Openen in browser

        

Man schiet zijn ex door haar hoofd waar haar kinderen bij zijn: cel en tbs

Jan Arie R. (39) uit Dordrecht heeft zijn ex-partner Natalia Kempinska (35) in Breda door haar hoofd geschoten waar twee van haar kinderen bij waren. De rechter in Breda veroordeelde hem daarom donderdag tot achttien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De man is schuldig bevonden aan moord. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Lees meer

Spookslot in de Efteling moet blijven, vindt erfgoedvereniging

"Het Spookslot in de Efteling verdient het om als hoofdshow behouden te blijven, ook al is het technisch gezien ongetwijfeld verouderd." Dat vindt directeur Karel Loeff van erfgoedvereniging Bond Heemschut. Hij vindt dat attracties die van oudsher in de 70-jarige Efteling hebben gestaan, zoals de stoomcarrousel, rijksmonument zouden moeten worden.

Lees meer

Peter Gillis onwel geworden en met loeiende sirenes naar het ziekenhuis

Het was woensdag schrikken op camping Het Prinsenmeer. Eigenaar Peter Gillis, bekend als meneer Hatseflats van het SBS6-programma Massa is Kassa, werd er plots onwel. Hij ging met de ambulance naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. "Maar er is niets aan de hand. Misschien moet ik afvallen."

Lees meer

Winnaar van de strijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje is bekend

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg in Heusden heeft de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 gewonnen bij de professionals. Zijn creatie werd woensdagavond als allerlekkerste gekozen door de jury. De winnaar kreeg de felbegeerde wisseltrofee bij De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van tonprater en entertainer Rob Scheepers.

Lees meer

112-nieuws: A67 dicht door ongeluk • 8000 euro in auto in Roosendaal

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven.

Lees meer

Ruslana voelt zich nu veilig: 'Maar op eerste dag van de vrede ga ik terug'

Hoe gaat het met de vluchtelingen uit Oekraïne die nu al zo'n twee weken opgevangen worden bij Brabantse gezinnen? Als we Ruslana Davidenko mogen geloven voelt Brabant als hun tweede thuis en zijn alle mensen lief en warm voor haar. Maar voor altijd in onze mooie provincie blijven is niet haar droom. Ze wil op de eerste dag van de vrede terug naar huis, naar haar man en twee kinderen.

Lees meer

Tuinder René vreest gevolgen torenhoge gasprijs: 'Niemand is hier blij mee'

Door de hoge energieprijzen gaan veel glastuinbedrijven het moeilijk krijgen. Tuinder René Tielemans (50) uit Boekel merkt dat het een duur grapje kan worden. “De energieprijzen zijn schrikbarend hoog”, zegt hij terwijl hij door zijn komkommerkassen loopt.

Lees meer

Giel bakt de lekkerste worstenbroodjes: 'Goed deeg en gehakt gebruiken'

De 22-jarige Giel Vermeulen staat nog te stralen. De jonge bakker van bakkerij Bakkertje Deeg in het vestingstadje Heusden heeft de jaarlijkse strijd om het beste worstenbroodje gewonnen. Volgens Giel is er geen geheim van hoe je dat voor elkaar krijgt: "Gewoon goed deeg en gehakt gebruiken."

Lees meer

Vuilniszakken vol drugsresten en 160 kilo afval gedumpt in natuurgebieden

In beekjes in Nuenen en Tilburg zijn tientallen vuilniszakken vol drugsresten en 160 kilo afval gevonden. Waterschap De Dommel dat over de riviertjes gaat, schrijft op Twitter: “Heel schadelijk voor de natuur en uren werk om deze bende van een ander op te ruimen.”

Lees meer

Geen geknoei met volmachtstemmen in Bergen op Zoom, zegt justitie

Er zijn geen volmachtstemmen geronseld tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen op Zoom. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek.

Lees meer

112-nieuws: bosbrand in Waalre • oude auto brandt uit op A73

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan