Openen in browser

        

Siemen (12) redt zijn vriendje dat klem zit tussen zware stenen, 'Ik dacht: meteen 112 bellen'

Siemen de Zwart (12) redde zondag zijn even oude vriendje Toine van den Bosch die vast kwam te zitten onder een grote stapel sierstenen in Helvoirt. “Het eerste wat ik dacht was: meteen 112 bellen.” Een dag later doen de twee geschrokken vrienden hun verhaal.

Lees meer

Coronanieuws: 1634 nieuwe besmettingen in Brabant, groen licht voor gebruik coronavaccins

Ook deze maandag houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Sterrenchef De Rozario maakte een tosti voor een 90-jarige vrouw en verkoopt nu pizza's

2020 gaat de geschiedenisboeken in als een bewogen en pittig jaar. Je zou bijna vergeten dat er ook heel veel mooi, bijzonder en vrolijk nieuws was. Bijvoorbeeld de Helmondse sterrenchef die een tosti maakte voor een 90-jarige vrouw. Hoe gaat het sindsdien met Jermain de Rozario? Omroep Brabant blikt terug.

Lees meer

Michael van Gerwen halsoverkop terug naar WK darts vanwege nieuwe coronavariant

Michael van Gerwen is zondagavond veilig teruggekeerd in het spelershotel van het WK darts in Londen. De nummer één van de wereld wilde na zijn overwinning op zaterdagavond bij zijn familie in Nederland zijn tot aan tweede kerstdag. Vanwege de verscherpte maatregelen door de nieuwe coronavariant in het Verenigd Koninkrijk moest de 31-jarige Vlijmenaar zijn plannen echter snel wijzigen.

Lees meer

PI Vught werkte mee aan financiering van terroristen: verdachte kocht hagelslag en sigaretten

Via de bankrekening van de PI in Vught is geld overgemaakt aan gevangenen die op de sanctielijst terrorisme stonden. Geld overmaken aan mensen op die lijst is strafbaar. De gevangenis wordt daarom verdacht van het financieren van terrorisme. Het OM onderzoekt de zaak.

Lees meer

Politie lost waarschuwingsschot bij arrestatie Tilburger (35), man aangehouden na 'flinke sprint'

De politie heeft zondagavond een waarschuwingsschot gelost bij de arrestatie van een 35-jarige man uit Tilburg. Dat gebeurde op de Venusstraat toen de man probeerde de benen te nemen.

Lees meer

Fanaat met 500 kilo vuurwerk raakte in 2008 al gewond toen hij vuurwerk maakte in eigen schuur

De man die vrijdag werd aangehouden vanwege de vondst van 500 kilo zelfgemaakt vuurwerk in zijn woonplaats Vught, ging al eerder in de fout. Hij raakte in 2008 gewond bij een explosie in een schuurtje achter zijn vorige huis, aan de Pieter Bruegellaan in Vught. De nu 46-jarige man was toen zelf vuurwerk aan het maken. Zijn toenmalige vrouw en hun baby waren tijdens de ontploffing thuis, maar ze bleven ongedeerd.

Lees meer

Nieuw coronavirus: bedrijven halen transporten naar Engeland terug

Jan de Rijk Logistics in Roosendaal rijdt vijftig tot zestig keer per dag naar Engeland. Normaal gesproken, maar nu even niet. Na de ontdekking van een agressievere COVID-19-mutatie is het Verenigd Koninkrijk (VK) afgesloten van de buitenwereld. Daardoor kampen transporten van en naar Engeland met forse vertragingen. “Dit is een drama”, vertelt topman Fred Westdijk.

Lees meer

Ankie verloor in 2020 haar man aan corona: 'Bij de pakken neerzitten is geen optie'

Toon Verstegen uit Valkenswaard was een van de Brabanders die tijdens de eerste coronagolf dit voorjaar naar een ziekenhuis buiten de provincie werd verplaatst. Hij belandde op de intensive care in Groningen, waar uiteindelijk de bikkelharde conclusie getrokken moest worden dat hij niet te redden was. Zijn vrouw Ankie lag op dat moment zelf ook in het ziekenhuis, in Veldhoven.

Lees meer

Agent gewond bij arrestatie van man die met drugs achter het stuur kroop en door Tilburg scheurde

Een agent is zondagnacht gewond geraakt bij de aanhouding van een 25-jarige automobilist in Tilburg. De man reed volgens de politie met hoge snelheid en onder invloed van drugs door de wijk Groeseind. Verschillende bekenden bemoeiden zich met de aanhouding van de man op de Pastoor Van Beurdenstraat. De politie moest dreigen met pepperspray om hen op afstand te houden.

Lees meer

'Vuurwerkfanaat bracht zijn omgeving bewust in gevaar', burgemeester wil stevig doorpakken

Roderick van de Mortel, burgemeester van de gemeente Vught, sluit niet uit dat hij de man bij wie afgelopen vrijdag 500 kilo zelfgemaakt vuurwerk is gevonden, hard gaat aanpakken. De burgemeester spreekt van een ‘zeer ernstige situatie’. Van de Mortel: “We mogen echt van geluk spreken dat het goed is afgelopen en dat er niets is gebeurd.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant