Openen in browser

        

Schietpartij 'drugshuis' Eindhoven: 'Waarom moest eerst de bom barsten?'

De schietpartij in Eindhoven waarbij donderdagavond een 17-jarige jongen zwaargewond raakte, heeft te maken met drugs. Buurtgenoten vertellen dat er veel overlast was rond het huis in de Locomotiefstraat. Er zou al een jaar in drugs zijn gehandeld. "Waarom werd er niet eerder iets aan gedaan?"

Lees meer

Stukje balkon valt op man in Tilburg, gemeente spreekt over toeval

Een klein stukje balkon is maandagochtend aan de Europalaan in Tilburg omlaag gekomen en op een man gevallen die net de flatportiek verliet. Die man kon net op tijd zijn dochter wegtrekken, vertelt hij aan Omroep Brabant. De gemeente heeft de situatie bekeken en zegt dat de balkons veilig zijn.

Lees meer

Kotsemmer met je naam erop? Altijd handig en opbrengst is voor horecamensen

Een kotsemmer met je naam erop: wie de opmerkelijke en misschien soms best handige gadget van Jessica de Jong uit Sint-Oedenrode koopt, steunt daarmee de horeca. Nu veel medewerkers uit die sector door de coronamaatregelen niet kunnen werken, kunnen zij wel een steuntje in de rug gebruiken, vindt Jessica. En zij kan het weten, ze was er tot voor kort een van.

Lees meer

Politiebus in Made krijgt pitstop van uitzinnige Max Verstappen-fans

Mensen doen gekke dingen als ze uitzinnig van vreugde zijn. En wat doe je als je nét Max Verstappen in luttele seconden nieuwe banden hebt zien krijgen? Hetzelfde natuurlijk! Geïnspireerd door het sprookje van Abu Dhabi gaven spelers van voetbalclub Madese Boys een passerende politiebus spontaan een 'pitstop'.

Lees meer

Frits van Eerd knuffelde kampioen Max in pitstraat: 'Ontlading was mega'

Frits van Eerd, de grote baas van Jumbo, zag van dichtbij hoe Max Verstappen wereldkampioen werd in Abu Dhabi. Van Eerd, zelf ook coureur en groot liefhebber van de autosport, sponsort Verstappen al sinds zijn jeugd. En nu kwam voor Van Eerd ook een grote droom uit: Verstappen wereldkampioen.

Lees meer

Horeca baalt van verlenging lockdown: 'We hebben geen perspectief'

De huidige coronamaatregelen worden tot zeker begin volgend jaar verlengd. Dat is volgens bronnen de uitkomst van het zondagse overleg in het Catshuis. Voor de horeca, die hierdoor de feestdagenomzet grotendeels in rook zou zien opgaan, is dit de zoveelste dreun. "Het zal weer gaan kraken, voor zover er nog iets te kraken valt."

Lees meer

Coronanieuws: 1896 besmettingen in Brabant, stuk minder dan dag eerder

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

112-nieuws: vrouw rijdt door na aanrijding • auto raakt oorlogsmonument

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Opluchting bij nieuwe koploper PSV: 'Blijven geloven in eigen kunnen'

De opluchting was groot bij PSV zondagavond, na het laatste fluitsignaal. Op het nippertje werd de koppositie veroverd. Dankzij de invallers Maxi Romero en Yorbe Vertessen wonnen de Eindhovenaren in de laatste minuut met 2-1 van NEC. Ondanks dat de overwinning moeizaam tot stand kwam, vond coach Roger Schmidt het een verdiende zege.

Lees meer

PSV verovert koppositie na moeizame en late zege bij NEC

PSV is de nieuwe koploper in de Eredivisie voetbal. De Eindhovenaren wonnen zondagavond moeizaam bij NEC. De ploeg van coach Roger Schmidt kwam vroeg op achterstand, maar twee goals in de laatste tien minuten waren voldoende voor de drie punten.

Lees meer

Van trouwfilm tot urn: deze dingen doken op in kringloopwinkels

Onlangs vond iemand in een Tilburgse kringloopwinkel een wel heel bijzondere foto: een echo van baby, met daarbij de vraag 'wil jij mijn peettante zijn?' Dat is opmerkelijk. Wie goed snuffelt tussen de spullen, komt in de Brabantse kringloopwinkels nog wel meer opmerkelijke zaken tegen. Een greep uit het rijke archief van Omroep Brabant.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan