Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: 601 nieuwe besmettingen in Nederland, vanavond persconferentie Rutte

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rond de coronacrisis.

Lees meer

Auto staat al dagen geparkeerd zonder te betalen met bonnenregen als gevolg

Er is bijna geen plek meer onder de ruitenwissers van een grijze Skoda in Oisterwijk. Al ruim twee weken regent het bekeuringen voor deze Poolse auto waarvoor geen parkeergeld betaald is. Sinds 21 juli zijn zeven bekeuringen van 62,45 euro uitgeschreven, al 437,15 euro in totaal.

Lees meer

Geen gif, maar insecten helpen mee met de strijd tegen de eikenprocessierups

De eikenprocessierups bestrijden door insecten die de nesten vernietigen te kweken en de vlindertjes die voor nieuwe nesten kunnen zorgen opgesloten houden. Dat is in één zin de gedachte achter de nestkasten die Ton Stokwielder bedacht heeft en inmiddels al op honderden plaatsen in vooral Brabant neergezet heeft. De directeur van Storix Boom- en Landschapsbeheer gelooft heilig in zijn vinding.

Lees meer

Man vraagt 1 miljoen euro omzetbelasting terug, maar belastingdienst ruikt onraad

De FIOD heeft woensdag een 38-jarige man uit de gemeente Halderberge aangehouden op verdenking van belastingfraude. De man, een ondernemer, zou ten onrechte omzetbelasting hebben teruggevraagd voor een bedrag van 1 miljoen euro.

Lees meer

Tropisch warme donderdag: bijzondere hittegolf op komst, Rode Kruis roept op om op elkaar te letten

Zonnebril op, waterglijbaan af! Het wordt donderdag tropisch heet in onze provincie. Met temperaturen van minimaal dertig graden gaat Brabant de komende dagen misschien wel de meest tropische hittegolf in jaren tegemoet. In dit liveblog volgen we hoe Brabant donderdag omgaat met deze zinderende hitte.

Lees meer

Superhittegolf: zeker zes tropische dagen op een rij

Zes dagen met tropische temperaturen van dertig graden of meer op een rij. Dat is in augustus in Brabant nog nooit voorgekomen. Als de verwachtingen uitkomen, hebben we in onze provincie dus te maken met een unieke situatie: een extreme - of superhittegolf in augustus. Diana Woei van Weerplaza noemt het zonder meer 'bijzonder'.

Lees meer

Hitteplan van kracht in Brabant, RIVM waarschuwt voor smog

Het was al behoorlijk warm de afgelopen dagen, maar vanaf donderdag gaat het kwik nog een stuk verder omhoog. Omdat zulke hoge temperaturen ook risico’s met zich meebrengen, wordt donderdag het Nationaal Hitteplan in Brabant en de rest van Nederland in werking gesteld.

Lees meer

Zwaargewonde bij vechtpartij tussen twee groepen in Etten-Leur

Bij een vechtpartij op het Van Bergenplein in Etten-Leur is zondagnacht zeker een persoon zwaargewond geraakt. Volgens de politie gingen er twee groepen met elkaar op de vuist. Wat de aanleiding was voor de knokpartij is nog niet duidelijk.

Lees meer

Metershoge vlammen bij brand achter huis in Mill, schuurtje en overkapping verwoest

Achter een huis aan de Wolfsculen in Mill heeft woensdagnacht een felle brand gewoed. Een schuurtje en een overkapping achter het huis zijn door de brand verwoest. De vlammen waren metershoog. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Lees meer

Man krijgt harde klap op hoofd en wordt beroofd van motorscooter in Oss

Een man is woensdagavond op gewelddadige wijze van zijn motorscooter beroofd op de Fazantstraat in Oss. Het slachtoffer werd tot twee keer toe geslagen door twee daders toen hij even stilstond om op zijn telefoon te kijken.

Lees meer

Zo viert Brabant vakantie: heerlijk van de zelfgemaakte waterglijbaan roetsjen

Hoe viert Brabant in coronatijd vakantie? Blijven we thuis, kamperen we in eigen land of gaan we toch de grens over? Omroep Brabant vraagt het vandaag aan Joris (5), Wouter (8) en moeder Petra Nuijten-Thoen uit Wijbosch.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant