Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Van droomhuis naar nachtmerrie: Mirella krijgt 47 windmolens in haar achtertuin

Het begon zes jaar geleden als een droom voor Mirella Schutgens en haar man. Ze kochten een monumentale boerderij aan de rand van Rosmalen met een schitterend uitzicht over het Brabantse landschap. Maar sinds twee jaar leven ze in een nachtmerrie. De gemeenten Den Bosch en Oss willen daar een mega windmolenpark bouwen met 47 windmolens.

Lees meer

Coronanieuws: Alarmbel gaat af in Zuidoost-Brabant, bezoek koning aan Duitsland gaat niet door

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Arjan (54) vertelt over zijn leven op straat: 'Geef daklozen geen geld, liever iets te eten'

“Zo’n leven als ik heb gehad dat wil je niet”, vertelt Arjan (54) aan een groep studenten. "Ik heb bijna alles gebruikt en ben nog steeds in therapie om van mijn verslavingen af te komen." Arjan en Stefan zijn ex-daklozen die groepen meenemen langs plekken uit de tijd dat ze op straat leefden.

Lees meer

Laatste waarschuwing voor horeca in Meierijstad na forse toename aantal coronabesmettingen

Het is de allerlaatste kans voor de horeca in de gemeente Meierijstad. Het aantal coronabesmettingen in Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode neemt in snel tempo toe, nu bezoekers het niet zo nauw meer nemen met de regels. Burgemeester Kees van Rooij heeft aan de horecabazen laten weten dat dit de laatste waarschuwing was. Als de bezoekers zich niet aan de maatregelen houden, volgen er boetes en wellicht ook sluiting.

Lees meer

Steffi uit Boer Zoekt Vrouw is zwanger: 'Het wordt een Yvonnetje'

Er is een nieuwe Boer Zoekt Vrouw-baby op komst. De Boekelse boerin Steffi Verhagen en haar Roel zijn in verwachting van hun eerste kind. "Het wordt een Yvonnetje."

Lees meer

Medewerkers woonzorgcentrum met de dood bedreigd na oproep van actiegroep Viruswaarheid

Bij woonzorgcentrum Guldenakker in Goirle zijn doodsbedreigingen binnengekomen aan het adres van medewerkers. Ook kreeg personeel scheldpartijen over zich heen. Dat gebeurde na een oproep van Willem Engel van de actiegroep Viruswaarheid.

Lees meer

Jeffrey Herlings maar net ontsnapt aan levenslange verlamming

Jeffrey Herlings is bij zijn val in Italië twee weken geleden aan een drama ontsnapt. Direct na de val was hij een tijdje verlamd. Herlings schrijft op Instagram dat hij niks meer voelde van zijn nek tot aan zijn voeten. Maar alles komt goed zegt hij.

Lees meer

'Busje doorzeefd met kogels na kinderruzie over computergame Roblox', zegt eigenaar

Ruzie om een computerspelletje voor kinderen zou de aanleiding zijn van de beschieting van een auto, woensdagnacht aan de Pastoor Mutsaersstraat in Den Bosch. Dat zegt de eigenaar van de auto die alleen anoniem zijn verhaal wil doen.

Lees meer

Auto beschoten in Den Bosch: 'Zeker zeven kogelgaten'

Een geparkeerde auto is doorzeefd met kogels aan de Pastoor Mutsaersstraat in Den Bosch woensdagnacht. Er is bij de schietpartij niemand gewond geraakt.

Lees meer

21 duizendlitervaten met drugsafval gevonden in Beers, sommige vaten hebben gelekt

Bij de Kraaijenbergse Plassen in Beers zijn donderdagochtend 21 duizendlitervaten met drugsafval gevonden. Enkele vaten hebben gelekt, zo bevestigt de politie. Ze noemt de dumping asociaal. "Criminelen zijn rijk geworden en de belastingbetalers draaien op voor de kosten om de rotzooi op te ruimen." De vondst werd gedaan aan De Bungelaar in het buitengebied.

Lees meer

Bij Bob's Vinyl vliegen de lp's de winkel uit: 'Meer beleving dan Spotify'

Voor het eerst sinds de cd eind jaren tachtig op de markt kwam, zijn er wereldwijd weer meer ouderwetse lp's verkocht dan cd's. De vinyl plaat is al jaren bezig aan een comeback. Dat merkt ook Bob van der Staak (40) die een platenwinkel heeft in Aarle-Rixtel. Vooral sinds de coronacrisis vliegen de platen als warme broodjes over de toonbank: "Mensen hebben thuis meer tijd, kunnen niet naar concerten en willen toch muziek luisteren."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant