Openen in browser

        

Politie schiet Tim onterecht dood, agent verdacht van dood door schuld

Een agent had 17 maart in Waalwijk niet op de 27-jarige Tim van der Boor mogen schieten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt. Het slachtoffer, dat geen vaste woon- of verblijfplaats had, overleed ondanks medische hulp op de plek van de schietpartij. De agent wordt nu verdacht van dood door schuld, wat zelden gebeurt na vergelijkbare incidenten.

Lees meer

Wielermaatje zwaargewonde fietser na tractor-ongeluk: 'Was enorme pech'

Het was voor het eerst dat ze weer gingen fietsen op de woensdagavond. Dankzij de zomertijd kon dat weer. Maar het eerste tochtje van LTC ’t Groene Woud uit Liempde kreeg een dramatische wending. Een van de leden raakte bij een ongeluk in Best zwaargewond. Hij kwam terecht onder een deel van een tractor dat afbrak. Het heeft een grote impact op zijn wielremaatjes.

Lees meer

Overval Mark Gillis: ‘verdachte’ mannen op bewakingsbeelden blijken fans

De mannen die een paar dagen voor de overval op Mark Gillis rondhingen bij zijn huis op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, zijn fans die toevallig op het park verbleven. Dat laat de politie donderdag weten. Ze waren op bewakingsbeelden van een paar dagen voor de overval te zien.

Lees meer

Wielrenner geraakt door deel van tractor dat afbreekt, man zwaargewond

Een wielrenner is woensdagavond zwaargewond geraakt, toen op de Oude Baan in Best een deel van een rijdende tractor afbrak. De man kwam onder het loodzware onderdeel, de vorenpakker, terecht. Andere wielrenners bevrijdden hem door het gevaarte van hem af te tillen.

Lees meer

Winterse buien warming-up voor later: het echte werk nog op komst

De natte sneeuw die donderdagochtend valt in Brabant, is niets vergeleken met de sneeuw die later donderdag en vrijdag verwacht wordt. Het KNMI heeft vanaf donderdagavond code geel afgekondigd voor de provincie.

Lees meer

'Onbeschrijfelijk verlies', diepe rouw om in Chaam verongelukte broertjes

Familie, collega's en klasgenootjes van de slachtoffers van het tragische ongeval in Chaam zijn nog altijd zwaar ontdaan. Twee kinderen (bijna 1 en 4 jaar) kwamen om bij het ongeluk. Hun moeder en haar derde kind raakten zwaargewond.

Lees meer

112-nieuws: kapel Westerhoven door brand verwoest • overval in Helmond

In dit liveblog houden we de donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Lange files in ochtendspits door ongelukken op A16

Meerdere ongelukken op de A16 hebben donderdag voor lange files gezorgd vanuit Brabant richting de randstad. Op de Moerdijkbrug gebeurde in alle vroegte een ongeluk met meerdere auto’s, waardoor weggebruikers vanuit Breda richting Rotterdam een halfuur vertraging hadden. Later in de spits was er nog een ongeluk.

Lees meer

Cocaïnelab gevonden in loods Steenbergen, tien Colombianen opgepakt

In een loods aan de Boonhil in Steenbergen is een cocaïnelab gevonden. Hierbij zijn tien mannen uit Colombia gearresteerd, ze zijn tussen de 26 en 66 jaar oud. Dat meldt de politie.

Lees meer

Minder klachten overlast vliegbasis Volkel: 'Door oorlog in Oekraïne'

Sinds de oorlog in Oekraïne zijn er bij defensie veel minder klachten over geluidsoverlast van Vliegbasis Volkel binnenkomen. Ten opzichte van de maand februari gaat het om een daling van bijna tachtig procent. Volgens een woordvoerder van de vliegbasis heeft dat waarschijnlijk alles te maken met de oorlog in Oekraïne.

Lees meer



Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan