Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Pleger van ripdeal moet daad bekopen met aanval met samoeraizwaard en celstraf

Het was een ripdeal met een gruwelijke uitkomst voor een van de daders (23). Samen met een vriend probeerde hij in 2018 een drugsdealer in Geldrop te beroven. Het slachtoffer liet dat niet gebeuren en stak met een samoeraizwaard meerdere keren op zijn belager in. De 23-jarige zal nooit helemaal herstellen. In de rechtbank van Den Bosch hoorde hij maandag dat hij 18 maanden de cel in moet voor de mislukte roofpoging.

Lees meer

Bestuurder die over de kop sloeg met vier vrienden in de auto, mag negen maanden de weg niet op

Een 25-jarige man die in juni 2017 een ongeluk veroorzaakte op de A58 en waarbij vier personen gewond raakten, heeft een taakstraf van 240 uur gekregen. Dit heeft de rechtbank in Breda verklaard. De man krijgt ook een rijontzegging van negen maanden.

Lees meer

Honderd uur taakstraf voor agent die botsing met scooter veroorzaakte

Een politieagent die een ernstige aanrijding veroorzaakte toen hij met zijn dienstauto een wegrijdende scooter op het fietspad blokkeerde, is veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur. Ook kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De rechtbank in Den Bosch bepaalde maandag dat de agent zeer onvoorzichtig heeft gereden.

Lees meer

Slapende inbreker in de kraag gevat in atelier

De eigenaar van een atelier in Oosterhout keek maandagochtend vreemd op. Toen hij rond halftien zijn atelier aan het Paterserf binnenging, vond hij daar een slapende man. De ruimte was bovendien helemaal overhoop gehaald. De eigenaar belde meteen de politie en de man van 29 uit Oosterhout werd aangehouden.

Lees meer

Man (39) bedreigt vrouw die van hem wil scheiden met de dood

Een 39-jarige man is zondagmiddag door de politie aangehouden voor huiselijk geweld in de wijk Warande Oost in Bergen op Zoom. Hij zou zijn vrouw die van hem wil scheiden met de dood hebben bedreigd.

Lees meer

Overvaller (30) Shell Bergen op Zoom opgepakt

De politie heeft maandagochtend een 30-jarige man uit Bergen op Zoom opgepakt. Hij wordt verdacht van het overvallen van het Shell-tankstation afgelopen zaterdag.

Lees meer

Mark van Bommel biedt PSV-keeper Jeroen Zoet excuses aan: 'We hebben niet goed gehandeld'

PSV-trainer Mark van Bommel heeft zijn excuses aangeboden aan Jeroen Zoet. De keeper kreeg zondag pas vlak voor de uitwedstrijd tegen Willem II - die PSV met 2-1 verloor - te horen dat hij als derde doelman zou fungeren. Zoet, die wel al eerder te horen kreeg dat hij zijn plek onder de lat moest afstaan aan Lars Unnerstall, bekeek het duel in de kleedkamer en de spelersbus. Hij kreeg heel wat kritiek dat hij niet op de bank zat.

Lees meer

Jaarvlag rolt van Sint Jan, het carnavalsjaar in Oeteldonk is geopend

Het is maandagmorgen en koud buiten, maar dat weerhield de inwoners van Oeteldonk niet om de straat op te gaan voor de officiële start van het carnavalsseizoen. Op De Parade stond een grote menigte die om 11.11 uur massaal luidkeels het volkslied 'O pronkjuweel van heel deez’ aard' zong.

Lees meer

'Dat Kees Rijvers dit nog moet meemaken... dat vind ik heel erg'

Tik op tik krijgt PSV te verduren. Zondag was het weer raak. De Eindhovense topclub verloor in Tilburg met 2-1 van Willem II. Dit was voor PSV al de vierde nederlaag in de afgelopen zes wedstrijden. De twee andere duels in deze periode eindigden in een gelijkspel.

Lees meer

Cadet KMA Breda seksueel mishandeld met borstel: drie militairen vervolgd

Een cadet van de Koninklijke Militaire Academie in Breda stond maandag voor de militaire rechtbank in Arnhem omdat hij wordt verdacht van het plegen van ontucht met een collega-cadet. Ook twee andere militairen worden in de ontuchtzaak vervolgd. Volgens de aanklacht werd het slachtoffer ontkleed en gefilmd terwijl de drie hem aftrekbewegingen lieten maken in zijn slaap. Ook zou het slachtoffer seksueel zijn mishandeld met een borstel.

Lees meer

Enorme run op kaartjes 3 Uurkes Vurraf, rookwolken stijgen op uit server Omroep Brabant

Hoe graag jullie aanwezig willen zijn bij 3 Uurkes Vurraf, bleek maandagochtend maar weer. Jullie kregen onze server er zelfs even plat mee.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant