Openen in browser

        

Coronanieuws: 69 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze maandag houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Prinses met bodycam, Koningslied uit computer: dit haalde Koningsdag niet

In de maanden voor Koningsdag 2021 werden in de voorbereidende stuurgroep verschillende wilde plannen en mogelijke plekken genoemd. Uit documenten die Omroep Brabant opvroeg blijkt dat aanvankelijk het Evoluon in beeld was als locatie. Ook geven ze een inkijkje in alle voorschriften en protocollen die gelden op zo’n dag: ‘Begroeting met knik, geen handen schudden!’

Lees meer

Marco zag crash op de A58 vlak voor zich gebeuren: 'Leek wel een actiefilm'

De crash maandagochtend vroeg op de A58 bij Moergestel leek wel 'een scène uit een actiefilm'. Dat zegt Marco die het allemaal vlak voor zich zag gebeuren. Hij was maandagochtend al vroeg op weg naar zijn werk in Waalwijk toen hij in zijn spiegel ineens felle lichten zag. “Een auto kwam over de vluchtstrook met een noodvaart aanvliegen”, vertelt hij.

Lees meer

Crash op A58 tijdens achtervolging met snelheden van 'meer dan 200 per uur'

Een auto is maandagochtend vroeg op de snelweg A58 bij Moergestel gecrasht tegen de vangrail. Het ging om een gestolen auto, een Saab. De politie zat de bestuurder van de auto iets voor halfvijf op de hielen. Tijdens de achtervolging werden snelheden van meer dan tweehonderd kilometer per uur gehaald, zo geeft een politiewoordvoerder maandagochtend aan.

Lees meer

Leerlingen naar huis gestuurd door problemen met leidingwater in Roosendaal

Een groot deel van Roosendaal zat maandagochtend zonder water. Dat kwam door problemen bij twee pompstations. Aan het eind van de ochtend begon op steeds meer plekken weer water te stromen. Middelbare scholen in Roosendaal stuurden hun leerlingen naar huis.

Lees meer

Adembenemende zonsondergang en rode regenboog slotakkoord van weekend

De zondagavond komt in Brabant tot een einde met een vurige zonsondergang, zo blijkt uit foto's die jullie ons spontaan toesturen. Ook op social media duiken plaatjes op van adembenemend mooi avondrood. Als klap op de vuurpijl zagen veel mensen een rode regenboog verschijnen.

Lees meer

Valkparkiet Bo is terug: 'Hij wil niet meer van mijn schouder'

Valkparkiet Bo is terecht! Het vogeltje van het gezin Graumans uit Prinsenbeek was sinds zaterdagochtend letterlijk gevlogen. Maar na een bericht met foto van het gekuifde diertje op de website van Omroep Brabant, meldde de vinder zich. Moeder Isabelle: "Hij wilde meteen niet meer van m'n schouder. Hij knuffelt en kroelt, het is geweldig."

Lees meer

Autodief zoekt het hogerop, maar wijkagent overwint zijn hoogtevrees

Een verdachte van een autodiefstal probeerde zondagnacht in Den Bosch uit handen van de politie te blijven door het dak van een appartementencomplex op te vluchten. "Drie hoog", omschrijft een wijkagent. "Maar gelukkig kon ik ook omhoog klimmen ondanks mijn hoogtevrees..."

Lees meer

Auto-inbreker schrikt: tienermeisje zit nog in de auto

Een tienermeisje kreeg de schrik van haar leven toen ze in de auto op haar moeder zat te wachten en er iemand probeerde in te breken. De auto-inbreker schrok net zo hard van haar. De auto stond geparkeerd aan de Prof. van der Waalsweg in Waalwijk.

Lees meer

Man gaat los op auto van boa's in Helmond

Een 35-jarige Eindhovenaar is zaterdag aangehouden omdat hij een auto had vernield van medewerkers van handhaving in Helmond.

Lees meer

Massale vechtpartij in Breda: man ernstig gewond na klap met hamer

De man die zondagmiddag een klap met een hamer kreeg bij een vechtpartij in Breda, is ernstig gewond. Drie mannen zijn aangehouden na de vechtpartij, zo meldt de politie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan