Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Nieuwe coalitie: uitstel voor boeren, cultuur en sport moeten subsidie inleveren

Brabantse boeren krijgen tot 1 januari 2024 de tijd om hun stallen milieuvriendelijk te maken. Ze mogen zelf weten wanneer ze daarvoor een vergunning aanvragen. Wel gaat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten zwaar inzetten op een duurzame landbouw. Dat staat in het nieuwe bestuursakkoord voor Brabant. Dat is de winst voor het CDA.

Lees meer

Attractieparken en binnenzwembaden snel weer open, druk overleg met veiligheidsregio's

Attractieparken en binnenzwembaden gaan binnenkort weer open. "Maar hoe snel is in iedere situatie anders." Dat zegt directeur Kees Klesman van de Club van Elf, de organisatie van grootste dagattracties in Nederland. "Op dit moment zijn al die parken in druk overleg met de veiligheidsregio's om afspraken te maken."

Lees meer

Terugkijken: Eerste Brabantse coalitie met Forum voor Democratie presenteerde haar plannen

De nieuwe Brabantse coalitie met VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant heeft donderdagmiddag haar plannen voor de komende jaren gepresenteerd. Brabantse boeren krijgen tot 1 januari 2024 de tijd om hun stallen milieuvriendelijk te maken. Bekijk de presentatie hieronder terug.

Lees meer

Christel de Laat pessimistisch over heropening theaters: 'Dit is gewoon niet te doen'

"Rutte had beter kunnen zeggen dat de theaters gesloten blijven, want optreden voor 30 man is niet rendabel", zegt podiumdier Christel de Laat uit Schijndel.

Lees meer

Met 120 kilometer per uur door de bebouwde kom van Tilburg

Drie bestuurders in Tilburg moesten tijdens een korte verkeerscontrole meteen hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te snel reden. Nog eens twee mensen moeten zo snel mogelijk alsnog hun rijbewijs naar het politiebureau brengen. De hoogst gemeten snelheid was 120 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. Twee bestuurders maakten het zo bont.

Lees meer

Boswachter redt zeldzame zeevis met tanden en vinnen in de Biesbosch

Boswachter Thomas van Es stond woensdagavond oog in oog met een zeldzame zeeprik, een grote vis uit de zee. Hij is nog steeds onder de indruk. "Ik zag meeuwen rondcirkelen en keek naar beneden. Ik zag een grote oranje vin. Toen ik dichterbij kwam spartelde een grote vis op een steeds droger stukje van de Biesbosch."

Lees meer

Bij laatste schietpartijen vielen nog zeker 160 doden, NSB-leider Anton Mussert opgepakt

7 mei 1945. In Den Haag wordt NSB-leider Anton Mussert, geboren in Werkendam, opgepakt. Terwijl de laatste Duitse troepen zich overgeven in Europa lopen de spanningen hoog op in verschillende Nederlandse dorpen en steden. Bij schietpartijen vallen veel doden.

Lees meer

Buffetrestaurant Bouvigne Paradijs in Breda wordt grootste afhaalchinees in West-Brabant

Met 900 zitplaatsen is Bouvigne Paradijs, tussen Mastbos en Markdal in Breda, het grootste buffetrestaurant van West-Brabant. Maar in coronatijd heeft die titel geen enkele status. Binnen heerst een oorverdovende stilte, want de tent is dicht. Om toch iets van inkomsten binnen te krijgen gooit eigenaar Wim Yeh nu het roer om. Bouvigne wordt de grootste afhaalchinees in West-Brabant. "Winst kun je dit jaar wel vergeten, maar misschien kunnen we quitte spelen."

Lees meer

Buitenbad in Oud Gastel blijft rest van het jaar dicht: 'Er is te veel onduidelijk'

Zwembad Blankershove in Oud Gastel gooit de handdoek in de ring en blijft de rest van het jaar dicht. Woensdag maakte het kabinet de versoepeling van de coronamaatregelen voor verschillende sectoren bekend. Maar onduidelijk blijft hoe en wanneer de zwembaden weer open kunnen. In Oud Gastel willen ze een besluit hierover niet langer afwachten. Het zwembad blijft dit jaar daarom leeg.

Lees meer

Horeca is klaar om terrassen te openen, maar voor sommigen is dat niet genoeg

Tafeltjes worden schoongemaakt en de terrassen worden opgemeten: op de Grote Markt in Breda bereiden horecazaken zich voor op de mogelijke opening van de terrassen per 1 juni. Bij restaurant De Colonie zijn twee medewerkers buiten druk in de weer met een meetlint. Ze bekijken hoeveel tafels er passen wanneer ze rekening houden met de benodigde anderhalve meter afstand.

Lees meer

Zo komen we uit de intelligente lockdown, kijk hier de persconferentie terug

Hoe komen we met zijn allen uit de intelligente lockdown? Tijdens de persconferentie woensdagavond schetste premier Mark Rutte een stappenplan. Te beginnen op maandag 11 mei als bijvoorbeeld kappers weer open mogen. Op 1 juni volgt de volgende stap. Dan kunnen we bijvoorbeeld weer, onder voorwaarden, naar het terras. En ook restaurants mogen vanaf dat moment weer beperkt open. Kijk de persconferentie hieronder terug.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant