Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Nabestaanden krijgen as terug die 22-jarige verdachte heeft gestolen uit graven

Goed nieuws voor vier families die het slachtoffer werden van diefstal van urnen. De nabestaanden krijgen binnenkort de as terug die werd gestolen vanaf crematorium Rijtackers in Eindhoven, zegt de politie. Een man van 22 uit Eindhoven wordt verdacht van de diefstallen.

Lees meer

A2 bij Veldhoven dicht na ongeluk, verkeer wordt geadviseerd via N2 te rijden

Op de A2 bij Veldhoven is donderdagmiddag een ongeluk gebeurd. De weg is richting het noorden dicht.

Lees meer

Steekpartij na ruzie over drugs in Oss, 30 maanden cel en boete

Een 21-jarige man uit Oss kreeg op oudjaarsdag met een plaatsgenoot ruzie over drugs. Hij stak de ander vervolgens met een mes in zijn nek, schouder, rug en enkel. De rechtbank in Den Bosch heeft hem donderdag dertig maanden celstraf opgelegd voor poging tot doodslag.

Lees meer

Boer Kees maakt zijn varkens zindelijk, in Duitsland werd hij daarmee 'boer van het jaar'

De stikstofdiscussie in Nederland heeft nog niet geleid tot extra interesse in het project van varkensfluisteraar Kees Scheepens in Oirschot. Hij wil het ammoniakprobleem oplossen door varkens af te richten en zindelijk te maken. In Duitsland is er wel veel interesse in zijn concept en werd hij kort geleden uitgeroepen tot boer van het jaar.

Lees meer

René mishandelde zijn vrouw: 'Ik heb in al die jaren een beest in mezelf gecreëerd' [PODCAST]

René (56) uit Eindhoven mishandelde jarenlang zijn vrouw en kinderen. Samen met Karin (46) uit Breda doet hij zijn verhaal in een nieuwe podcastserie van Omroep Brabant: 'Ik sla mijn vrouw', over huiselijk geweld. De twee hebben allebei hun eigen verleden, ze kennen elkaar niet. Ze praten openhartig over hun leven als dader en slachtoffer van extreem huiselijk geweld.

Lees meer

Leraren staken: meer dan honderd scholen in Brabant dicht op woensdag 6 november

Volgende week, op woensdag 6 november gaan leraren in het basis- en voortgezet onderwijs staken. In Brabant gaat het sowieso om meer dan honderd scholen die op die dag gesloten zullen zijn. Het gaat voornamelijk om basisscholen.

Lees meer

Een sportschool of een supermarkt: wat doe je met een kerk die geen kerk meer is?

Drie kerken in de regio de Kempen gaan op slot, werd eerder deze week bekend. Het aantal kerken dat nog als Godshuis dienst, neemt al jaren af. Maar wat gebeurt er met de vaak eeuwenoude gebouwen als er niemand meer naar de kerk komt? Vaak krijgt het gebouw dan een bijzondere nieuwe bestemming, van een Bed & Breakfast tot een nachtclub.

Lees meer

'851.000 kilo paardenvlees belandde als rundvlees in kant-en-klaarmaaltijden', drie jaar cel geëist

Hans W. uit Oosterhout heeft donderdag drie jaar celstraf horen eisen omdat hij medeplichtig zou zijn aan de verkoop van ruim 851.000 kilo paardenvlees als rundvlees aan een bedrijf in Frankrijk. Zijn bedrijf WMT zou ook 50.000 euro moeten betalen.

Lees meer

Grote paniek rondom bloedprikbende, wat weten we tot nu toe?

Brabant is sinds een ruime week in de ban van de bloedprikbende. Brutale oplichters komen via een babbeltruc bij ouderen binnen om zo even later de rekening te kunnen plunderen. Het zorgt voor alertheid en zelfs voor paniek bij sommigen, blijkt ook uit een groot misverstand van donderdagochtend. Daarom de feiten op een rij.

Lees meer

Bert (57) bouwde drie weken aan zijn House of Creeps: 'Kerst pakken we nog groter aan' [VIDEO]

Bewegende horrorclowns, een doodskist en spinnen: de tuin van de Bert van Gorkum trekt volop aandacht. Ruim drie weken lang bouwde hij aan zijn meesterwerk 'House of Creeps' in de Bredase wijk Haagpoort. "Mensen stoppen spontaan om een foto te maken."

Lees meer

Automobilist rijdt in op politieauto tijdens wilde achtervolging in Moergestel

Een automobilist is woensdagavond tijdens een achtervolging ingereden op een politieauto. De 25-jarige man uit Oudenbosch was op de vlucht geslagen omdat hij drugs bij zich had.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant