwamen meldingen van omgewaaide bomen. Voor zover bekend heeft dit niet voor grote problemen gezorgd.

Lees meer

Grote politie-inzet na mishandeling vrouw in Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel was woensdagavond een flinke politiemacht op de been. Aanleiding was de mishandeling van een vrouw in een woning op de Erasstraat. Agenten gingen massaal op zoek naar de dader.

Lees meer

Stal met 19.000 biggen in Spoordonk lijkt kwestie van tijd, natuurclubs teleurgesteld

De vestiging van een bedrijf met 19.000 biggen aan de Logtsebaan in Spoordonk lijkt een kwestie van tijd. De Raad van State stelde woensdag een aantal belangenorganisaties en omwonenden in het ongelijk. Zij hoopten vergeefs dat de hoogste Nederlandse rechter meer oog zou hebben voor het belang van de natuur.

Lees meer

Vrouw gewond bij steekpartij in Eindhoven

Een vrouw is woensdagavond in Eindhoven op straat aangevallen door een man. Het slachtoffer liep daarbij een steekwond op.

Lees meer

Kleinfisjenie! 3 Uurkes Vurraf gaat door in aangepaste vorm

Niet in je mooiste pèkske rondhossen in een bomvolle tent, maar wél in je huiskamer! Op vrijdag 12 februari om 15.00 uur start carnaval in Brabant met de 32e editie van 3 Uurkes Vurraf. Dit jaar wordt het wel anders dan anders. In plaats van in de feesttent is het publiek er dit keer digitaal bij, vanuit de eigen huiskamer. En iedereen kan meekijken op televisie en online.

Lees meer

Brams sportschool veranderde één dag te laat van eigenaar en krijgt daarom geen coronasteun

Al tien maanden wachten personal coach Bram en zijn compagnon Raymond uit Eindhoven op coronasteun. De reden: precies één dag na de peildatum veranderde hun bedrijf Resultijd officieel van eigenaar. Ook al bestond de onderneming op dat moment al ruim een jaar, de overheid is onverbiddelijk: te laat is te laat.

Lees meer

Vrouw mishandeld in Kaatsheuvel, arrestaties na zoektocht met helikopter en honden

De politie heeft twee mannen aangehouden voor de mishandeling van een vrouw woensdagavond op de Erasstraat in Kaatsheuvel. Agenten gingen massaal op zoek naar de daders, onder meer een politiehelikopter en honden werden ingezet om mee te speuren.

Lees meer

Mirte (25) moet solliciteren in coronatijd: 'Als jongere ben je de sjaak'

Twintig keer solliciteerde Mirte Snoeren (25) uit Dongen naar een baan en steeds kreeg ze het deksel op de neus: ze had te weinig ervaring. “Ik werd er een beetje wanhopig van”, zegt ze. Ze is niet de enige. Tijdens de coronacrisis worden jongeren op de arbeidsmarkt het hardst geraakt. Meer er is hulp: via een ontwikkelbaan moet Mirte aan de broodnodige werkervaring komen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant