Openen in browser

        

Koning viert Koningsdag komend jaar in Eindhoven, programma aangepast aan corona

De koninklijke familie viert Koningsdag volgend jaar in Eindhoven. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt.

Lees meer

Mannen die molotovcocktails gooiden in huis Arie den Dekker moeten 8 en 15 jaar de cel in

Twee verdachten van een reeks aanslagen in Oss, Leende, Eindhoven en Haarlem zijn donderdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijftien en acht jaar. De twee zijn onder andere schuldig bevonden aan de aanslagen op Arie den Dekker. Ze gooiden molotovcocktails in zijn huis. Zijn twee honden overleefden dat niet.

Lees meer

Stook donderdag geen hout in Brabant: door het weer blijft de rook langer hangen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert de inwoners van zeven provincies, waaronder Brabant, om donderdag geen hout te stoken. De weersomstandigheden zijn in die provincies volgens het instituut ongunstig, waardoor de rook blijft hangen. Rook kan zorgen voor gezondheidsklachten en stankoverlast. Vooral mensen met luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen kunnen last hebben van rook.

Lees meer

Coronanieuws: 650 nieuwe besmettingen in Brabant, laagste aantal in tijden

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Man gewond bij woningoverval in Oosterhout, 5 of 6 gemaskerde daders

Bij een woningoverval aan de Freesiastraat in Oosterhout is donderdagmorgen in alle vroegte een man (39) gewond geraakt. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn.

Lees meer

Richard haalt 'zijn' Patricia op met hoogwerker voor huwelijksaanzoek

Bijna vijftien jaar nadat ze elkaar voor het eerst zagen, heeft Richard Huijgen (38) zijn grote liefde Patricia ten huwelijk gevraagd. Dat deed hij op een bijzondere manier. Richard verscheen met een hoogwerker bij Patricia's appartement in het centrum van Geldrop.

Lees meer

Guus Meeuwis lacht om kritiek op nieuwe huis: 'Ik haal even de cake uit de oven'

Guus Meeuwis is niet zo onder de indruk van kritiek op zijn nieuwe huis. In de ochtendshow van Radio 538 zei de Tilburgse zanger donderdagochtend dat hij wel wat van de ophef heeft gemerkt, maar dat dat snel weer overwaait. "De wereld staat in brand en dit is even nieuws."

Lees meer

Hotelkamer afhuren voor een (intiem) uurtje wordt steeds populairder

Een hotelkamer, bed and breakfast of privésauna huren voor maar een paar uurtjes wordt steeds populairder. Ook verhuurders zien wel wat in 'deeltijdverhuur’, want in tijden van corona is wat extra omzet welkom. Het aantal aanbieders van dit soort kamers in Brabant is in een jaar tijd verdubbeld. Maar de hotels hangen het niet aan de grote klok uit angst voor imagoschade.

Lees meer

Onrust in Roosendaal houdt aan: bouwkeet, hangplek en auto in brand gestoken

Roosendaal heeft voor de zoveelste keer een onrustige avond en nacht achter de rug. Zo werden brandjes gesticht in de wijk Kortendijk. Hierbij liepen een bouwkeet, een hangplek en een auto grote schade op. In de wijken waar sinds eerder deze week strenge maatregelen gelden, bleef het woensdagavond rustig.

Lees meer

8 arrestaties na nieuwe maatregelen tegen vuurwerkoverlast in Roosendaal

In Roosendaal zijn woensdagavond acht mensen aangehouden. In de stad is woensdag een noodverordening ingegaan om de aanhoudende vuurwerkoverlast te bestrijden. Sinds dinsdag geldt voor heel Roosendaal al een samenscholingsverbod. Niet iedereen lijkt zich nog aan de nieuwe regels te houden.

Lees meer

Fans rouwen om dood van Diego Maradona: 'Huilende taxi-chauffeur op mijn voicemail'

De Brabantse fans van Diego Maradona zijn geschokt door het plotselinge overlijden van het voetbalgenie. De Argentijn is woensdag op 60-jarige leeftijd overleden na een hartstilstand. Maradona was een bijzondere verschijning binnen en buiten het veld. "Hij is qua impact de grootste voetballer ooit", zegt fan en columnist Sjoerd Mossou.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant