Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Tilburg probeerde te voorkomen dat minister Bruins eerste coronabesmetting live op tv bekendmaakte

De burgemeester van Tilburg heeft geprobeerd te voorkomen dat de eerste coronabesmetting in Nederland nog diezelfde avond live op televisie bekend werd gemaakt. Theo Weterings wilde tijd om de crisisorganisatie op te starten en zich voor te bereiden op een mediastorm, maar ‘Den Haag’ ging niet in op dat verzoek. En dus hoorde Nederland op donderdag 27 februari tijdens een live NOS-uitzending dat de eerste coronapatiënt in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg lag.

Lees meer

Man (24) opgepakt die onbevoegd medische handelingen uitvoerde in Jeroen Bosch Ziekenhuis

De politie heeft een man opgepakt die korte tijd als verpleger in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft gewerkt. Hij zit vast op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De man werkte tijdens de piek van de coronacrisis in het ziekenhuis. "Hij heeft als verpleegkundige misbruik gemaakt van de versoepelingen en was niet voldoende gekwalificeerd", zegt het ziekenhuis.

Lees meer

20-jarige man uit Schijndel overleden na ongeluk

Een man van 20 uit Schijndel is woensdagavond in het ziekenhuis overleden na een ongeval op de Rooiseweg in Schijndel, meldt de politie donderdag. De man zat op een snorfiets en botste op de kruising met de Landingsweg met een bestelbusje.

Lees meer

Brabant zette het kabinet onder druk om de horeca snel te sluiten: ‘Schiet op, anders doen wij het’

De Brabantse veiligheidsregio’s hebben het kabinet op zondag 15 maart stevig onder druk gezet om snel harde maatregelen te nemen in de strijd tegen corona. In Brabant wordt die middag besloten om onder meer de horeca om zes uur ‘s avonds te sluiten. Den Haag wil niet dat dit bekend wordt, omdat landelijke maatregelen op de agenda staan. “Dan moet je wel opschieten, want anders doen wij het”, krijgt het kabinet vanuit Brabant te horen. Dat blijkt uit gesprekken van Omroep Brabant met betrokkenen bij de aanpak van het coronavirus.

Lees meer

Heftige beelden van motorongeluk Tilburg op Dumpert, politie neemt ze mee in het onderzoek

Op Dumpert.nl zijn woensdag beelden verschenen van de aanrijding waarbij zondagmiddag op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg twee motorrijders gewond raakten. Wat er precies is gebeurd, wordt nog door de politie onderzocht, laat een woordvoerder weten. In dit onderzoek worden ook de beelden meegenomen.

Lees meer

Coronanieuws: 13 nieuwe doden, veel meer besmettingen geregistreerd

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis.

Lees meer

Brommer botst op bestelbus in Schijndel: twee gewonden

Bij een ongeval op de Rooiseweg in Schijndel zijn woensdagavond twee gewonden gevallen, van wie één ernstig. Een bromfietser botste op een bestelbus. De bestuurder van de bromfiets kwam onder de bestelbus terecht en raakte zwaargewond.

Lees meer

Nepverpleger sloeg toe tijdens coronapiek in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft aangifte gedaan tegen de nepverpleger die tijdens de coronapiek onbevoegd medische handelingen heeft uitgevoerd. "Tijdens de piekdrukte door de coronacrisis zijn de eisen om in de zorg te werken op landelijk niveau versoepeld om tekorten in de zorg op te vangen. In deze periode heeft korte tijd iemand bij ons gewerkt die misbruik heeft gemaakt van deze versoepeling en niet voldoende was gekwalificeerd", aldus het ziekenhuis.

Lees meer

Verwaarloosde paarden zorgen voor ophef in Haarsteeg, filmpje van auto die dood paard wegsleept

Een dood paard in de wei en bij andere paarden en pony’s kun je de ribben tellen. Verwaarloosde paarden in Haarsteeg, gemeente Heusden, zorgt voor veel onrust in de buurt. De Dierenbescherming is op de hoogte van de situatie en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Lees meer

Gezochte man (46) op fiets in Oirschot en omgeving weer terecht

De politie heeft woensdagavond in de omgeving van Oirschot gezicht naar een witte man van 46 jaar oud met kalend grijs haar. Hij reed op een fiets, vermoedelijk een mountainbike. Rond halfelf werd duidelijk dat de man weer terecht was.

Lees meer

Demonstraties tegen racisme in Eindhoven en Tilburg

In Eindhoven en Tilburg wordt zaterdag gedemonstreerd tegen racisme. De actiegroepen Sinterklaasfeest voor iedereen en WE ARE 1 houden een Black Lives Matter-demonstratie op het 18 Septemberplein in de lichtstad. Anti-Racisme Groep Tilburg staat zaterdag op de Schouwburgring.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant