Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Grote ondergrondse hennepkwekerij onder garagebedrijf in Tilburg, meer dan duizend planten

In Tilburg is tegen drie uur donderdagmiddag een grote ondergrondse professionele hennepkwekerij ontdekt. Dit meldt de politie. De illegale activiteiten werden geconstateerd onder de vloer van een garagebedrijf aan de Jules de Beerstraat. Volgens een woordvoerder van de politie kan het nog uren duren voordat de planten en apparatuur zijn opgehaald.

Lees meer

Moordzaak waar Joey D. voor werd veroordeeld niet opnieuw behandeld: 'Hij sterft als verdachte'

De Hoge Raad gaat zich niet buigen over de moordzaak waar Joey D. in hoger beroep voor veroordeeld werd. Hij en zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers zijn voor zijn dood nog in cassatie gegaan tegen de uitspraak van het gerechtshof. Maar omdat D. nu is overleden is dit ‘niet ontvankelijk verklaard’. Voor nabestaanden voelt het hoe dan ook goed dat Kuijpers de cassatiepoging nog voor de dood van Joey wél deed.

Lees meer

Kijk hier straks 24 uur live naar de recordpoging van Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden probeert vanaf donderdagavond opnieuw het wereldrecord 24 uur zwemmen te behalen. Vanaf 19.00 uur is de monstertocht van minimaal 101,9 kilometer hier geheel live te volgen.

Lees meer

Holocaust-overlevende wil dat nazi-expositie doorgaat tijdens herdenking: 'Dit moet iedereen zien'

Holocaust-overlevende Zoni Weisz vindt niet dat het Design Museum Den Bosch een holocaust-expositie moet sluiten op de herdenkingsdag van Auschwitz. Gemeentelijke politieke partijen scharen zich achter een protestgroep die voor de sluiting op 26 januari pleit. Weisz: “Ik vind dat iedereen die tentoonstelling moet zien. Het is een slechte zaak als die juist op zo’n dag gesloten zou zijn."

Lees meer

Inloggen tussen leeuwen en giraffen, dierenparken helpen ouders uit de brand tijdens lerarenstaking

Werkgevers moeten volgende week donderdag niet raar opkijken als ze tijdens een telefoontje met een van hun medewerkers een brul van een leeuw op de achtergrond horen. Of tijdens het skypen op de achtergrond een uitgelaten aap door het beeld zien slingeren.

Lees meer

Starterslening blijkt vaak wassen neus, nauwelijks huizen te koop die aan eisen gemeenten voldoen

Startersleningen schieten in veel gemeenten hun doel compleet voorbij. Starters kunnen naast hun hypotheek bij de bank op veel plekken ook bij de gemeente geld lenen, om zo een huis te kunnen kopen. Maar de woningen waarbij je aanspraak kunt maken op zo'n lening, zijn er op veel plaatsen niet of nauwelijks. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep Brabant.

Lees meer

'Paar dieren' dood door grote brand in geitenstal, brandweer wist honderden geiten te redden

Aan de Gemeentenweg in Dongen is donderdagmiddag rond kwart over twee een grote brand uitgebroken in een geitenstal. De brandweer meldt dat er 'een paar dieren' zijn omgekomen maar dat de meeste geiten in veiligheid zijn gebracht.

Lees meer

Vermiste Abel (19) uit Tilburg dood gevonden

De 19-jarige Abel Garazgeher Mangstab uit Tilburg is donderdagochtend dood aangetroffen. De jongen werd al vermist sinds 16 december.

Lees meer

In brand gestoken kunstgrasveld Unitas ’59 wordt hersteld, schade bijna 100.000 euro

Het kunstgrasveld van de Eindhovense voetbalclub Unitas ’59 dat op oudejaarsdag door vandalen in brand werd gestoken, wordt als het weer dat toelaat in de eerste week van februari gerepareerd.

Lees meer

Helmonder opgepakt voor gooien van stoel naar agent tijdens rellen FC Eindhoven - Helmond Sport

De politie heeft een 30-jarige man uit Helmond aangehouden in verband met de rellen bij de wedstrijd FC Eindhoven - Helmond Sport. Hij wordt ervan verdacht een stoel naar een agent te hebben gegooid. Die politieman moest gewond naar het ziekenhuis.

Lees meer

Recherche verdenkt jeugdgroep uit Vught van serie berovingen

De politie heeft een jeugdgroep uit Vught in het vizier in verband met de beroving van een fietser op 13 oktober aan de Sterrebosweg in Den Bosch.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant