Openen in browser

        

Lange rijen voor winkels door harde lockdown: 'Snel nog even panty's halen'

Er zijn lange rijen ontstaan voor verschillende winkels nu er een harde lockdown aan lijkt te komen. Vanaf maandagnacht twaalf uur moeten deze winkels hun deuren sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook kappers en andere contactberoepen moeten stoppen en dat leidt tot stress en last-minute bezoekjes aan allerlei zaken.

Lees meer

Topdrukte bij kappers na uitlekken maatregelen: 'We hebben zelfs personeel uit Utrecht ingevlogen'

Wie geen coronacoupe wil, moet achteraan aansluiten. Sinds het uitlekken van de coronamaatregelen is het gekkenhuis bij veel kappers in onze provincie. "We hebben nog een paar vrije plekken", vertelt een kapster bij Van der Horst Hairstylers in Roosendaal.

Lees meer

Coronanieuws: 'Harde lockdown tot en met 19 januari', 1323 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van al het nieuws rondom de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Boeren bezoeken Jumbo-topman Frits van Eerd thuis: 'Het was een goed gesprek'

Een delegatie van boze boeren heeft zich maandagmorgen al enige tijd verzameld voor de woning van Frits van Eerd. De topman van Jumbo in Veghel werd thuis opgezocht, nadat de actievoerders bot hadden gevangen bij het distributiecentrum van het supermarktconcern. Boeren-woordvoerder Kees Schoenmakers uit Vessem kijkt met plezier terug op het gesprek met Van Eerd, maar hij wil ook niet te vroeg juichen. In januari zou er overleg zijn met de supermarktenbranche.

Lees meer

Winkelpersoneel Jumbo komt verhaal halen bij actievoerende boeren

Twee Jumbo-medewerkers van naar schatting twintig jaar hebben maandagmorgen heibel veroorzaakt tijdens een boerendemonstratie bij het distributiecentrum van Jumbo in Breda. Ze wensten de actievoerders onder meer een ernstige ziekte toe. Na een lang gesprek met de politie was het tweetal ineens verdwenen.

Lees meer

Boeren maken eind aan bezetting van distributiecentrum Jumbo in Breda

Het distributiecentrum van Jumbo in Breda is maandagmorgen van vier tot tien uur bezet geweest. Het ging om een massale actie van boeren. Zij protesteerden tegen de stikstofwet, die vorige week werd aangenomen, en de in hun ogen te lage prijzen voor hun producten. "Jumbo zet alles en iedereen onder druk en haalt desnoods levensmiddelen uit het buitenland en dat levert ons niets op", zegt een van de actievoerders, Johannis de Lorm uit Almerk.

Lees meer

Dode vrouw gevonden in flat in Tilburg, man die in huis was aangehouden

In een flat aan de Mozartlaan in Tilburg is maandagochtend een dode vrouw gevonden. De politie heeft een man die in het huis aanwezig was, aangehouden als verdachte.

Lees meer

Auto volledig verwoest nadat jongens er vuurwerk in hadden gegooid

Een auto is zondagavond in Dussen in vlammen opgegaan. Volgens een getuige heeft een groep jongeren vuurwerk in de wagen gegooid en renden ze daarna weg.

Lees meer

Wat mag er straks wel en wat niet? Alle coronamaatregelen op een rij

Er is veel onduidelijkheid over de nieuwe harde lockdown. Vanaf dinsdag gaan veel winkels dicht en ook een bezoekje aan de kapper kan niet meer, maakt premier Rutte waarschijnlijk maandagavond bekend. De scholen gaan ook dicht, maar de tandarts en de fysio mogen weer wel open blijven. Hieronder een overzicht van de (mogelijke) nieuwe regels die gaan gelden tot 19 januari.

Lees meer

Brand veroorzaakt schade aan winkels in Bergeijk

Een brand heeft zondagnacht grote schade veroorzaakt aan een aantal winkels aan ’t Hof in Bergeijk. Het vuur begon, voor zover bekend, even na middernacht in vuilcontainers aan de achterkant van Bakkerij van Heeswijk.

Lees meer

Jumbo-topman Frits van Eerd vroeg wakker, maar niet boos om boerenactie: 'Ik begrijp ze'

Frits van Eerd heeft er geen moeite mee dat boeren zijn vrouw en hem maandagmorgen al vroeg wakker maakten. “Ik schrok helemaal niet, toen er om tien voor zes werd aangebeld”, vertelt de topman van het Veghelse supermarktconcern Jumbo. Zijn vrouw en hij voelden zich niet overvallen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant