Openen in browser

        

Toch geen boete voor Bossche horeca die massaal sluitingstijd overtrad

De horecazaken in de Korte Putstraat die vrijdagavond de verplichte sluitingstijd overtraden, krijgen geen boete. Dat heeft justitie besloten.

Lees meer

Man overleden na brand in schuur in Someren

Bij een brand in een schuur aan het Rosdaal in Someren is donderdagochtend een man om het leven gekomen. Dat maakte een politiewoordvoerster donderdagmiddag bekend. De brand werd rond kwart over elf ontdekt en was rond halftwaalf onder controle.

Lees meer

Efteling gaat Monsieur Cannibale aanpassen, thema wordt Sindbad de Zeeman

'Monsieur Cannibale' verdwijnt uit de Efteling. De attractie met een kannibaal met een pollepel door de neus en ronddraaiende kookpotten wordt aangepast naar het thema Sindbad de Zeeman. "De Efteling wil op een inclusieve manier verhalen vertellen en wil met het nieuwe thema zorgen voor een positief geschetst beeld van de rijke Arabische cultuur”, schrijft het attractiepark in een verklaring.

Lees meer

Coronanieuws: 98 nieuwe coronabesmettingen gemeld

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Wereldberoemde Oranjebus opgepoetst voor Boedapest: 'Heel veel pech gehad'

Zonder een blinkende supportersbus kan het Oranjelegioen natuurlijk niet schitteren. De wereldberoemde dubbeldekker werd daarom woensdagavond in Chaam opgepoetst voor het duel in Boedapest. Na veel pech en twee gemiste wedstrijden rijdt het icoon weer. "Het was op het randje", weet superfan Sjoerd van Fessem.

Lees meer

Een huis kopen met 135.000 euro korting: wie wil dat nou niet?

De bewoners van vijftien nieuwbouwwoningen aan de Veestraat in Eindhoven staan te trappelen om hun huis te betrekken. Ze krijgen 135.000 euro korting die ze moeten terugbetalen als ze het huis verkopen. Experts zijn positief over de constructie. “Zo komen er meer woningen beschikbaar voor middeninkomens.”

Lees meer

Marjolein ontmoet na 35 jaar haar donorvader: 'We hebben dezelfde handen'

Je biologische vader niet kennen is volgens Marjolein Hermes uit Den Bosch heel zwaar. Daarom ging ze op zoek naar haar donorvader. Ze sprak tijdens haar zoektocht met tientallen andere donorkinderen en bundelde hun verhalen in het boek 'De stem van het donorkind'. Onlangs ontmoette ze voor het eerst in haar leven haar echte vader.

Lees meer

Davy Pröpper is terug bij PSV

Middenvelder Davy Pröpper is definitief terug bij PSV. Hij komt over van Brighton & Hove Albion. Hoe hoog de transfersom is die PSV moest betalen is niet bekend.

Lees meer

Drie mannen aangehouden op Eindhoven Airport

Drie mannen zijn donderdagochtend aangehouden op Eindhoven Airport omdat ze illegaal probeerden het land in te komen. Twee van hen reisden op het paspoort van iemand anders. Een methode die vaak wordt gebruikt door mensensmokkelaars.

Lees meer

Onbegrip op social media dat Efteling Monsieur Cannibale weghaalt

Er is veel boosheid en onbegrip op social media op het nieuws dat de Efteling de attractie Monsieur Cannibale gaat aanpassen. In plaats van een zwarte kannibaal met een pollepel door zijn neus en zwierende kookpotten, draait de attractie straks om bootjes op een kolkende zee, in de stijl van Sindbad de Zeeman. En dat valt bij veel mensen niet goed.

Lees meer

Stappen als vanouds kan weer vanaf zaterdag: '100 procent uitverkocht!'

'We are back! Feesten zonder afstand: 100 procent uitverkocht'. De tekst spat van de Facebookpagina van café Proost in Breda. Man, wat wordt er uitgekeken naar zaterdagavond. Alle coronaregels mogen dan overboord, als er maar een test- of vaccinatiebewijs getoond wordt aan de deur. "Flirten mag weer, mensen mogen elkaar aanraken. Iedereen is blij!"

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan