Openen in browser

        

Brabanders opgepakt in Antwerpen: 'Dronkenlappen vlogen elkaar in de haren'

De Antwerpse politie heeft woensdagavond enkele Brabanders opgepakt na twee vechtpartijen in de stad. Twee van de Brabantse verdachten komen uit Breda, een uit Eindhoven en een aantal komen uit Deurne, meldt de Belgische politie.

Lees meer

Senioren kwaad over verwijt van gemeenten: 'Wooncrisis is niet onze schuld'

Het bericht dat de beperkte doorstroom van ouderen als belangrijkste oorzaak van de woningcrisis wordt gezien roept veel boze reacties op. "De belangrijkste reden dat senioren in hun gezinswoning blijven is geld!"

Lees meer

Explosie bij oliebollenkraam in Breda: eigenaar zwaargewond

Bij een oliebollenkraam bij het Breepark aan de Bavelseparklaan in Breda was donderdagmorgen een gasexplosie. Hierbij is de eigenaar van de kraam zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is zwaargewond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht, net als een derde slachtoffer, een omstander.

Lees meer

Senioren zijn het probleem van deze wooncrisis

Ouderen die te lang in hun grote gezinswoning blijven wonen zijn volgens gemeenten de belangrijkste oorzaak van de huidige wooncrisis. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant samen met de NOS en de andere regionale omroepen.

Lees meer

Langere treinen naar België door extreme drukte: 'Noodzakelijk kwaad'

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS zet langere treinen in tussen Nederland en België. De treinen tussen Roosendaal en het Belgische Puurs hebben daardoor een dubbele capaciteit. De NMBS doet dit vanwege de drukte door Nederlanders die naar België gaan. "Het is niet normaal."

Lees meer

Coronanieuws: 2294 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Huizen bouwen op landbouwgrond: 'Provincie werkt gemeenten tegen'

Meerdere Brabantse gemeenten zien het bouwen van woningen op landbouwgrond als belangrijke oplossing voor de woningcrisis, maar willen meer medewerking van de provincie. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant samen met de NOS en de andere regionale omroepen.

Lees meer

Vuurwerkbommen en opgeblazen vuilnisbakken: 'Vonken spatten tegen ons raam'

Opgeblazen vuilnisbakken en vuurwerkbommen op de meest onchristelijke tijdstippen. Omroep Brabant kreeg een hoop meldingen binnen van vuurwerkoverlast. Onze verslaggever trok de provincie in en bezocht wijken waar het flink raak was.

Lees meer

Dorpswinkeltje gaat na 20 jaar dicht: 'Door corona kopen mensen online'

Twintig jaar lang runde een grote groep vrijwilligers een dorpswinkeltje in Helenaveen. De Peelbascule was de trots van het dorp. Je kon er altijd terecht voor een krop sla of een pak hagelslag. Maar het winkeltje is donderdag voor het laatst open. Er werd te weinig omzet gemaakt.

Lees meer

Brabant beleeft warmste decembernacht ooit

Met een temperatuur boven de 14 graden werd vannacht het record voor warmste decembernacht ooit verbroken in Brabant. En er is meer warmte in aantocht want op oudejaarsdag zou er ook een record verbroken kunnen worden. Toch is een warme jas in het nieuwe jaar geen overbodige luxe want de warmte is maar van korte duur.

Lees meer

9000 euro opgehaald voor Poolse slachtoffers van brand in Dongen

Bij een brand raakten ze eind november alles kwijt, maar nu kunnen ze weer iets gaan opbouwen dankzij gulle giften van verschillende ínwoners van Dongen. Een inzamelingsactie voor de Poolse bewoners van een huis aan de Kardinaal van Rossumstraat heeft 9.392 euro opgeleverd.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan