Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Achter de schermen bij Operatie Alfa: politie aan het werk op het woonwagenkamp in Lith [VIDEO]

Operatie Alfa is donderdag op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith in volle gang. Nadat er donderdagochtend een explosief op het kamp werd gevonden, heeft de politie de minutieuze doorzoeking van het woonwagenkamp aan het begin van de middag hervat. Het terrein aan de Maasstraat is hermetisch afgesloten met zevenhonderd meter hekwerk. Onze verslaggever kreeg een kijkje binnen de hekken. Neem hier zelf een kijkje achter de schermen van het onderzoek.

Lees meer

Inval met meer dan 100 agenten op woonwagenkamp in Lith, Operatie Alfa gaat verder

De politie is rond halfzes donderdagochtend een woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith binnengevallen. Het kamp en de directe omgeving zijn volledig afgezet met hekken. De politie noemt de inval een nieuwe fase in 'Operatie Alfa', waarin topcrimineel Martien R. en zijn familie centraal staan. Meer dan honderd politieagenten doorzoeken het kamp samen met specialisten van defensie en de belastingdienst.

Lees meer

'Dit mag nergens meer gebeuren, maar zeker niet bij ons', Danny Verbeek over racisme

Terwijl bij binnen en buiten FC Den Bosch de rust nog lang niet is teruggekeerd, wordt er toch ook weer gewoon naar de volgende wedstrijd toegeleefd. Vrijdagavond uit bij Almere City. "Ik ben blij dat we dan weer kunnen voetballen", zegt aanvoerder Danny Verbeek, die na de ochtendtraining terugblikt op een bewogen week en hoopt op betere tijden bij zijn club en rondom de voetbalvelden.

Lees meer

Van woonwagenkamp tot boerderij: hier viel de politie tot nu toe binnen tijdens Operatie Alfa

Tijdens de enorme Operatie Alfa rondom topcrimineel Martien R., zijn er al op veel verschillende locaties invallen gedaan. Daarom hieronder een interactieve kaart met daarin alle locaties waar het onderzoek van de politie zich tot nu toe op richtte.

Lees meer

Pakketjes voor woonwagenkamp in Lith: toch maar even bij de buren afgeven?

"We hebben iets voor je." Met die slogan timmert PostNL aan de weg in de wereld van post- en pakketbezorgers. Overal in Nederland, dus ook aan de Maasstraat in Lith. Daar is een politiemacht donderdag bezig met een inval in een woonwagenkamp, inmiddels beter bekend als Operatie Alfa.

Lees meer

Weer treinen tussen Rotterdam en Breda na lekkende goederenwagon

Op het spoor tussen Lage Zwaluwe en Breda en op de hsl-spoorlijn tussen Rotterdam Centraal en Breda rijden donderdagmiddag weer treinen. Op het spoor stond vanaf het middaguur bij Prinsenbeek een lekkende goederentrein. Sinds drie uur is het probleem verholpen en kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.

Lees meer

Vallende sterren vrijdagochtend slecht te zien door wolkendek

De vallende sterrenregen van vrijdagochtend vroeg is waarschijnlijk slecht te zien door bewolking. Het zuiden van Nederland maakt wel de grootste kans iets van deze meteorenstorm mee te krijgen. In het zuiden zitten de meeste opklaringen die vroege ochtend.

Lees meer

Van keeperstrainer in het amateurvoetbal naar het grote Liverpool

Van de amateurvoetballers van OJC Rosmalen naar het grote Liverpool, de Engelse topclub die vorig jaar op indrukwekkende wijze de Champions League won. Voor Dennis Smit komt in het nieuwe jaar een droom uit. Vijf dagen lang mag hij daar een kijkje in de keuken nemen om een nog betere keeperstrainer te worden.

Lees meer

6,8 miljoen voor aanleg en verbetering van wegen in West-Brabant

Gemeenten in West-Brabant gaan samen met de provincie miljoenen investeren in een betere bereikbaarheid en verkeersveiligheid in deze regio. Voor vijftig verkeersprojecten is 6,8 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer

Strijd om miljoenen: Laurentius in Breda sleept oud-directeur en toezichthouders voor de rechter

Tientallen miljoenen euro' s schade heeft woningcorporatie Laurentius in Breda geleden door fraude en wanbeleid door voormalig directeur Walter Vermeulen. Vorig jaar werd hij door de rechter veroordeeld tot 2,5 jaar cel, maar Vermeulen ging in hoger beroep. De woningbouwvereniging begint nu ook een civiele procedure tegen de voormalig directeur én de leden van de Raad van Commissarissen. Op die manier wil ze proberen de tientallen miljoenen terug te krijgen.

Lees meer

Operatie Alfa in volle gang, live verslag van de grote politieactie op woonwagenkamp Lith [VIDEO]

Na een ruime week van doorzoekingen in Oss en omgeving, is de politie in het kader van Operatie Alfa donderdag bezig met een enorme actie op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith. Omroep Brabant deed daarvan om half elf live verslag. Kijk de beelden hieronder terug.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant