Openen in browser

        

Helmonder dreigt raketwerper op Rutte af te vuren: half jaar cel

Een 39-jarige Helmonder die demissionair minister-president Mark Rutte bedreigde en zwaar vuurwerk afstak bij het politiebureau in Helmond, gaat een half jaar de cel in en krijgt zes maanden voorwaardelijk. Hij moet zich ook verplicht laten behandelen voor zijn gedragsproblemen. Dat vonnis sprak de rechtbank Oost-Brabant donderdag uit.

Lees meer

Efteling is beste bezochte attractiepark van Europa in coronajaar 2020

De Efteling is afgelopen jaar het best bezocht van alle attractieparken in Europa, ondanks meerdere sluitingen vanwege de coronamaatregelen. Dat blijkt uit een ranglijst van de Amerikaanse Themed Entertainment Association (TEA). De reden: andere parken moesten de deuren langer dichthouden.

Lees meer

Coronanieuws: 199 besmettingen besmettingen erbij in Brabant

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Gino (22) zorgt al 11 jaar voor zijn moeder en broers: 'Ik wist niet beter'

Gino Mulder uit Den Bosch was 11 jaar oud toen zijn vader overleed. Sindsdien moet hij voor zijn moeder en twee autistische broers zorgen. Gino is nu 22 jaar oud. Hij is een jonge mantelzorger en dat komt veel vaker voor dan je denkt. Eén op de vijf kinderen groeit op met zorgen over familieleden.

Lees meer

D’n Elfde in Oeteldonk gaat door, openingsceremonie 'onzeker'

De gemeente Den Bosch wil ‘d’n Elfde van d’n Elfde’ dit jaar 'gewoon' vieren in de binnenstad. “De precieze invulling over het hoe en wat, dat werken we nu uit”, meldt de gemeente na een gesprek met lokale horeca-ondernemers.

Lees meer

Aantal eerste coronaprikken stijgt: zo staat het ervoor in jouw gemeente

Afgelopen week gingen meer mensen hun eerste coronaprik halen dan de weken ervoor. De drie weken ervoor was er een daling in het het aantal eerste vaccinaties. De verplichte coronapas bij evenementen, in de horeca en theaters trekt meer mensen naar de priklocaties.

Lees meer

PSV worstelt en ontsnapt ternauwernood aan nieuw debacle

PSV is woensdagavond ontsnapt aan puntverlies. Marco van Ginkel bezorgde PSV met een doelpunt vijf minuten voor tijd de overwinning, maar daar is eigenlijk alles mee gezegd.

Lees meer

Worstenbroodjesfans let op: jury Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gezocht

De verkiezing van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat bijna weer beginnen. Voor de consumentenjury wordt nog gezocht naar lekkerbekken die er niet genoeg van kunnen krijgen. Sanne Claassen zat vorige keer in de jury en moest negentig worstenbroodjes proeven.

Lees meer

Bestelbusje vol grondstoffen voor harddrugs: straatwaarde 300.000 euro

In een bestelbusje in Bergen op Zoom is vierhonderd kilo aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden. Daarmee kan amfetaminepasta worden gemaakt. De straatwaarde van de grondstoffen wordt geschat op ongeveer 300.000 euro.

Lees meer

Drie kwartier file op A2 bij Eindhoven door ongeluk, verbindingsweg dicht

Door een ongeluk op de A58 bij knooppunt Batadorp was de verbindingsweg naar de A2 richting Den Bosch donderdag aan het begin van de middag dicht. Richting Eindhoven, tussen knooppunten Leenderheide en Batadorp had het verkeer op het hoogtepunt last van drie kwartier vertraging.

Lees meer

Nikkie de Jager spreekt bij VN over discriminatie en genderongelijkheid

De wereldberoemde YouTuber Nikkie de Jager uit Uden heeft woensdagmiddag gesproken op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daar komen vertegenwoordigers van alle 193 landen die lid zijn van de VN op af. De Jager sprak vooral over genderongelijkheid en discriminatie van de LHBTQ-gemeenschap.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan