Openen in browser

        

Liz (10) is superheld en daarom zit ze nu als poppetje bij je Happy Meal

De 10-jarige Liz Janssen uit Eindhoven gaf niet op na een zwaar ongeluk. Daarom krijgt ze haar eigen superheldpoppetje bij McDonalds. Vanaf volgende week is haar heldhaftige mini-evenbeeld te krijgen bij een Happy Meal. "De leukste dag van mijn hele leven", zegt Liz intens gelukkig.

Lees meer

Dodelijk vliegtuigongeluk Oudemolen: piloten vlogen te dicht bij elkaar

De manoeuvre die voorafging aan het dodelijke vliegtuigongeluk in 2019 in Oudemolen, was te onveilig. Dat is het oordeel van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Tijdens het formatievliegen oefenden de piloten van twee kleine toestellen een nieuw onderdeel. Ze konden elkaar daarbij niet goed zien en botsen in de lucht tegen elkaar, ondanks veiligheidsmaatregelen die ze troffen. Een van de piloten en zijn passagier overleefden het niet.

Lees meer

Flinke windstoten teisteren Brabant, meerdere omgevallen bomen

Harde windstoten zorgen donderdagmorgen voor de nodige overlast. Op enkele plekken zijn bomen omgewaaid.

Lees meer

Einde van een tijdperk: Martin Zwerts stopt met zijn beroemde frietzaak

De klanten vinden het maar naar en worden er bijna emotioneel van. Maar het is toch echt zo: op 24 december stopt Martin Zwerts met zijn beroemde frietzaak in Eindhoven. "Nog 46 werkdagen", lacht de bekende frietenbakker. Zijn vrouw Annelies gaat het frietvet niet missen, maar de klanten zeker wel. Er komt dus een eind aan 74 jaar puntzakken friet van ‘Tinus’, ‘Piet Friet’ en ‘Potato Daddy’. "Het is tijd om lekker niks te gaan doen."

Lees meer

112-nieuws: grote zoektocht naar mogelijke drenkeling Langeweg

In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Enorme vertraging op A58 door gestrande vrachtwagen

Een gestrande vrachtwagen bij Best veroorzaakte donderdagochtend drie kwartier lang grote problemen op de A58 van Tilburg richting Eindhoven. Vanwege de gestrande vrachtwagen werd de rechterrijstrook afgesloten.

Lees meer

Uitslaande brand verwoest dak en zolder van woonboerderij in Geffen

Het dak en de zolder van een woonboerderij aan de Runrotstraat in Geffen zijn woensdagnacht door brand verwoest. Het vuur werd rond halfeen 's nachts ontdekt. Vermoedelijk ontstond de brand door blikseminslag.

Lees meer

Brandon loopt stage op Spitsbergen: ‘Moet altijd een geweer bij me hebben'

IJsberen, temperaturen van -15 graden en fjorden: dat is de stageplek van Brandon van Schaik uit Helmond. De 22-jarige student van de Technische Universiteit Eindhoven heeft niet de meest warme afstudeerplek uitgekozen. Drie maanden bouwt hij aan een drone op Spitsbergen. “Straks is het hier dag en nacht donker.”

Lees meer

Explosieve stof gevonden in garage in Budel

In een garage aan de Fabrieksstraat in Budel is woensdagavond een explosieve stof gevonden. Dat meldt de politie.

Lees meer

Betalen met een onderhuidse chip: klooien aan je lijf of de toekomst?

Betalen met een onderhuidse chip. Tom Koole kan dankzij zo'n implantaat betalen met zijn hand. Het zal de nodige wenkbrauwen doen fronsen, want wie wil dat nou, is het wel nodig en waar eindigt dit?

Lees meer

Dit kan PSV vanavond verwachten van AS Monaco

Namen als Thierry Henry, Emmanuel Petit en Kylian Mbappe kennen allemaal een geschiedenis bij AS Monaco. De tegenstander van PSV vanavond in de Europa League heeft veel goede en jonge spelers voortgebracht maar sportief ging het in het verleden met vallen en opstaan.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan