Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: bijna 800 nieuwe besmettingen in Brabant, vooral stijging in Tilburg en Eindhoven

In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Een horecazaak beginnen in coronatijd? Peter en Davy gaan ervoor

Sommige mensen zullen Peter de Ruijter en Davy Stevens voor gek verklaren. De twee zegden hun baan op om een eigen horecazaak te beginnen in Tilburg. In coronatijd. Peter snapt het wel dat mensen vreemd opkijken, maar weet ook: "Je krijgt er heel veel goede energie van. We zitten boordevol ideeën." En, vult Davy aan: "We gaan ervoor!"

Lees meer

Duizenden euro's en dure horloges: drugsdealer met luxe levensstijl opgepakt in Breda

De politie heeft woensdagmiddag een drugsdealer opgepakt aan de Teteringsedijk in Breda. De 25-jarige man hield er een nogal luxe levensstijl op na. Agenten namen duizenden euro’s, vijftien paar merkschoenen, tien dure horloges, zonnebrillen, een auto en een motorscooter in beslag.

Lees meer

Nieuwe Stint mag de weg op, maar deze onderzoeker heeft zijn bedenkingen

Dat de opvolger van de Stint binnenkort de openbare weg op mag, wil volgens onafhankelijk onderzoeker Peter Coppes uit Helmond nog niet zeggen dat het ook veilig is om dat te doen. Hij zet grote vraagtekens bij de BSO-bus. "Je bent eigenlijk een beetje blind als je hem bestuurt. Dat uitgangspunt is op zijn minst twijfelachtig."

Lees meer

Drugs en pistolen gevonden in kratten met potgrond

Een lading drugs en wapens die in maart werd onderschept onderweg naar Engeland, was afkomstig uit Uden. Dat is duidelijk geworden op een tussentijdse rechtszaak over de smokkel in Den Bosch.

Lees meer

TU/e bouwt auto gemaakt uit afval: milieubewust én een beetje sexy

Milieubewust, duurzaam maar toch ook wel 'een beetje sexy.' Zo zou TU student Sietze Gelderloos auto Luca omschrijven. Samen met een team van in totaal tweeëntwintig studenten heeft hij anderhalf jaar keihard gewerkt om de wagen te bouwen. Elk jaar werkt er een team van de TU/e aan een duurzame auto van de toekomst. En dit jaar is dat dus 'afvalauto' Luca.

Lees meer

Verkrachting en aanranding van tien meisjes en vrouwen: Jonathan M. krijgt 10 jaar cel en tbs

De 26-jarige Jonathan M. uit Eindhoven moet tien jaar de cel in voor de verkrachting en aanranding van acht meisjes tussen de 12 en 16 en twee vrouwen. Ook moet M. behandeld worden. Justitie had twee weken geleden vijftien jaar cel en tbs geëist.

Lees meer

Na instorting van seniorenwoningen gaat de bouw gewoon door: 'Geen constructiefout'

Een grijpwagen van een sloopbedrijf ruimt donderdagmorgen stukken puin en beton op van twee deels ingestorte seniorenwoningen in aanbouw aan de Schijndelseweg in Boxtel. De bouw van de huizen gaat gewoon door. Volgens aannemer Bouwmij Janssen in Venray loopt de oplevering, die volgend jaar gepland is, geen vertraging op.

Lees meer

'Aquanura met een zachte G' vanavond live te zien op Omroep Brabant

Wat geef je een artiest die 25 jaar in het vak zit? De Efteling komt met een wel heel bijzonder geschenk. Guus Meeuwis krijgt zijn eigen versie van het waterspektakel Aquanura: 'Aquanura met een zachte G'. Omroep Brabant zendt het spektakel donderdagavond live uit op online en tv.

Lees meer

Bloemenzee voor overleden Nadir Faassen in Breda, petitie voor vangrail bij de Markkade

Op de plek waar het lichaam van Nadir Faassen is gevonden, is donderdag een ware bloemenzee ontstaan. Tientallen nabestaanden hebben boeketten neergelegd langs het water aan de Markkade in Breda. Het lichaam van de 25-jarige man uit Terheijden werd maandag gevonden door duikers.

Lees meer

De BSO-bus keert terug in het straatbeeld, maar zeker niet in Oss

In Oss zul je de BSO-bus niet meer tegenkomen in het straatbeeld, maar sommige kinderdagverblijven in andere Brabantse plaatsen kunnen niet wachten tot ze weer de weg op mogen met de opvolger van de Stint. “Voor ons is de BSO-bus juist veiliger dan wat we nu doen”, zegt de eigenaar van Tjil! In Tilburg.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant