Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Hulpverleners gehinderd op A59: 'Kwamen minuten later bij aanrijding, terwijl iedere seconde telt!'

Hulpverleners zijn woensdagavond gehinderd op de A59 toen ze met spoed op weg waren naar Waspik, na een forse aanrijding.

Lees meer

Coronanieuws: 1000 euro bonus voor zorgmedewerkers, geen 'juichpolitie' in Eindhoven

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.

Lees meer

Inbreker loopt slaapkamer binnen, man schrikt wakker en gaat achter hem aan

De bewoner van een huis aan het Rooseveltplein in Tilburg schrok woensdagnacht wakker toen een inbreker zijn slaapkamer binnen liep. Ook hoorde hij onbekende stemmen vanuit zijn woonkamer beneden. Toen de inbreker de bewoner zag, nam hij de benen. Het slachtoffer rende nog achter hem aan, maar kreeg hem niet te pakken.

Lees meer

Blijdschap maar ook grote zorgen bij sectoren die mogen versoepelen vanaf 1 juli

Dat de coronamaatregelen voor sauna's, kermisexploitanten, touringcarbedrijven en de evenementenbranche versoepeld worden, betekent niet dat de zorgen voorbij zijn. De eerste reacties voor deze sectoren zijn vooralsnog behoudend. Want valt de schade van de afgelopen maanden nog wel in te halen?

Lees meer

Kermisbond zet gemeenten onder druk: 'Zo snel mogelijk weer naar de kermis'

De kermisbond gaat druk uitoefenen op gemeenten om zo snel mogelijk weer kermissen toe te laten. Het liefst op vrijdag 3 juli al, in Best. Dat zou de eerste kermis van het jaar moeten zijn in Brabant. En later die week ook in Kaatsheuvel, Maashees en Moergestel. Nu ook kermissen vanaf 1 juli weer van start mogen, kan de kermisbond niet wachten om weer te beginnen.

Lees meer

Reekalfje sterft in de armen van Mieke na aanval door loslopende honden

Hans en Mieke van Lieshout uit Sterksel zijn er nog van onder de indruk. Woensdag vonden ze een reekalfje dat door zes grote honden was aangevallen. Mieke pakte het kalfje snel op en het is in haar armen gestorven. Volgens Hans en Mieke liet een hondenuitlaatservice de honden loslopen, terwijl dat daar helemaal niet mag.

Lees meer

Bruiloften worden dankzij versoepelingen gezelliger, maar anderhalve meter blijft 'doorn in het oog'

Bij feestlocatie Domusdela aan de Kanaalstraat in Eindhoven zijn de voorbereidingen woensdag al in volle gang. Dankzij de versoepelde maatregelen kunnen er per 1 juli veel meer mensen bij een bruiloft zijn. Wel moet iedereen blijven zitten. Maar toch: heuglijk nieuws voor ondernemers en stelletjes die binnen willen gaan trouwen. "Maar als het nodig is dan zullen we handhaven."

Lees meer

Zo blijf je koel tijdens een hittegolf zonder corona op te lopen

Zwemmen in de natuur, in de schaduw in de tuin of naar een park onder een grote boom. Je kunt de komende dagen best eenvoudig coronaproof je hoofd koel houden tijdens de hittegolf. Maar er zijn ook een paar dingen die in tijden van corona niet zo handig zijn tijdens een hittegolf.

Lees meer

Twee meisjes (15 en 17) uit Deurne al drie weken vermist

De politie maakt zich zorgen over twee meisjes die sinds begin juni worden vermist. Het gaat om de 15-jarige Saloua Chemlal en 17-jarige Sharina Lemmens. Ze zijn weggelopen uit een instelling in Deurne.

Lees meer

Coronamaatregelen flink versoepeld: grote bijeenkomsten mogen weer, anderhalve meter afstand blijft

Op bijeenkomsten mag vanaf 1 juli een onbeperkt aantal mensen aanwezig zijn, zolang er maar anderhalve meter afstand wordt gehouden, er is gereserveerd en er een gezondheidscheck wordt gedaan. Dat heeft het kabinet woensdagavond aangekondigd in een persconferentie na het crisisberaad. "We krijgen meer ruimte door afstand te houden", zei Rutte. "We gaan de zomer in met meer vrijheid dan verwacht."

Lees meer

Coronanieuws woensdag: stadions vanaf 1 juli weer open, 'lastige' terrassen open met kuchschermen

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant