Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

'Bekentenis in zaak liquidatie Peet van der Linde onbruikbaar door undercoveragenten', zegt advocaat

De verklaring die een van de verdachten David J. aflegde over de liquidatie van Peet van der Linde in Breda, kan niet gebruikt worden voor een veroordeling. Dat stelt zijn advocaat Gerald Roethof. David J. zou tegen undercoveragenten hebben gezegd wie opdracht gaf voor de liquidatie en wie er schoot. Zelf zou hij de vluchtauto hebben bestuurd.

Lees meer

Meesterinbreker die Oost-Brabant teisterde moet acht jaar brommen

Een zeer professionele woninginbreker (57) die tussen 2015 en 2017 regelmatig toesloeg in Oost-Brabant verdwijnt voor acht jaar in de cel. Zijn evenoude vrouw moet 3,5 jaar brommen voor haar aandeel en hun 29-jarige dochter krijgt een taakstraf van 50 uur omdat ze gestolen geld uitgaf.

Lees meer

Frans Bauer en Rapper Donnie hebben een vette hit op YouTube

Alles wat ze aanraken verandert in goud: Frans Bauer en rapper Donnie hebben met hun 'Geen centen maar spullen' een vette hit te pakken. Hun nummer is nummer 1 trending op YouTube.

Lees meer

Zonnebrillen voor zonnepanelen, Milan Knol steunt leerlingen van 't Rijks in Bergen op Zoom,

Een niet alledaags gezicht maandag op scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom. Leerlingen zaten daar met een zonnebril op in de klas. Het gaat om een ludieke actie waarmee de scholieren willen bereiken dat hun school zonnepanelen krijgt.

Lees meer

Hittewimpel krijgt een plek op de heetste vliegbasis van Nederland

De hittewimpel die afgelopen zomer naar Brabant is gekomen, krijgt een plek op de vliegbasis Gilze-Rijen. Als tastbaar bewijs dat het nooit ergens zo warm was in Nederland als daar. De wimpel, paars-geel gestreept, wordt geplaatst in de zogenaamde Traditiekamer op de vliegbasis.

Lees meer

Waar is Johan? Verdachte zwijgt over vermiste (en in stukken gezaagde) loodgieter

In de zaak van de vermiste loodgieter Johan van der Heyden heeft een van de verdachten, een 19-jarige vrouw uit Steenbergen, een verklaring afgelegd. Dat is maandagochtend duidelijk geworden op de eerste zitting voor de rechtbank in Breda. Wat ze heeft verteld aan de politie is niet bekendgemaakt. Aan een andere verdachte vroeg de officier van justitie waar Johan is. De man wilde niks zeggen.

Lees meer

Basisschool van zwak naar excellent in 7 jaar: met dank aan de ouders en de schoolhond

Basisschool De Touwladder in Sint-Michielsgestel is in zeven jaar opgeklommen van 'zwak' naar 'excellent'. Op die prestatie is directrice Jacqueline Kenter ontzettend trots. ‘’Het is fijn dat we erkenning krijgen voor al dat harde werken.’’ Sint-Michielsgestel doet het sowieso goed met nog drie excellente scholen: OBS de Bolster, Gymnasium Beekvliet en Kantalis Rafaël.

Lees meer

Welke excellente scholen zijn er bij jou in de buurt? [KAARTJE]

Voor elf Brabantse scholen ging maandagmorgen de vlag uit. Zij mogen zich ‘excellent noemen’. Een school krijgt die titel wanneer het onderwijs van hoge kwaliteit is en de school zich onderscheidt op een bepaald gebied.

Lees meer

Alweer een record in Brabant (maar je merkt er niets van)

De luchtdruk in Brabant is deze maandag uitzonderlijk hoog. Die komt uit op 1049 hectopascal. Dat is een keer eerder voorgekomen: in 1932.

Lees meer

Bekijk hier het laatste Brabantse nieuws in één minuut

Altijd weten wat er in Brabant speelt? In het Brabants Minuutje praten we je elke werkdag om 08.00 uur, 11.30 uur en 17.30 uur helemaal bij over het laatste nieuws uit onze provincie.

Lees meer

Koen de Kort rijdt 'gewoon' de Tour Down Under ondanks de bosbranden in Australië

Koen de Kort begint dinsdag in de Tour Down Under aan het nieuwe wielerseizoen. De renner uit Liempde woonde de afgelopen maanden in Australië, het land dat geteisterd wordt door bosbranden en overstromingen. Naast de start van het seizoen staat de koers voor De Kort en veel van zijn collega's in het teken van inzamelen van geld.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant