Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Man (35) aangehouden voor aanranden jonge meiden in Hulsel en Casteren, meldt zichzelf bij politie

Een 35-jarige man uit Diessen is aangehouden op verdenking van het aanranden van twee jonge meiden van 13 en 18 jaar oud in Hulsel en Casteren. Dat maakte de politie donderdagmiddag bekend.

Lees meer

Artsen volgen voetballers PSV, Willem II, RKC en NAC vanwege corona: 'Het wordt interessant'

Er komt een groot onderzoek naar de mogelijke ontwikkeling van het coronavirus bij spelers van de grote Brabantse voetbalclubs. Vanuit het Bredase Amphia Ziekenhuis worden de komende maanden de voetballers van PSV, Willem II, RKC en NAC gevolgd. Initiatiefnemer is arts Peter Joosten en volgens hem werken de voetballers graag mee. ”De spelers zien er de meerwaarde wel van in.”

Lees meer

Nancy en Franc knappen rondvaartboot op om gehandicapten en dementerenden een mooie dag te bezorgen

In een loods in Sint-Michielsgestel zijn Nancy van Heeswijk en Franc Speetjens druk in de weer om de belegen rondvaartboot De Waterengel om te vormen tot een boot die toegerust is om meervoudig gehandicapten en dementerenden rond te varen op de kanalen tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Maar dat valt niet mee.

Lees meer

Studenten Tilburgs universiteit sturen na oefenexamen brandbrief over webcamexamens

Tilburg University moet een alternatief zoeken voor het gebruik van het softwareprogramma Proctorio waarmee studenten thuis examens kunnen worden afgenomen. Dat schrijven studenten van Tilburg University aan het universiteitsbestuur. De studenten willen een alternatief voor het programma, en daarnaast moet ook de communicatie over het softwareprogramma verbeterd worden, zo vinden ze.

Lees meer

'Jack Jersey verdient een standbeeld in Roosendaal', maar de gemeente vindt dat een stap te ver

'Papa was a poor man' en 'Sri Lanka... my Shangri-La'. Welke babyboomer of millennial met een oude ziel kent de hits van de Roosendaalse zanger Jack Jersey niet? Hij zette er in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw zijn stadje muzikaal mee op de kaart. Dat verdient een standbeeld voor de in 1997 overleden artiest, zo vindt bewonderaar en stadgenoot Jaap Pleij. Maar het stadsbestuur zegt nu 'nee' tegen zijn sympathieke plan: nu niet en nooit niet.

Lees meer

Operatie Alfa: burgemeester van Oss doet aangifte van bedreiging door broer van kopstuk Martien R.

Wobine Buijs, de burgemeester van Oss, heeft aangifte gedaan tegen Anjo R., de broer van Martien R. Dat kwam woensdag ter sprake tijdens de tweede pro-formazitting in de zaak rondom Operatie Alfa en wordt bevestigd door justitie.

Lees meer

D66: nertsenhouderijen ruimen als volksgezondheid in gevaar is

D66 in Provinciale Staten wil dat nertsenhouderijen die besmet zijn met het coronavirus kunnen worden geruimd. “Het is extreem belangrijk dat we direct en vanuit voorzorg handelen”, zo meldt fractievoorzitter Arend Meijer. Ook Jan van Hoof, voorzitter van de Stichting Mens, Dier en Peel, vindt dat getroffen nertsenbedrijven geruimd moeten worden

Lees meer

UCI geeft groen licht voor profronde Daags na de Tour in Boxmeer op 21 september

Organisator Pierre Hermans kreeg woensdagmorgen het verlossende telefoontje. Op maandag 21 september mag hij in Boxmeer het traditionele ‘Daags na de Tour’ organiseren van de internationale wielerbond UCI. “Heel Boxmeer wil vooruit en dan helpt dit.”

Lees meer

Politie zoekt man die meerdere meisjes heeft aangerand in Hulsel en Casteren

De politie is op zoek naar een man die onlangs twee meisjes van 13 en 18 jaar oud aanrandde. Dat gebeurde op de Molendijk in Hulsel en de Wagenbroeken in Casteren. De politie houdt er rekening mee dat de man opnieuw toeslaat. "Wij maken ons grote zorgen."

Lees meer

Efteling weer open na maandenlange sluiting vanwege coronavirus

De Efteling heeft woensdag na ruim twee maanden weer de deuren geopend voor het publiek. Het attractiepark in Kaatsheuvel ging op 14 maart dicht om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen.

Lees meer

Kun je corona krijgen van je hond of kat? Antwoorden op veelgestelde vragen

De kans dat dieren in huishoudens besmet raken met het coronavirus is volgens het Ministerie van Landbouw nog altijd zeer klein. Het advies voor omgang met huisdieren is niet veranderd.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant