Openen in browser

        

Coronanieuws: 722 nieuwe coronagevallen in Brabant, stadion Willem II wordt vaccinatielocatie

Ook deze donderdag houden we je in dit liveblog op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op coronagebied in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Gemeenten teleurgesteld in scholen die dicht blijven, maar besluit staat vast

De wethouders van de gemeenten waar de Lowys Porquinstichting 31 basisscholen heeft, zijn teleurgesteld in het besluit om alle scholen maandag dicht te houden. Wethouder Lars van der Beek uit Woensdrecht laat weten dat een overleg donderdagmiddag tussen het schoolbestuur en de betrokken gemeenten niks heeft opgeleverd.

Lees meer

Van 'kinderen zijn geen proefkonijnen' tot 'gewoon gaan', heropening basisscholen verdeelt Brabant

Terwijl schoolbesturen deze dagen hard nadenken over de maatregelen die ze in hun basisscholen moeten nemen als de deuren maandag weer opengaan, is de heropening ook onder ouders nog steeds het gesprek van de dag. Uit reacties op de stelling 'de scholen open vind ik nu onverantwoord', te vinden op de Facebookpagina van Omroep Brabant, blijkt dat Brabant diep verdeeld is.

Lees meer

Zondag valt er flink pak sneeuw in Brabant, temperatuur week lang onder nul

Het gaat zondag sneeuwen in Brabant. En door de lage temperaturen blijft die sneeuw ook wel een week liggen. Volgens Weerplaza wordt de sneeuw zaterdagavond voorafgegaan door flinke ijzel.

Lees meer

Onrust over scholensluiting regio Bergen op Zoom, ouders sturen brief aan bestuur

Niet alle ouders die een kind op een school van de Lowys Porquinstichting (LPS) hebben zitten, zijn blij dat de scholen na 8 februari dicht blijven. Een deel van hen heeft een klachtenbrief aan het stichtingsbestuur gestuurd.

Lees meer

Mag een school zelf beslissen om dicht te blijven? Deze arbeidsrechtadvocaat legt uit

Vanaf maandag mogen de basisscholen weer open, maar ruim dertig basisscholen in de regio Bergen op Zoom hebben besloten de deuren gesloten te houden. Ze negeren daarmee versoepelingen van de coronamaatregelen. De leerlingen van scholen van de Lowys Porquinstichting moeten dus thuisblijven. Maar mag een school dat eigenlijk wel beslissen? Arbeidsrechtadvocaat Simone Kaper legt uit.

Lees meer

Indy (19) gooide eieren tegen huis van wijkagent en kon de cel in: 'Het was een beetje stoer doen'

Oproepen tot rellen, wijkagenten belagen en een prijs op hun hoofd zetten. Voor de politierechter in Breda verschijnen donderdag diverse jongeren die de afgelopen weken gepakt zijn. Indy uit Roosendaal was een van hen.

Lees meer

Vluchtende inbreker duikt water in maar oplettende omstanders weten hem op te vissen

Omstanders hebben woensdag een inbreker aangehouden op de Tramsingel in Breda. De 40-jarige man, met onbekende verblijfplaats, werd betrapt tijdens een inbraak in een studentenhuis. Hij sprong daarna tijdens zijn vlucht in de singel.

Lees meer

Vrouw (23) steekt huisgenoot in schouder

In Den Bosch is donderdagmiddag een 23-jarige vrouw aangehouden na een steekpartij. Dat gebeurde in haar flatwoning aan de Admiraliteitslaan.

Lees meer

Daders op de vlucht na overval op huis in Best

In Best is donderdagmorgen een huis aan de Stanserstraat overvallen. De daders sloegen na de overval op de vlucht.

Lees meer

Biroloog Japie tijdens 'persconferentie': 'Voorkom handen schudden, hou die hendjes de lucht in'

"Ga niet bij oew pekske neerzitten. Maar trek het aan, draag het uit." Die woorden spreekt 'Mark Rutte' tijdens een speciale 'persconferentie' die online is verschenen. Meneer de Prinsident Rutte dun Urste om precies te zijn, samen met Hugo mun Jungkske. Zij spelen de hoofdrol in een ludiek filmpje waarmee Swinkels Family Brewers 'voor een glimlach wil zorgen in deze rare tijd'.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant