Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Vader Kevin krijgt 7,5 cel jaar voor het doodschudden van zijn zoontje Rivano

Kevin van den B. uit Breda, de 26-jarige vader van baby Rivano, is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar omdat hij zijn zoontje heeft doodgeschud. Het zeven maanden oude jongetje overleed twee jaar geleden aan de gevolgen van het shakenbabysyndroom. Volgens de rechtbank in Breda is dat doodslag.

Lees meer

Willem II legt 'architect' Joris Mathijsen tot 2024 vast

Kort voor het sluiten van de winterse transfermarkt is er bij Willem II weer een handtekening onder een contract gezet. Niet dat de Tilburgse club een nieuwe speler heeft aangetrokken. Nee, de architect van de huidige Willem II-selectie blijft langer bij de club. Technisch directeur Joris Mathijsen staat nu tot de zomer van 2024 onder contract bij de Tricolores.

Lees meer

Geldautomaten blijven 's nachts dicht om plofkraken te voorkomen

Veruit de meeste geldautomaten blijven voorlopig tussen elf uur 's avonds en zeven uur 's ochtends dicht. Dit meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) donderdag. De maatregel werd in december genomen om plofkraken tegen te gaan.

Lees meer

Roos en haar leerlingen proberen scholieren te overtuigen: 'Wil jij mijn juf of meester zijn?'

Roos Braam uit Den Bosch doet niet mee aan de onderwijsstaking. Maar de onderwijzeres van basisschool Meander in Den Bosch voert wel actie. Met haar leerlingen uit groep 5/6 bezocht ze donderdag middelbare scholen om jongeren enthousiast te maken voor het onderwijs. "Want het is het allermooiste vak, maar we hebben wel meer collega's nodig om de werkdruk wat te verlagen", vertelt juf Roos.

Lees meer

Sooi de C. krijgt 22 jaar cel voor 'laffe liquidatie' van Hugo van Houten

Sooi de C. moet van het gerechtshof in Den Bosch 22 jaar de cel in voor de moord op Hugo van Houten. De Tilburger doorzeefde Van Houten in augustus 2015 met kogels vlakbij een vakantiepark in Molenschot. Eerder noemde de officier van justitie de moord 'een kille en laffe liquidatie in het criminele circuit'. Van Houten werd meermalen in zijn rug geschoten en, toen hij eenmaal op de grond lag, twee keer door het hoofd.

Lees meer

Van alle varkensboeren die willen stoppen komt 60 procent uit Brabant

Zestig procent van alle varkensboeren die zich hebben ingeschreven voor de saneringssubsidie voor varkenshouderijen komt uit Brabant. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan het provinciebestuur.

Lees meer

Songfestivalfan John vist weer achter het net: ook geen kaartjes voor halve finales

De kaarten voor de liveshows van de twee halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy waren donderdag binnen drie kwartier uitverkocht. Ook de Tilburgse superfan John Vermeer greep naast de kaarten.

Lees meer

DRONEBEELDEN: De sloop van de snackbar van de 'New Kids' vanuit de lucht

Donderdagochtend ging de bekende snackbar uit de New Kids-films tegen de vlakte. Met een grote graafmachine werd het frietkot kort en klein gemaakt. Vanuit de lucht is de sloop van 't Pleintje mooi te zien. Bekijk hieronder de beelden.

Lees meer

Het wordt bijna lente dit weekend met vrijdag kans op een dagrecord

Vrijdag kan de temperatuur een dagrecord opleveren. Dat vertelt Dorien Bouwman van Weer.nl. Het wordt dan ruim 12 graden. Het dagrecord voor 31 januari staat op 12,5 graad.

Lees meer

Honderden leraren lopen naar Koning Willem II Stadion tijdens staking in Tilburg

Ook in Tilburg wordt donderdag door de leraren in het primair onderwijs gestaakt. Honderden onderwijzers zijn één uur 's middags op de Heuvel in de binnenstad samen naar het Koning Willem II Stadion gelopen. Omroep Brabant deed live verslag van de tocht, die hieronder is terug te kijken.

Lees meer

Hier zie je hoe de friettent uit 'New Kids' met de grond gelijk wordt gemaakt

Snackbar 't Pleintje in Maaskantje, wereldberoemd geworden door de New Kids, is niet meer. Eigenares Melissa van Hintum mocht donderdagochtend de sloop beginnen. Met een beetje hulp kreeg van de bestuurder van de hijskraan begon ze aan het dak. Toen het dak eraf was, nam het sloopbedrijf het over.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant