Openen in browser

        

538 Oranjedag: minister De Jonge noemt risico's 'verantwoord'

De gemeenteraad in Breda vergadert maandagavond over de 538 Oranjedag. Het festival, waar tienduizend kaarten voor verkocht zijn, staat gepland voor zaterdag op het Chasséveld. Dit tot grote onvrede van meer het dichtbijgelegen Amphia Ziekenhuis, de politiebonden en tienduizenden mensen die een petitie tegen het festival tekenden. Volg hier het laatste nieuws.

Lees meer

Arts die petitie tegen 538-feest begon: 'Nu feesten is verkeerd signaal'

De arts van het Amphia Ziekenhuis die de petitie startte tegen de 538 Oranjedag, biedt de 350.000 verzamelde handtekeningen maandagavond aan tijdens de vergadering van de gemeenteraad in Breda. Op Twitter deelde dokter Rogier Crolla maandagmiddag de woorden al die hij tot het stadsbestuur wil gaan richten.

Lees meer

Coronanieuws: 1248 nieuwe coronabesmettingen in Brabant gemeld

Ook deze maandag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Ruim 300.000 handtekeningen tegen 538 Oranjedag maar kabinet wil door

Het demissionaire kabinet wil doorgaan met zogeheten Fieldlab-evenementen die de komende tijd staan gepland, ondanks de kritiek die is losgebarsten over de 538 Oranjedag in Breda komende zaterdag. Dat melden Haagse bronnen. Inmiddels hebben al ruim 300.000 mensen de petitie van medewerkers van het Amphia Ziekenhuis tegen het feest ondertekend.

Lees meer

538 Oranjedag: politiebonden roepen agenten op om werk neer te leggen

De politiebonden roepen agenten op om het werk neer te leggen tijdens 538 Oranjedag in Breda. Dat melden zowel Maarten Brink (politiebond ACP Zeeland-West-Brabant) als Koen Simmers (hoofdbestuurder Nederlandse Politiebond) op Twitter.

Lees meer

Dronken automobilist (21) rijdt voortuin in en botst op auto

Een dronken man van 21 die wel erg diep in het glaasje had gekeken, is zondagavond iets na acht uur aan De Roerdomp in Sint-Michielsgestel met zijn auto van de weg geraakt en in de voortuin bij een huis beland. Op de oprit bij het huis botste de bestuurder tegen een auto die daar stond.

Lees meer

'Mister PSV' Willy van der Kuijlen overleden op 74-jarige leeftijd

'Mister PSV' Willy van der Kuijlen is overleden. Dit meldt voetbalclub PSV maandagmorgen. Het clubicoon is 74 jaar oud geworden. "Geen enkele speler zal de prestaties van Van der Kuijlen bij PSV ooit evenaren", schrijft de club op de website. "De spits is en blijft voor altijd topscorer van PSV en de Eredivisie."

Lees meer

Kelly geniet nog even van haar laatste avond op Rhodos: 'Heel emotioneel'

"Een koestermomentje erbij." Zo blikt Kelly uit Tilburg terug op haar 'proefvakantie' op Rhodos. Eigenlijk wil ze nu nog van ieder moment van haar laatste avond genieten, maar toch maakt Kelly nog even tijd voor Omroep Brabant. "Ik ben een unieke ervaring rijker."

Lees meer

Vriendinnen fietsen hartjes om plotseling overleden Claudia (21) te eren

Totaal onverwacht werd ze uit het leven weggerukt. De 21-jarige Claudia van Lieshout uit Eindhoven kreeg eind februari een hartstilstand. Als eerbetoon fietsten studenten van roeivereniging Thêta routes in de vorm van hartjes. "We willen iets positiefs doen."

Lees meer

Derde titel voor aspergeteler Gubbels: 'Mensen komen van ver voor een kilo'

Het is zondag druk aan de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt. Mensen komen vanuit heel de provincie om de asperges van de familie Gubbels te kopen. Die zijn namelijk een dag eerder tot de beste van Brabant uitgeroepen. De broers Walter en Ton zijn apetrots op hun derde titel.

Lees meer

Groep mishandelt vier vrienden: foto's van 22 verdachten online

De politie heeft foto's online gezet van 22 verdachten die worden gezocht voor een mishandeling in Den Bosch. Als deze verdachten zich niet melden, komen ze vol in beeld in de uitzending van Bureau Brabant op 3 mei.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant