Openen in browser

        

Horecabaas snapt niets van OMT-advies: 'Dan liever twee weken alles dicht'

De scholen open en de horeca en winkels nog eerder dicht. Het uitgelekte advies van het Outbreak Management Team (OMT) is opnieuw een harde boodschap voor Ruud Bakker. De horecaondernemer en voorzitter van de Eindhovense afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland snapt er niets meer van. "Ik mis de onderbouwing." Hij ziet nog liever een harde lockdown van twee weken: "Een harde reset. Twee weken even alles dicht. Dan wordt de last ook gedragen door iedereen."

Lees meer

Coronanieuws: 3291 besmettingen in Brabant, landelijk verbetering

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Ziekenhuizen snijden nu ook in kankerbehandelingen: ‘Kritische fase’

Een op de vijf ingrepen in de categorie 'kritiek planbare zorg' in de Brabantse ziekenhuizen wordt momenteel uitgesteld. Het gaat onder meer om niertransplantaties en darmkankeroperaties. Door de toename van het aantal coronapatiënten die acuut zorg nodig hebben, wordt ook andere 'gewone zorg' afgeschaald. “Dat vinden wij vreselijk”, zegt Bart Berden van het Regionaal Overleg Acute Zorg in onze provincie.

Lees meer

Gevangenispersoneel ondergedoken 'omdat Taghi wilde weten waar ze wonen'

Vier medewerkers van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn in oktober ondergedoken uit vrees voor een gewelddadige actie. Dit gebeurde een dag nadat het OM op 8 oktober bekendmaakte dat Ridouan Taghi een ontsnappingspoging zou hebben voorbereid, is te lezen in NRC.

Lees meer

Wolf richt twee keer bloedbad aan in dezelfde wei: 14 schapen dood

Schapenhouder Johan van den Bosch uit Nieuw-Vossemeer vond woensdagochtend zeven dode en talloze gewonde schapen in zijn wei. Onmiskenbaar het werk van een wolf. Hij dacht toen dat het ergste achter de rug was. Amper twaalf uur later kreeg het drama een vervolg. De wolf was teruggekeerd naar de schapenwei om nog eens vijf van zijn schapen te verscheuren.

Lees meer

Urenlang problemen op A2 na botsing vijf auto's op A2 richting Utrecht

Ruim twee uur lang waren er donderdagochtend problemen op de A2 van Den Bosch richting Utrecht. Die problemen werden veroorzaakt door een ongeluk bij Waardenburg. Daar botsten rond acht uur vijf auto's op elkaar. Twee rijstroken werden daarop afgesloten.

Lees meer

Twee stropers opgepakt en vier 'lange honden' in beslag genomen

Twee stropers zijn woensdagavond betrapt toen ze met honden bezig waren om op wild te jagen. Dat gebeurde in de omgeving van Aarle-Rixtel. De mannen zijn aangehouden voor wildstroperij. De verdachten zijn twee mannen van 35 en 39 jaar uit Gemert. Dat liet de politie donderdagochtend weten.

Lees meer

112-nieuws: weer ongeluk op beruchte rotonde Vught · inbrekers betrapt

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Deze route legde de wolf af: 'Waarschijnlijk op weg naar België'

De wolf die voor onrust in Brabant zorgt, is nu waarschijnlijk op weg naar België. Dat meldt het Belgische Welkom Wolf. Een boer in Nieuw-Vossemeer vond woensdag twaalf dode schapen in zijn wei. Twee zwaargewonde dieren moest hij laten inslapen.

Lees meer

Verkiezingen: CDA wint in Land van Cuijk en lokale jonkies in Maashorst

Bij de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe herindelingsgemeente Land van Cuijk is het CDA de grote winnaar geworden. In Maashorst ging de winst naar het lokale Jong Maashorst. Forum voor Democratie deed in beide toekomstige gemeenten voor het eerst mee en lijkt in beide gemeenten met één zetel in de raad te komen.

Lees meer

Personeelstekort en ziekteverzuim bedreigen (thuis)zorg: 'De rek is eruit'

"Als dit zo doorgaat, ontstaat er een zorginfarct." Dat zegt Chantal Beks van zorgorganisatie De Wever. Volgens haar is corona op zichzelf niet het grootste probleem voor de zorg op dit moment. De pandemie in combinatie met het enorme personeelstekort zorgt ervoor dat 'de rek eruit is'.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan